Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Razie poliţie

Sute de pliculeţe cu plante halucinogene, ridicate din „magazinele de vise”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sute de pliculeţe din diferite categorii de substanţe cu efect halucinogen au fost ridicate de poliţie, luni noapte, din mai multe magazine care comercializau astfel de produse, oamenii legii organizând razia la doar câteva ore de la publicarea în Monitorul Oficial a legii prin care acestea ies din sfera legală.
Astfel de controale vor fi organizate în ritm susţinut de acum încolo, fiind vizaţi atât cei care ar putea vinde astfel de produse, cât şi consumatorii.

 

În baza Ordonanţei de urgenţă nr. 6 din 10 februarie 2010, care modifică şi completează Legea 143/2000, privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005, privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Suceava, cei care au atribuţii directe pe linia combaterii consumului de droguri, sprijiniţi de colegi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, şi în colaborare cu inspectori ai Gărzii Financiare Suceava, s-au dus în control la 11 „magazine de vise” din judeţul Suceava.

 

Marfă în valoare de 4.000 de lei şi un prim dosar penal

Echipele de control au efectuat verificări efective la şase dintre acestea (unde au găsit administratorii), ridicând un total de 223 de grame de substanţe din diferite categorii, în valoare de 3.950 de lei. Într-un singur caz a fost aplicată o sancţiune contravenţională, însă pentru o neregulă economică, cel puţin la suprafaţă administratorii magazinelor declarând că nu mai au de gând să vândă astfel de produse şi acceptând ca poliţiştii să le ridice marfa pentru ca să nu mai fie nevoiţi să suporte cheltuieli suplimentare cu distrugerea ei.
Trebuie precizat că în cadrul raziei, care a vizat şi verificarea mediilor în care se consumau droguri de acest gen, poliţiştii de la „Crimă Organizată” au întocmit şi un prim dosar penal, după ce asupra unei persoane a fost găsit un pliculeţ de „sare de baie”, substanţă din clasa I de risc. Cercetările din acest dosar vor fi efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinere de droguri de droguri de mare risc, fără drept, în vederea consumului propriu”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 4 din Legea 143/2000 modificată prin O.U.G. nr. 6/2010.

 

 

Consumatorii şi-au făcut stocuri de „sare de baie”

De altfel, poliţiştii de aşteaptă ca astfel de dosare penale, pentru deţinere în vederea consumului propriu, să fie frecvente de acum încolo, fiind evident că o parte dintre consumatori mai au astfel de produse şi nu vor ezita să le consume şi de acum încolo. În ultimele zile, la magazinele de profil din oraş, pliculeţele, în special cele de „sare de baie”, produsul vândut sub denumirea „Special Gold”, s-au vândut în cantităţi mari, la preţuri mai mici, administratorii încercând astfel să-şi lichideze stocurile înainte de publicarea legii în Monitorul Oficial. Tineri care au intrat în lumea consumatorilor vorbesc de profituri uriaşe pe care le-au obţinut cei care s-au băgat în această afacere, nebunia declanşându-se din toamna anului trecut, de când „sarea de baie” a început să fie consumată masiv. În aceste condiţii, este de aşteptat ca patronii acestor magazine să nu fie dispuşi să renunţe atât de uşor la afacere, unii vorbind de redeschiderea unităţilor, cu alte produse decât cele interzise, însă cu efecte asemănătoare, în cel mult câteva săptămâni.

 

Pedepse de la 3 la 20 de ani de închisoare

Ordonanţa care interzice cele 36 de substanţe pedepseşte cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punere în vânzare, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea şi inclusiv deţinerea substanţelor etnobotanice, funcţie de gravitatea faptei şi gradul de risc al drogului pedepsele fiind de la 3 la 20 ani de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sute de pliculeţe cu plante halucinogene, ridicate din „magazinele de vise” .
 Vizualizări articol: 1903 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Sute de pliculeţe cu plante halucinogene, ridicate din „magazinele de vise”3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei