Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 4 mar 2010 - Anul XV, nr. 52 (4343)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Focar de tuberculoză într-o şcoală din Vaslui, un elev şi un profesor au fost deja confirmaţi cu TBC

Joi, 4 Martie 2010 (18:41:13)

Un focar de tuberculoză a fost confirmat, joi, de Direcţia de Sănătate Publică Vaslui într-o şcoală generală din judeţ, unde un elev şi o profesoară au fost deja confirmaţi de către medici cu TBC, iar în cazul altor doi elevi există suspiciuni de boală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit autorităţilor sanitare vasluiene, focarul de TBC a fost confirmat în şcoala generală din localitatea Dodeşti, în care învaţă 212 elevi şi predau 17 cadre didactice, sursa fiind elevul de clasa a VII-a pentru care s-a confirmat prezenţa bacilului Koch în organism. Copilul are deja o complicaţie a bolii, bacilul fiind localizat la nivelul coloanei vertebrale.

Boala a fost confirmată în urma unor analize complexe făcute la un spital din Iaşi, în urma durerilor pe care băiatul le acuza la nivelul coloanei vertebrale.

"Până acum, s-au efectuat teste la cei 23 de colegi de clasă ai elevului bolnav de tuberculoză, fiind găsiţi pozitiv doi dintre ei pentru care medicul din comună a dispus efectuarea de raze în cadrul laboratorului specializat din Bârlad. Totodată, şi-au făcut raze şi trei din cei 17 profesori şi învăţători din şcoală, pentru unul fiind confirmată boala. Urmează ca în aceste zile să treacă pe la laboratorul din Bârlad şi celelalte 14 cadre didactice", a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX Luminiţa Costache, directorul adjunct al DSP Vaslui.

Medicul de familie din comună va supraveghea întreaga colectivitate de la şcoala din Dodeşti pentru a observa evoluţia focarului. Dacă în urma analizelor efectuate de cadrele didactice şi colegii de clasă ai elevului confirmat cu TBC vor fi depistate noi cazuri, atunci autorităţile sanitare vasluiene vor extinde efectuarea de teste pentru restul de 188 de elevi ai şcolii din Dodeşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Focar de tuberculoză într-o şcoală din Vaslui, un elev şi un profesor au fost deja confirmaţi cu TBC.
 Vizualizări articol: 747 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Focar de tuberculoză într-o şcoală din Vaslui, un elev şi un profesor au fost deja confirmaţi cu TBC0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei