Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Neamţ: Soţia unui poliţist, acuzată că vindea plante etnobotanice într-un apartament, reţinută

Miercuri, 17 Februarie 2010 (17:48:24)

Soţia unui ofiţer de Poliţie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ este acuzată că vindea plante etnobotanice după ce îşi mutase într-un apartament marfa din "magazinul de vise" care îi fusese închis de autorităţi în 11 februarie, femeia fiind, în prezent, reţinută.

Potrivit anchetatorilor, Ana C. ( 34 ani), din municipiul Piatra Neamţ, soţia unui ofiţer din cadrul Serviciului de logistică al Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Neamţ, împreună cu un tânăr, au fost reţinuţi, marţi seară, pentru trafic de droguri de mare risc, o altă femeie fiind cercetată în stare de libertate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Femeia deţinea un magazin de plante etnobotanice din Piatra Neamţ, situat în apropierea Şcolii Elena Cuza şi care aparţine unei firme al cărei administrator este fratele ei. Ea mutase marfa într-unul din apartamentele pe care le deţine, imediat după ce, în 11 februarie, în urma unui control, Garda Financiară a închis "magazinul de vise". În respectiva locuinţă stătea, cu chirie, Andrei N. ( 25 de ani), angajat al femeii.

După ce, în 15 februarie, a intrat în vigoare legea prin care s-a interzis comercializarea acestor plante, soţia poliţistului şi angajatul ei au început să vândă marfa din apartament, dar nu au făcut decât câteva tranzacţii pentru că în 16 februarie, seara, a avut loc descinderea poliţiştilor.

În momentul în care la apartamentul respectiv au sosit poliţiştii, Cristina D. (33 ani), prietena lui Andrei N., a aruncat pe geam o parte din plicurile cu plante etnobotanice, acestea fiind recuperate ulterior.

"Sub coordonarea procurorului din cadrul Biroului Teritorial Neamţ al DIICOT, colegii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate, în cooperare cu ofiţeri de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ şi Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă, au organizat o acţiune, în Piatra Neamţ, pe linia traficului de droguri. Astfel, la locuinţa lui Andrei N. au fost găsite 411 plicuri cu diverse tipuri de plante şi substanţe cu efecte psihotrope, destinate comercializării, şi suma de 3.800 de lei, provenită din vânzarea de droguri", a declarat inspectorul principal Cătălina Bădeanu, purtător de cuvânt al IJP Neamţ, precizând că în locuinţă au fost identificate Ana C. şi Cristina D.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că Andrei N. şi Ana C. au vândut, în perioada 15 - 16 februarie, plante şi substanţe cu efecte psihotrope, deşi acest lucru este interzis odată cu intrarea în vigoare a OUG nr. 6/ 2010.

Purtătorul de cuvânt al IJP Neamţ a mai spus că, de asemenea, au fost identificaţi şi sunt cercetaţi 11 tineri minori şi majori, consumatori de astfel de substanţe aflate sub control naţional, procurate de la cei doi.

După ce au administrat probele în această cauză, poliţiştii au dispus reţinerea Anei C. şi a lui Andrei N., pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de trafic de droguri de mare risc. În acelaşi dosar s-a dispus cercetarea în stare de libertate a Cristinei D., pentru favorizarea infractorului.

Poliţistul a cărui soţie este acuzată de trafic de droguri nu va avea de suferit, deocamdată, pe plan profesional.

"Este un ofiţer foarte bun, care şi-a făcut tot timpul treaba cu conştiinciozitate. Fapta la care ne referim şi în care a fost implicată soţia lui nu a avut loc în locuinţa comună, deci colegul nostru nu ştia, aşa cum rezultă din probele administrate de Parchet până acum, de ce se petrecea în celălalt apartament. Ofiţerului nu-i putem reproşa nimic. Desigur, voi avea o discuţie cu el, în particular, pentru a lămuri anumite aspecte, însă nu se pune problema, până la finalizarea cercetărilor de către procurori, a aplicării vreunei măsuri disciplinare. Acţiunea noastră o consider una de succes, de altfel este prima de acest fel la nivel naţional şi sperăm că în acest fel vom reuşi să reducem infracţionalitatea în acest domeniu. În esenţă, legea este lege şi trebuie respectată de toată lumea", a declarat comisarul şef Aurelian Vasea Şoric, comandantul IJP Neamţ.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Neamţ: Soţia unui poliţist, acuzată că vindea plante etnobotanice într-un apartament, reţinută.
 Vizualizări articol: 611 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Neamţ: Soţia unui poliţist, acuzată că vindea plante etnobotanice într-un apartament, reţinută1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei