Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Statistici poliţie

Violurile şi abuzurile sexuale, infracţiuni în creştere alarmantă, în judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dacă cele mai multe infracţiuni judiciare au înregistrat scăderi în ultima perioadă, faptele privitoare la viaţa sexuală fac notă discordantă, înregistrând o creştere semnificativă. Fie că este vorba de infracţiuni de viol, perversiuni sexuale ori act sexual cu un minor, cifrele sunt în creştere, foarte îngrijorător fiind faptul că printre autori se găsesc şi foarte mulţi elevi.

 

Conform analizei de bilanţ a Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, pe parcursul anului trecut în judeţ s-au constatat 63 de fapte de acest gen. În 39 de cazuri este vorba de infracţiuni de viol, în timp ce în majoritatea celorlalte se efectuează cercetări pentru infracţiunea de act sexual cu un minor care nu a împlinit vârsta de 15 ani. Prin comparaţie, în 2008, poliţia a înregistrat doar 42 de fapte privitoare la viaţa sexuală, din care 24 au fost violuri.

 

Anturaje ocazionale, alcool, familii dezorganizate

„Majoritatea infracţiunilor din această categorie se petrec în contextul unor anturaje ocazionale în care se regăsesc victimele, în medii în care se consumă alcool, iar familiile nu manifestă suficientă preocupare pentru educaţie şi supraveghere”, este concluzia trasă de specialiştii din cadrul IPJ Suceava.
Dintre faptele de viol comise anul trecut, 25 au fost săvârşite în mediul urban, iar 14 în cel rural. Nu trebuie uitat de dosarele penale închise după ce victimele şi-au retras plângerile, de obicei în schimbul unei sume de bani, cazurile de acest gen petrecute pe parcursul anului trecut fiind de ordinul zecilor.
Cu adevărat fulminantă este creşterea numărului de violuri care au avut drept autori elevi. Nu mai puţin de 13 fapte de acest gen s-au înregistrat anul trecut, după ce în 2008 nici un elev nu fusese cercetat pentru o infracţiune atât de gravă. Alţi patru elevi s-au ales şi ei cu dosare penale, în 2009, pentru infracţiunea de act sexual cu un minor.

 

Violuri multe, dar şi numeroase reclamaţii false

Pe de altă parte, trebuie spus că violul reprezintă infracţiunea cu cea mai mică rată de confirmare din rândul celor grave, poliţiştii de la birourile judiciare din judeţ având de rezolvat, pe lângă cazuri reale, şi o mulţime de reclamaţii care nu au nici un temei.
Femei care încearcă să se răzbune pe bărbaţi acuzându-i de agresiuni sexuale închipuite, tinere care transformă un act sexual acceptat în viol de ruşine sau de frică faţă de părinţi, ori chiar prostituate care au reclamat un viol pentru că nu au fost mulţumite de banii primiţi de la clienţi, sunt exemple de „drame” pe care le au de rezolvat oamenii legii din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Violurile şi abuzurile sexuale, infracţiuni în creştere alarmantă, în judeţ .
 Vizualizări articol: 1640 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Violurile şi abuzurile sexuale, infracţiuni în creştere alarmantă, în judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei