Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Propunere

Luhan susţine alocarea de fonduri europene pentru modernizarea aeroporturilor regionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Europarlamentarul PD-L Petru Luhan a solicitat, printr-un amendament depus în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională, alocarea explicită de fonduri europene pentru  aeroporturile regionale. Amendamentul europarlamentarului PD-L a fost aprobat de această comisie, astfel încât a fost introdusă obligativitatea identificării de soluţii financiare în vederea modernizării aeroporturilor regionale. „Sunt familiarizat cu problematica aeroporturilor regionale din România. Ştiu cât de important ar fi, de exemplu, ca în Suceava să fie un aeroport dimensionat corespunzător şi modern care să asigure un punct de legătură pentru investitori şi pentru turişti. Este o investiţie mare, care nu poate fi realizată din fonduri proprii şi atunci, în contextul în care aeroportul regional se încadrează în criteriile stabilite la nivel european, pot fi utilizate şi fonduri europene, care în prezent sunt insuficiente”, a declarat Luhan.

El a precizat că introducerea amendamentului său a fost cât se poate de dificilă, din cauza unui alt amendament, propus de un europarlamentar socialist, care solicita înlocuirea unui paragraf referitor la aeroporturile regionale. În aceste condiţii, Luhan a arătat că amendamentul propus de el a fost aprobat după ce a susţinut menţinerea referirii explicite la aeroporturi regionale şi solicitarea identificării de instrumente financiare pentru modernizarea acestora. După ce a primit votul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European, amendamentul depus de Petru Luhan urmează să fie votat în sesiunea din luna martie 2010.

„Modernizarea şi dezvoltarea aeroporturilor regionale va genera locuri de muncă la nivel local atât în domeniul transporturilor, dar şi al altor sectoare economice, cum ar fi turismul. În plus, vor fi atrase investiţii străine directe ce vor contribui esenţial la dezvoltarea economică şi socială”, a mai spus Luhan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Luhan susţine alocarea de fonduri europene pentru modernizarea aeroporturilor regionale.
 Vizualizări articol: 908 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Luhan susţine alocarea de fonduri europene pentru modernizarea aeroporturilor regionale3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei