Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Iarna altfel

Suceava, spaţiul unde natura s-a jucat în gheaţă şi zăpadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ascunsă sub munţi de zăpadă, Suceava poate fi privită şi dintr-o altă perspectivă faţă de cea de zi cu zi.
O viziune mai artistică, în care principalul meşter nu a fost mâna omului, ci mama natură. „Artistul” a cioplit stalactite din gheaţă, lucrează încet şi la stalagmite, iar de zăpadă s-a folosit pentru a modela arborii.
Formele ciudate şi creaţiile se văd pretutindeni, pe blocuri, chioşcuri, sârme de întins rufe sau parcuri. Trebuie doar puţină răbdare şi ceva atenţie pentru a nu scăpa spectacolul pus în scenă de „baba iarna”.
În parcul din Areni, discobolul poate fi văzut acum dintr-un al unghi. Mai bine zis, pe sub un arc format de pomii împinşi cu vârfurile în jos de greutatea zăpezii. La câţiva paşi mai încolo, apa topită de pe un chioşc s-a prelins paradoxal la orizontală, astfel încât ţurţurii de gheaţă stau într-o poziţie nefirească, sfidând legile fizicii.
Şi sârmele de întins rufe au fost modelate de natură. Pe câteva blocuri din apropierea Palatului de Justiţie s-au format adevărate cascade de gheaţă. Ţurţuri care se topesc şi dau naştere altor ţurţuri sunt parte integrantă din balcoane.
Acolo unde natura a fost mai leneşă, sau pur şi simplu nu a putut face mai multe, a intervenit mâna omului. Din zăpada aşternută cu generozitate au ieşit oameni de zăpadă sau inimioare.
E o expoziţie ce poate fi vizionată gratuit prin tot oraşul. Cu o singură condiţie. Să mergeţi la pas. Trebuie să vă grăbiţi, pentru că „meşterul” este împins de vreme de la spate să-şi strângă lucrările, iar viitorul vernisaj are o dată incertă.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, spaţiul unde natura s-a jucat în gheaţă şi zăpadă.
 Vizualizări articol: 691 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Suceava, spaţiul unde natura s-a jucat în gheaţă şi zăpadă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   5 stele trimis de
(17 feb 2010, 17:31:24
ai ochi....vezi, pacat ca din cauza grijilor cotidiene uitam sa privim in jurul nostrusad
2.   NU UITAM trimis de
(17 feb 2010, 22:16:26
Nu uitam sa privim in jurul nostru dar pur si simplu ne fura privirea gropile din oras,mizeria,cainii maidanezi plus cei morti (otraviti de edili nostri dragi,ca doar e mai usor,ieftin, sa-i omori decat sa cheltui bani cu ei.Banii pentru sterlizarea lor unde credeti ca se duc???).Cam astea ar fi problemele majore ca mai sunt si boschetarii,cersetorii,drogati etc... MILITIENII,COMUNITARIIlaughing Glumesclaughing
2.1  RE: NU UITAM trimis de
(17 feb 2010, 23:07:45
Adriane,daca ar fura doar privirea gropile,nu ar fi mare lucru,mai rau e ca ne fura si banii prin distrugerea masinilor,sau si mai rau,sanatatea ori chiar viata,atunci cand se provoaca accidente datorate chiar gropilor.Se tot mira asa zisele autoritati de ce sunt accidente pe Calea Unirii si dau vina tot pe viteza,pe soferi inconstienti,dar nu-i auzi vreodata recunoscand ca si datorita gestionarii nenorocite a onoratei primarii a felului cum stiu sa intretina drumurile(cum nu stiu),soferii evita craterele din banda unu de pe langa canale,se feresc in cealalta banda si accidentul e gata.Ati auzit vreodata sa raspunda penal pt asta?Abia asta e arta adevarata,in a pasa vina pe altii totdeauna si tu sa fluieri artistic a paguba mai departe!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei