Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 25 feb 2010 - Anul XV, nr. 46 (4337)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Luare de poziţie

Salariaţii Romtelecom, momiţi să plece din companie cu salarii compensatorii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Articolul apărut în numărul de ieri al cotidianului „Monitorul de Suceava” cu privire la disponibilizările preconizate la Romtelecom nu a rămas fără reacţii. Conducerea societăţii nu a negat că o serie de angajaţi vor fi disponibilizaţi, dar a justificat această măsură prin dorinţa de a oferi „servicii cât mai bune la preţuri cât mai mici”.

 

Într-un comunicat trimis redacţiei ziarului nostru, conducerea Romtelecom şi-a manifestat înţelegerea faţă de nemulţumirile persoanelor care vor fi trimise acasă, dar a anunţat că toţi cei care vor pleca din companie vor primi compensaţii în cuantum dublu faţă de cele prevăzute în contractul colectiv de muncă, „care pot ajunge până la suma de 14.000 de euro net, în funcţie de vechimea în muncă”.

“Înţelegem că orice decizie care implică şi o reducere de personal este dureroasă pentru cei care vor fi afectaţi, dar este necesară pentru companie. Milioane de clienţi ai noştri aşteaptă de la Romtelecom servicii cât mai bune la preţuri cât mai mici, iar pentru ca noi să le satisfacem aceste dorinţe trebuie să devenim cât mai eficienţi”, se arată într-un comunicat semnat de Cristina Popescu, director relaţii publice Romtelecom.

 

Cum explică disponibilizarea a 600 de oameni

Numărul persoanelor afectate de restructurările de la Romtelecom este de 600, iar conducerea companiei justifică aceste reduceri masive prin „armonizarea legislaţiei din România cu cea de la nivel european în ceea ce priveşte munca la înălţime”.

„În organizaţia de Operaţiuni, cea mai mare din cadrul companiei, se vor extinde două soluţii deja aplicate parţial în prezent cu rezultate bune: trecerea la unităţi de teren formate dintr-o singură persoană (de la echipele de două persoane) şi introducerea altor proceduri de lucru şi software în dispeceratele care nu le folosesc deja. La finalul acestui proces, vor fi aproximativ 1.500 unităţi active de teren, cu circa 300 mai multe decât în prezent, astfel încât serviciile oferite clienţilor vor fi păstrate cel puţin la acelaşi nivel de calitate. Fiecare angajat ce reprezintă o unitate trebuie sa fie apt din punct de vedere medical pentru munca la înălţime şi să deţină un permis de conducere valid.

Reorganizarea se va face cu toată grija pentru aspectele care ţin de siguranţa şi securitatea angajaţilor. Compania se va asigura că riscurile la care ar putea fi expuşi angajaţii sunt minimizate prin introducerea de noi proceduri de lucru, echipamente de protecţie mai performante şi prin organizarea de cursuri prin care să crească nivelul de conştientizare a importanţei folosirii acestor instrumente. Prezenţa a două unităţi va fi necesară într-un număr limitat de situaţii, pentru lucrări mai complexe”, se mai arată în punctul de vedere al Romtelecom.

Pentru a stabili detaliile acestor concedieri, conducerea Romtelecom se va întâlni astăzi, la Bacău, pentru toata regiunea Moldovei, cu sindicatele, „pentru a ne asigura că astfel de măsuri sunt bine înţelese de salariaţi şi sindicate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariaţii Romtelecom, momiţi să plece din companie cu salarii compensatorii.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Salariaţii Romtelecom, momiţi să plece din companie cu salarii compensatorii2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Lacrimi de durere trimis de
(26 feb 2010, 11:44:10
Stimata doamna Cristina Popescu sunt impresionat pana la lacrimi de ceea ce spuneti mai sus ca salariatiii pleasca cu 14000 de euro.
Insa as vrea sa ne spuneti daca toti pleaca cu aceasta suma si cati din conducerea executiva a ROMTELECOM ridica aceasta suma si chiar mult mai mult sub forma de salarii luna de luna. Va reamintesc din presa ca directorul de la Timis care l-ati dat afara avea vreo 16000 euro/luna.
Nu va este rusine sa dati muncitorii afara in conditiile in care acestia va aduc acesti bani??!!!! Nu. Ca cineva vrea sa externalizeze retea si a pus niste conditii.
Apropo, dumneavoastra ce salariu aveti?!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei