Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Avertizare

Parcarea maşinilor pe străzile cu sens unic, permisă doar pe locurile special amenajate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Şoferii care îşi lasă maşinile parcate pe partea dreaptă a străzilor cu sens unic ori parchează paralel cu bordura, în zonele unde marcajele indică parcare perpendiculară cu bordura, riscă amenzi cuprinse între 100 şi 500 de lei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că de la 1 martie au intrat în vigoare o serie de modificări ale hotărârii de Consiliu Local privind normele de convieţuire şi ordine publică, care prevăd şi amenzi pentru parcarea ilegală a autovehiculelor.

“Sunt două articole noi pe care probabil că le vom folosi în perioada următoare, deşi nu îmi face nici o plăcere. Vom aplica amenzi pentru parcarea autovehiculelor în alt mod decât cel stabilit de administratorul drumului”, a declarat Lungu.

Şeful municipalităţii sucevene a explicat şi o serie de situaţii pentru care proprietarii de autovehicule riscă amenzi consistente conform noilor reguli adoptate.

“Mă refer în primul rând la situaţiile constate pe Calea Burdujeni, în zona bisericii Sf. Andrei, unde anul trecut au fost amenajate parcări laterale pe ambele părţi ale străzii, la fel ca cele pe care le întâlneşti şi în Viena, Paris, Braşov şi Timişoara. Nu le-am inventat noi, sunt folosite în toată lumea şi chiar vreau să amenajăm cât mai multe parcări laterale. Dar îi vom amenda aspru pe cei care nu respectă sensul de parcare şi ocupă mai multe locuri, parcând orizontal. La fel îi vom amenda şi pe cei care nu respectă locurile de parcare pe străzile cu sens unic. Pe aceste străzi noi am realizat marcaje anul trecut, dar, din păcate, se parchează şi pe partea dreaptă, deşi marcajele sunt pe partea stângă.

Practic, este o sfidare la adresa autorităţilor şi a administratorului drumurilor. Noi am făcut eforturi pentru a realiza aceste sensuri unice şi marcaje pentru parcări, în ideea de a le pune la dispoziţie cât mai multe locuri”, a spus Ion Lungu.

Noile măsuri de ordine şi disciplină din municipiul Suceava vor fi puse în aplicare de agenţii Poliţiei Comunitare, care au dreptul de a da amenzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcarea maşinilor pe străzile cu sens unic, permisă doar pe locurile special amenajate.
 Vizualizări articol: 3088 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Parcarea maşinilor pe străzile cu sens unic, permisă doar pe locurile special amenajate3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Invitatie trimis de
( 4 mar 2010, 11:43:34
Va invitam sa incepeti cu cartierul Zamca cu strazi inguste, multe cu sens unic si masini parcate de o parte si de alta a strazii, dupa dorinta fiecaruia...chiar si pe trecerile de pietoni, perpendicular pe trotuar, intr-un haos total. Pentru un pieton, care este nevoit sa le ocoleasca zi de zi nu e usor. Soferii ce reguli respecta?
2.   Sofer cu parcare in balcon trimis de
( 4 mar 2010, 12:41:00
As vrea sa il intreb pe domul "Cap de judet" daca in locurile lui minuscule ca numar sunt in permanente ocupate eu unde as putea sa imi amplasez o rampa pentru a putea sa imi parchez masina in propriul balcon.
Pentru ca oricum parcarile de pe strazile cu sens unic din burdujeni si asa sunt subdimensionate.
Sa trati bine.
3.   MAI BOULE DE PRIMAR CE ESTI trimis de
( 4 mar 2010, 13:10:18
DAR POATE NU AM LOC DE PARCARILE TAMPITE CARE LE-AI FACUT PE SENS UNIC, SI UNDE AI VREA SA PARCHEZ??? CRETINOIDULE, PE ALEXANDRU CEL BUN AI FACUT PARCARE? AIA SE NUMESTE PARCARE? OBLICA ESTE TRASA ATAT DE AIUREA INCAT NU POT TRECE MASINILE DE GUNOI PE STRADA FARA SA URCE PE TROTUAR...VIENA ESTE UN ORAS DEPARTE DE VREO IDEE CARE SA SEMENE CU SATUL SUCEAVA
4.   FA PARCARI, REPARA DRUMURILE trimis de
( 4 mar 2010, 13:14:24
SI APOI INCEPE SA DAI HOTARARI CARE SA AMENDEZE PE CEL CARE ITI PLATESTE SALARIUL BABAN PE CARE IL AI, ESTE VALABIL SI PENTRU CONSILIERII DIN PRIMARIE CARE DAU AUTORIZATII PE SPAGA
5.   N-au sefi... trimis de
( 4 mar 2010, 14:10:57
Politia doarme de ceva timp.Mergeti pe sensul unic care coboara dinspre liceul Petru Rares-Anastasie Crimca se numeste si o sa vedeti zilnic zeci de masini parcate si pe dreapta si pe stanga sub semnele de oprire interzisa.Nu poate trece-Doamne fereste nici ambulanta,nici pompierii printre masini.Daca stai la colt de strada doar cateva minute vezi zeci de soferi care vorbesc la telefon,nu poarta centura de siguranta sau au copii sub 12 ani pe locul de langa sofer.Ce face politia???Nimic,normal....nu mai amintesc de mizeria pe care o fac zilnic locuitorii urbei...asa cetateni-asa conducatori
6.   Care strazi? trimis de
( 4 mar 2010, 14:46:34
"Soferii care �si lasa masinile parcate pe partea dreapta a strazilor".......care strazi?...unde sunt strazi in suceava, ca eu unul nu vad?......doar niste ulite si carari babatorite cu pamant

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei