Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă....

Perioada 25 februarie – 3 martie

Joi, 25 februarie

Târgul Mărţişor în Bucovina, la Casa de Cultură

În perioada 25 februarie – 8 Martie, în foaierul Casei de Cultură a Sindicatelor Suceava, se desfăşoară Târgul Mărţişor în Bucovina. Participă meşteri populari din Bucovina şi invitaţi din ţară. Intrarea este liberă.

 

Conferinţă la Arhiepiscopia Sucevei

În sala mare a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor (fostul Inspectorat Şcolar) va avea loc astăzi, începând cu ora 18:00, o conferinţă pe tema postului şi a rugăciunii, susţinută de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

 

Expoziţie de artă plastică

City Gallery (Shopping City Suceava) – Expoziţia de artă plastică “Iconul din suflet”, în perioada 17 – 27 februarie.

Expun artiştii Aurelian Antal – pictografie AntSol şi Doiniţa Andronic – pictură pe sticlă - vitralii.

 

Film, la Music Pub

La ora 18:00, în Music Pub, „Zidul de hârtie” organizează, în cadrul cinematecii, proiecţia filmului EUROPA (1991), aparţinând lui Lars von Trier. Prezentarea filmului va fi făcută de poetul Florin Dan Prodan. Intrarea este liberă.

Trier (n. 30 aprilie 1956) este regizor de film danez asociat cu mişcarea Dogma 95, care a mai realizat, printre alte filme, Dancer in the Dark (cu Bjork), Dogville (Nicole Kidman) dar şi controversatul Antichrist.
Primul său film de lung metraj, Forbrydelsens element (Elementul crimei, 1984), câştigă Marele Premiu pentru Tehnică la Cannes.
Pentru televiziune, von Trier regizează Medea (1988) care obţine premiul Jean d'Arcy în Franţa. Breaking the Waves câştigă Marele Premiu al Juriului de la Cannes, premiul Cesar pentru Cel mai bun film străin, premiul EFA pentru Cel mai bun film european iar actriţa principală Emily Watson este nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.
În 2000 a avut loc premiera dramei muzicale Dancer in the Dark. Filmul a obţinut Palme d'Or la Cannes 2000. În 2003 începe trilogia „SUA: tărâmul tuturor posibilităţilor” cu filmul Dogville, „cătunul cu oameni mai răi decât câinii”.

 

Student REBORN! Party

Program special dedicat studenţilor, unde cei mai petrecăreţi şi neconvenţionali studenţi vor fi recompensaţi cu premii din partea casei. Pentru toţi ceilalţi, super ofertă la shot-uri!
Petrecerea incendiară este organizată cu sprijinul A.S.U.S. - Asociaţia Studenţilor din Universitatea Suceava şi va fi întreţinută de Dj Cioco, rezident Club Babylon Suceava.

 

Vineri, 26 februarie

Have a Prison Art Break

În acelaşi registru al artelor vizuale, Iulius Mall Suceava găzduieşte o dublă expoziţie de pictură şi obiecte de artizanat, din seria culturală, “Have a Prison Art Break”, ale Palatului Copiilor Suceava şi deţinuţilor din Penitenciarul Botoşani. Expoziţia “Fapt de primăvară” va fi vernisată vineri, la ora 14:00, la etajul centrului comercial. Evenimentul special celebrează atât sărbătoarea Mărţişorului, cât şi Ziua Internaţională a Femeii.

 

„The Mono Jacks”, în concert la Suceava

Trupa rock „The Mono Jacks” va concerta, începând cu ora 21:00, în Discotheque Vox Suceava, în incinta Casei de Cultură. Un bilet costă 10 lei. „The Mono Jacks” s-a format acum un an, la iniţiativa lui Doru Trascău, liderul cunoscutei trupe de muzică alternativă AB4. Abordarea lor muzicală descinde din curentul indie rock, consacrat în Statele Unite de trupa Interpol. Liniile de chitară topesc tensiunea compoziţiilor transmiţând o căldură ce evocă ceva din sound-ul trupei Snow Patrol. Cine îi ascultă pentru prima oară descoperă compoziţii foarte bune transpuse live cu multă energie şi eleganţă de patru instrumentişti foarte talentaţi, cu o chimie muzicală evidentă. După mai bine de un an de muncă în sala de repetiţii şi concerte în cluburile bucureştene, „The Mono Jacks” sunt pregătiţi să intre în studio. Înregistrările s-au desfăşurat sub îndrumarea lui Andrei „Robin” Proca (sound engineer) şi Alessandro Marton (producer). Piesele “Maria”, “Push The Pedal” şi “Superstitions” sunt deja disponibile spre audiţie pe pagina de MySpace a trupei www.myspace.com/TheMonoJacks, într-un preview, până la finalizarea procesului de post producţie a înregistrărilor.

Trupa „The Mono Jacks” este formată din Doru Trascău (voce, chitara), Florin Vasile (chitară, voce), Dorian Cazacu (tobe) şi Hasan Nabulsi (bas).

 

Long Shot Party

O petrecere la Club Babylon în care miza se va pune pe super shot-urile servite "la metru", pregătite de organizatori. Seara va fi una cu program de muzică de club.

 

KidsLand Club premiază

Până pe 29 martie, KidsLand Club premiază fiecare client care cumpără de minimum 40 lei din magazinele cu articole pentru copii. Răsplata: oră de joacă pentru micuţi la KidsLand.

Emisiunea Mall Mania a pregătit noi surprize plăcute pasionaţilor de shopping şi stil. Între acestea, cele mai bune oferte din magazinele Iulius Mall Suceava, reţeta săptămânii şi o retrospectivă a evenimentelor din centrul comercial. Mall Mania se difuzează săptămânal la trei posturi locale de televiziune.

 

Magia Chopin

MAGIA CHOPIN vă oferă o soluţie de a vă simţi bine la începutul primăverii, printr-un program de muzică de relaxare, terapie prin literatură de calitate şi arte vizuale, ce se va derula după următorul Calendar al Romanticilor Melomani:

  • vineri, 26 februarie, ora 15:00,
  • luni, 1 martie, ora 17:00 şi marţi, 2 martie, ora 17:00.

Evenimentele au loc în Sala de Arte a Bibliotecii Bucovinei „I.G.Sbiera” şi sunt organizate de Angela Furtună, Consiliul Judeţean Suceava şi Biblioteca Bucovinei. Programele Magia Chopin includ recitaluri, proiecţii şi audiţii: mazurci, preludii, variaţiuni, impromptus, nocturne, poloneze, scherzo, fantezii, studii, trio pentru vioară, cello şi pian şi cele două concerte pentru pian şi orchestră. Unele înregistrări fac parte din fondurile media ale bibliotecii, altele din Fondul Angela Furtună.

 

Sâmbătă, 27 februarie

Târg Handmade de Mărţişor

Între 27 februarie şi 1 martie, Iulius Mall Suceava găzduieşte a doua ediţie a Târgului de Produse Handmade, ediţia de Mărţişor. Artizanii handmade din Moldova expun colecţii impresionante de produse unicat, inedite, într-o cromatică variată, confecţionate din materiale în vogă, unele reciclate (eco-handmade). Bijuterii, accesorii, piese de decor, vestimentaţie şi marochinărie vor umple, şi de această dată, standurile expozanţilor. Unele produse au fost readuse în actualitate după ce au fost găsite chiar în lada de zestre a bunicilor.

 

Atelier de creaţie

Copiii care se plictisesc, care au părinţi fără timp sau bone părăsite de inspiraţie sunt aşteptaţi la un nou Atelier de Creaţie. Palatul Copiilor îi aşteaptă de la ora 12:00 cu idei, culori şi artă. În aceeaşi zi, însă de la ora 17:00, ceainăria Librăriei Cărtureşti îi aşteaptă pe micii povestitori să le servească celor mari un meniu complet de copilărie savuroasă. Pofteşti poveşti? Hai la Cărtureşti!

 

Concert rock „Piatra”

Începând cu ora 21:00, la Discotheque Vox, are loc un concert rock cu trupa „Piatra”. Biletul de intrare este 10 lei. Elevii şi studenţii beneficiază 50% reducere.

 

Sport

Volei, orele 11.00, sala Unirea Suceava, Divizia A2

CSMU LPS Suceava – CSU CSŞ Galaţi

 

Love in The Club!

Pentru cei care au ratat sărbătorirea zilelor de Valentine's Day & Dragobete ori, pur şi simplu, sunt îndrăgostiţi sau vor să fie, Club Babylon Suceava le dedică, în acest weekend, programul special Love in The Club, unde Dj Cioco şi Mc Danii, ambii rezidenţi în Club Babylon Suceava, alături de un super spectacol oferit de celebrele animatoare, vor întreţine distracţia pe ritmuri de muzică de club!

Toate cuplurile de îndrăgostiţi vor beneficia de cadouri speciale oferite de organizatori, iar sâmbătă seara, clubul are ofertă specială la whisky!

 

Duminica, 28 februarie

Sport

Handbal, Liga Naţională, sala LPS Suceava, orele 11.00

CS Universitatea Suceava – Steaua Bucureşti

Meci transmis în direct pe Digi Sport

 

Surprize de Mărţişor

Palatul Copiilor a pregătit „Surprize de Mărţişor”. Pe scena de lângă food court-ul Almondo, micuţii vor susţine momente artistice cu trupe de dans modern şi vor urca pe podium într-o paradă de modă cu articole vestimentare pentru… păpuşi, realizate exclusiv de copii din materiale reciclabile.

Teatrul “Puppet” însufleţeşte marionetele la Iulius Mall Suceava şi în ultima zi a lunii februarie.

Prichindeii sunt invitaţi la KidsLand, de la ora 12:00, să îşi vadă eroii preferaţi din poveştile populare şi din basme.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă.....
 Vizualizări articol: 1608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Unde fugim de-acasă....4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei