Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii din administraţie au cerut ministrului Muncii deblocarea unor posturi

Joi, 4 Martie 2010 (20:38:09)

Sindicaliştii din administraţie au cerut, joi, ministrului Muncii Mihai Şeitan deblocarea unor posturi, deoarece există instituţii care funcţionează în ilegalitate din cauza plecării unor funcţionari şi au precizat că salariile angajaţilor din primării sunt cu 40% mai mici faţă de octombrie 2009.

Vicepreşedintele Alianţei "Sed Lex", Răzvan Bordeanu, a declarat, joi, la finalul întâlnirii cu ministrul Muncii, că a atras atenţia că unele instituţii publice de la nivel local funcţionează în ilegalitate după ce au rămas fără contabili, care au plecat fie pe cale naturală, prin pensionare, fie pentru că au găsit locuri de muncă mai bine plătite.

"Sunt primării sau consilii locale în care oamenii au ieşit la pensie şi, deşi posturile s-au vacantat, nu pot fi angajaţi alţi oameni pe acele locuri. Acele instituţii sunt în ilegalitate", a declarat Bordeanu.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, a declarat că este obligatoriu ca, în anumite domenii, să se facă angajări, întrucât altfel funcţionarea anumitor sisteme ar fi pusă în dificultate.

Potrivit lui Sebastian Oprescu, instituţiile în care ar fi obligatoriu să se deblocheze posturile sunt Inspecţia Muncii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului şi Garda Financiară.

"Este obligatoriu să se facă angajări, spre exemplu, la Garda Financiară, pentru că fenomenul evazionist a crescut foarte mult şi nu avem oameni. Cei 1.500 de angajaţi de la Garda Financiară trebuie să verifice peste 500.000 de agenţi economici", a declarat Sebastian Oprescu.

Preşedintele Sindicatului "Forţa Legii", Ringo Dămureanu, a declarat, la rândul său, că a atras atenţia ministrului Muncii asupra faptului că angajaţii din primării au salariile cu 40 la sută mai mici faţă de luna octombrie a anului trecut.

"S-au tăiat drepturi aprobate de consiliile locale şi instanţe de judecată", a spus Dămureanu.

La discuţia de la Ministerul Muncii a participat şi secretarul de stat din Ministerul Finanţelor, Gheorghe Gherghina.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din administraţie au cerut ministrului Muncii deblocarea unor posturi.
 Vizualizări articol: 655 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii din administraţie au cerut ministrului Muncii deblocarea unor posturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei