Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 5 mar 2010 - Anul XV, nr. 53 (4344)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Promovare

139 de indicatoare turistice vor fi montate pe drumurile din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe drumurile naţionale şi judeţene din judeţul Suceava vor fi montate, în perioada următoare, 139 de indicatoare turistice, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur. Acesta a precizat că până în momentul de faţă au mai fost amplasate alte 131 de indicatoare. Flutur a arătat că indicatoarele au fost realizate printr-un program al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi sunt montate de o firmă din Timiş care a câştigat licitaţia pentru realizarea şi amplasarea lor. El a mai spus că săptămâna viitoare va avea o întâlnire cu primarii din judeţ pentru a vedea ce atribuţii au aceştia la amplasarea acestor indicatoare turistice către mănăstiri şi alte obiective turistice.

Pe de altă parte, Gheorghe Flutur a precizat că tot în cadrul întâlnirii cu primarii, acestora li se vor prezenta o parte dintre măsurile Programului Naţional pentru Dezvoltare Rurală prin care pot să acceseze fonduri europene. Şeful administraţiei judeţene a arătat că din discuţiile pe care le-a avut cu ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, există şanse ca sumele disponibile pentru măsura 3.2.2. „Renovarea şi dezvoltarea satelor” să fie suplimentate cu 300 de milioane de euro.

„O altă măsură dă posibilitatea promovării de proiecte pentru servicii neagricole din mediul rural, cu fonduri de până la 200.000 de euro pentru un proiect care poate viza înfiinţarea de ateliere de frizerie, croitorie sau patiserie. Şi interesul nostru este să convingem cât mai multă lume să facă astfel de proiecte”, a mai spus Flutur.

El a mai adăugat că o printr-o altă măsură a PNDR este disponibilă suma de 300 de milioane de lei, bani din care pot fi finanţate proiecte pentru pensiuni, mini-hoteluri, precum şi pentru alte servicii turistice, de la amenajarea de trasee montane, construcţia de piste pentru biciclete şi până la înfiinţarea de centre de informare turistică.

Nu în ultimul rând, Gheorghe Flutur a mai declarat că primăriile au la dispoziţie şi măsura 1.2.5 a PNDR prin care poate fi finanţată asfaltarea drumurilor forestiere care trec prin localităţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 139 de indicatoare turistice vor fi montate pe drumurile din judeţ.
 Vizualizări articol: 864 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
139 de indicatoare turistice vor fi montate pe drumurile din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei