Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

În tot oraşul

Câinii vagabonzi, otrăviţi în masă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Câinii vagabonzi din municipiul Suceava mor pe capete de câteva zile, otrăviţi cu o substanţă despre care medicii veterinari spun că este extrem de puternică şi deocamdată nu au reuşit să-i găsească antidot. Ieri, câini morţi cu spume la gură au putut fi văzuţi, în mijlocul zilei, în cartierele Zamca şi Burdujeni, dar şi în zona centrală a oraşului.
„Nici nu ştiu câţi sunt morţi, şi pui, şi câini de talie mare au murit în chinuri groaznice, cu spume la gură şi vomitând un lichid de culoare verde. Sunt şi greu de găsit, pentru că după ce sunt otrăviţi, se ascund”, s-a plâns Sorina Corduneanu, o femeie din cartierul Zamca care se declară iubitoare de câini, susţinând că hrăneşte zilnic zeci de patrupede.
Persoane de pe strada Narciselor şi Vişinilor ne-au confirmat şi ele că mai mulţi câini din zonă au fost otrăviţi, cadavrele câtorva dinte ei zăcând în stradă până spre după-amiaza zilei de ieri.
„De joia trecută continuă zilnic otrăvirile. Au început de la Cinema Burdujeni, au fost în George Enescu şi Obcini şi numai astăzi (n.r. ieri) am primit noi sesizări despre cazuri în zona centrală, în Burdujeni sau pe Zamca. Nici unul dintre câinii pe care i-am dus la veterinar nu a putut fi salvat, este o substanţă foarte puternică, deocamdată fără antidot, câinii mor în spasme”, ne-a declarat Doina Cocriş, preşedintele Asociaţiei „Pro Anima”, care vorbeşte despre cea mai intensă campanie de otrăvire a câinilor comunitari pusă la cale în Suceava.
Totuşi, aceasta exclude posibilitatea ca patrupedele să fie otrăvite de reprezentanţi ai primăriei sau societăţii Rosal, mai ales după ce s-au făcut eforturi comune pentru sterilizarea maidanezilor.
Aceasta pune acţiunile mai degrabă pe seama unei persoane ori a unui grup de persoane, remarcând că otrava este dată câinilor în timpul zilei, de dimineaţă şi până la prânz, cum nu s-a mai întâmplat niciodată.
Unul dintre patrupezi a fost dus ieri la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, sperându-se ca probele de laborator să identifice substanţa cu care animalele sunt otrăvite.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Câinii vagabonzi, otrăviţi în masă .
 Vizualizări articol: 1204 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.35/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 17 voturi
Câinii vagabonzi, otrăviţi în masă4.4517

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dezolant trimis de
(17 feb 2010, 11:17:20
-pe cand niste otrava si pentru nesimtitii din CJS si PRIMARIA SUCEAVA? ( FLUTUR, LUNGU, HARSOVCHI)
2.   Bravo trimis de
(17 feb 2010, 11:43:35
Suceava a ajuns un oras in care trebuie sa inveti lectii de supravietuire ca sa poti trai. Cainii imi ingradesc zilnic libertatea de miscare!!! In fiecare seara trebuie sa merg doar pe anumite trasee pentru a nu fi muscat/haituit de caini. Daca primarul nostru este impotent si nu ne poate asigura un oras decent atunci este de laudat initiativa unor cetateni care iau problema in maini. Cainii din zona mea ma stiu si ma lasa in pace dar cainii din alte zone sunt agresivi. Idioata aia care hraneste zilnic zeci de caini probabil e o paralitica care nu se poate misca mai departe de zona blocului ei si de asta nu a avut niciodata probleme cu cainii.
3.   Criminali trimis de
(17 feb 2010, 11:52:20
De asemenea avem si foarte multi oameni fara adapost care sunt violenti. Ce-ar fi sa aruncati niste otrava? Ce simplu scapam de probleme atunci cand nu ne duce capul!
4.   Pentru caini trimis de
(17 feb 2010, 12:09:21
nu inteleg, daca tot iubiti atat de mult cainii comunitari, ii hraniti, va preocupa soarta lor, de ce nu le oferiti si un adapost, atunci nu vor mai fi otraviti, nu vor mai ataca oameni, si voi nu veti mai plange pentru ei ..pentru ca vor fi in siguranta
....sunteti iubitori de animale ocazionali
4.1  RE: Pentru caini trimis de
(18 feb 2010, 17:38:52
si unde sa i luam pe toti ? gandeste cu chestia aia de pe umeri numita cap.cel mai bine ar fi sa se construiasca un adapost.Nu inteleg ce e asa greu..Pentru concerte si Oua de nu stiu cati metri au bani,dar pentru ce conteaza cu adevarat nu au.
5.   De ce se exclude implicare primariei? trimis de
(17 feb 2010, 12:10:33
Nu inteleg de ce se exclude implicarea autoritatilor in crima asta. Mintea lor e atat de ingusta si paradoxala ca nu m-ar mira nimic. Nu excludeti nimic, faceti plangeri la politie si cereti o ancheta. Sau trebuie sa moara vreun copil de la otravurile astea ca sa ne trezim? Cainii sunt pe strazi din cauza primariei, care nu a facut nimic in ultimii ani, doar i-a bagat intr-un loc dezastruos pe care ei il numesc "adapost" sau i-a omorat in chinuri. Altii ii sterilizeaza si ii ingrijesc, primaria ia numai banii. Viermelui de mai inainte care zice "bravo" nici nu-i mai raspund.
6.   Solutia trimis de
(17 feb 2010, 12:21:32
Nu s-ar fi ajuns la acest lucru oribil, daca mai marinimoasele doamne de la Pro Anima ar fi lasat cainii in adapost si nu pe strazi! Si e adevarat, unii din acesti caini sar chiar la carucioarele cu bebelusi, la copii si chiar pesroane adlute... Normal ca lumea e ingrozita si ii omoara...Ia fiti voi mai iubitoare decat sunteti si luati-i de pe strazi, ca mor si de frig si de foame, nu numai otraviti, daca sunteti voi atat de destepte si luptati pt viata si libertatea lor!
7.   Adapostul trimis de
(17 feb 2010, 12:32:24
ai fost vreodata in adapost? sunt deja 1.000 si ceva de caini acolo, ingrijiti de asociatia de care zici. Eu am intat de curiozitate pe blogul lor si mi se par rationali in ce fac, cu resurse putine. Cred ca am si inteles cate ceva despre fenomenul cainilor vagabonzi.... Daca doar ii strng iar nu e o solutie, se inmultesc imediat la loc. Ar trebui castrati si inceputa o campanie de pedepsire a abandonului, un recensamant si evidenta a animalelor personale...trebe umblat la cauze, altfel nu scapam de ei
8.   Inca nu.... trimis de
(17 feb 2010, 12:56:27
Eu inca nu am avut nenorocul sa fiu capsat de un caine maidanez, si poate din acest motiv le tin partea in anumite discuti. Dar sunt zone in suceava, unde chiar nu ai ce cauta dupa ce se intuneca, si se reduce traficul de persoane. E sinucidere. Daca nimeni din autoritati si din oraganizatii neguvernamentale, nu fac mai nimic pt a se reduce cazurile de agresiune fata de oameni, cei care au avut nefericita ocazie de a fi muscati isi vor face singur dreptate. Daca toate adaposturile de caini sunt pline, atunci singura solutie e exterminarea lor. Nu prin otravire, sa moara in chinuri, ci o simpla injectie ar fi mai eficienta. Dar bineinteles, ca unii "iubitori" de animale, nu vor mai avea sponsorizari pt "intretinerea" lor.
9.   Otravirea, "solutia" care nu rezolva de fapt probl trimis de
(17 feb 2010, 13:00:49
este o problema de logica simpla. otravind cainii nu garanteaza ca nu vom mai intalni caini pe strazi sau ca nu vor mai musca. este o crima , este interzis de lege, de etica si de religie, nu are nici o scuza, nu are nici o legatura cu cat sunt de dragalasi sau nu cainii, cu cat ii iubim sau nu. este imoral sa scapi de o problema in felul asta. nu exista nici o justificare pentru o omorare atat de oribila precum otravirea. legea pt protectia animalelor trebuie respectata. cainii nu incalca nici o lege muscand si existand. noi o incalcam neluand masuri de reducere a numarului lor, de ingrijire a lor, de evitare a abandonului. iar asta este responsabilitatea autoritatilor. ei au in mana deciziile. ca exista caini pe strada, este vina celor care nu fac destule programe de sterilizare care sa le reduca numarul si a celor care abandoneaza din casa, din curti sau de pe la tara.
9.1  RE: Otravirea, "solutia" care nu rezolva de fapt probl trimis de
(17 feb 2010, 13:51:37
nu e crima(daca te referi la omor). in lege, animalul este un bun. ca sunt si alte legi pentru a multumi o categorie de persoane.. sa nu ne pripim.
10.   Care-i treaba?... trimis de
(17 feb 2010, 13:01:26
Adica lasa sa le fie bine cainilor, iar noi, care ne credem "rasa superioara", sa fim terorizati in fiecare zi. Ca doar...nu este etic sa omori javra care te musca... Si eu iubesc animalele (domestice si neagresive). Problema cainilor din Suceava a mai fost ridicata de nenumarate ori.
Nu o sa-i zic "bravo" celui care ii otraveste, dar daca ati fi voi un parinte al carui copil a fost muscat macar o data de un caine vagabond...cred ca situatia se schimba un pic.
Ce mare scofala? Cainii vagabonzi -din orice directie privesti- nu reprezinta nimic bun! Sa-mi spuna cineva un singur motiv pentru care aceste animale pot fi privite ca un lucru bun. Tot ce inseamna caini vagabonzi = un rau pentru societate.
Pana la urma, instinctul de supravietuire isi spune cuvantul. Slava Domnului ca oamnei ca voi, cei care aparati animalele, nu au aparut mai devreme, ca nu se mai dezvolta rasa asta a noastra, si nu mai mancam acum fripturici si gratare. Doar orez si cartofi.
10.1  RE: Care-i treaba?... trimis de
(17 feb 2010, 13:50:37
Mahatma Ganhi (de care oricum nu ai auzit in viata ta, o zic pt alti cititori acum) zicea: Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! adica incepe tu prin a face acele lucruri bune pe care le astepti si altii sa le faca. nu sunt o bisericoasa, dar ma ghidez dupa o etica foarte clara. iar tu esti VARZA!!!! cainii comunitari nu au nici un folos pe lumea asta in sensul ca nu-ti folosesc TIE, ca incununare mirifica a creatiei divine, OMUL. lasa-ne cu superioritatea asta a ta, ca nu faci nici un efort sa-ti MERITI acest statut. Nu rationezi, nu esti spiritual, esti doar un morman de egoism, pragmatism, cinism, violenta si rautate. nu la cum esti tu se referea Biblia cand i-a dat D-zeu lui Adam raspunderea, obligatia si ratiunea de a stapani peste toate vietuitoarele. Aceasta stapanire vine cu o obligatie: sa respecti, sa car****sti cu compasiune. D-zeu nu a vrut sa ajungem niste tirani egoisti ca tine.asta-mi foloseste-e bun, asta nu-mi foloseste, deci las sa crape. esti scarbos!!!
10.2  RE: Care-i treaba?... trimis de
(17 feb 2010, 14:04:19
lasa-l pe mahatma in pace ca nu a trait in suceava..... Vrei sa ti-l citez pe hitler???
10.3  RE: Care-i treaba?... trimis de
(17 feb 2010, 14:15:26
@ALINA_G. Madam nu v-am vazut comentand nimic atunci cand in monitorulsv.ro scria despre un om al strazii care a murit de frig. Ganhi era atunci la cald in cotet cu cainii. Intre a salva oamenii strazii de la moarte si a salva niste caini ai ales in viata cainii. Halal rationament, spiritualitate, altruism, non violenta si bunatate din partea d-voastra.
10.4  RE: Care-i treaba?... trimis de
(17 feb 2010, 16:29:02
Alina, ai incercat sa pari desteapta dar nu ti-a iesit. Gandhi se scrie.
10.5  RE: Care-i treaba?... trimis de
(17 feb 2010, 19:31:04
o, da , am "mancat" o litera scriind repede la calculator... am mancat un "d"!!!!!!!o da, sunt o imbecila, inculta, cretina, insensibila, violenta,irationala, etc. pentru faza asta. probabil ca tie nu ti-a scapat niciodata o litera scriind la calc. mie da, pt ca eu lucrez, nu am timp sa stau toata ziua si sa comentez la toate articolele care apar prin ziare, pe forumuri etc. eu nu sunt unul din bugetarii aia din asistenta sociala care trebuie sa se ingrijeasca de oamenii strazii si alte categorii defavorizate pentru care, pt informatia ta, eu insami am lucrat o vreme, tot ca voluntar. eu m-am implicat efectiv de ani buni in munca pt ei, intelegi, nu am avut timp sa frec menta pe net.mi-am facut partea de datorie si la salvati copiii si la directia de asistenta sociala. scuza-ma, dar trebuie sa ma intorc la lucru, n-am toata ziua la dispozitie sa-mi corectez greselile de scriere datorate grabei..cine avea ceva de inteles din comentariile mele, a inteles, fie ca am scris cu d sau fara d.
11.   Ptr suceveanul trimis de
(17 feb 2010, 13:07:08
Cel mai mare "iubitor de animale" daca te iei dupa bani cred ca e primaria. Ei si astia nu dau nimic, nu cheltuie nimic pe asta. ONG urile nu au bani decat din donatii, de unde crezi ca le vin banii? Crezi ca le da statul ceva? nu inteleg
12.   Ptr suceveanul trimis de
(17 feb 2010, 13:10:10
Cel mai mare "iubitor de animale" daca te iei dupa bani cred ca e primaria. Ei si astia nu dau nimic, nu cheltuie nimic pe asta. ONG urile nu au bani decat din donatii, de unde crezi ca le vin banii? Crezi ca le da statul ceva? nu inteleg
13.   Ptr suceveanul trimis de
(17 feb 2010, 13:11:05
Cel mai mare "iubitor de animale" daca te iei dupa bani cred ca e primaria. Ei si astia nu dau nimic, nu cheltuie nimic pe asta. ONG urile nu au bani decat din donatii, de unde crezi ca le vin banii? Crezi ca le da statul ceva? nu inteleg
14.   Legea atractiei trimis de
(17 feb 2010, 13:24:59
spunea un debil ca oamenii sunt rasa superioara ...esti chiar asa sigur ca asa e???
toata lumea se lamenteaza , dar nimeni nu face nimic sa ajute
toata lumea cere ...dar nu da nimic
toti suntem rai , dar vrem ca cei din jur sa fie buni cu noi
nu ne iubim decat pe noi , dar vrem dragostea tuturor ,
nu credeti ca ar trebui sa ne schimbam noi , ca sa putem face schimbari in jurul nostru???
va intreb pe toti cei care judeca fara sa aiba habar de eforturile care se fac pt a proteja oamenii de prezenta acestor animalute, cu ce lucru marunt ati contribuit si voi?
va intrebati de ce vi se intampla anumite lucruri rele , ..dar voi intrebati va mai bine ce fapte bune ati facut ...
traiti in egoism maxim dar cereti generozitate...
felicitari ! sunteti exact ceea ce simtiti , ganditi si faceti
15.   Otravirea, "solutia" care nu rezolva de fapt probl trimis de
(17 feb 2010, 13:28:19
iar cat priveste gastile de caini si faptul ca ei musca, ei au un astfel de comportament si pt ca nu sunt castrati si umbla dupa femele in calduri, sunt irascibili cu cine trece prin zona cu vreo femela etc. sterilizarea si eliminarea instinctului sexual ar rezolva multe probleme de care se plange multa lume. nu e nevoie de otrava. probabil ca inca nu ati vazut vreun caine murind in chinuri. otravirea lor nu va garanteaza ca unul nu va va mai musca vreodata. otravirea garanteaza chinuri si imagini oripilante. sigur, garanteaza si ca animalul ala nu o sa mai faca NIMIC vreodata. si da, sunt una din "iubitoarele" alea nebune, fraiere, marinimoase de la PROANIMA care nu-si permite sa ia toti cainii de pe strada -si sa-i bage unde?in buzunar?-asa cum cretineste propune un cititor, dar care s-a implicat activ si in promovarea sterilizarilor, si in adoptii, si in informarea copiilor la scoala, si in munca in adapostul de caini al primariei, cot la cot cu hingherii. asta poate oface un O.N.G
16.   Imi e greata de suceava trimis de
(17 feb 2010, 13:43:22
in nici un stat european sau din lumea civilizata nu vei vedea o astfel de abordare a problemei, de ucidere a animalelor prin otravire. numai in romania si mai ales in suceava se poate intampla asa ceva, pentru ca aici sunt oameni primitivi la conducerea orasului, oameni fara suflet si fara responsabilitate. nici nu am cuvinte sa ma exprim fata de cruzimea de care dau dovada "alesii nostri", raman la parerea mea ca nu ne diferentiaza nimic de africanii care nu stiu de existenta televizorului si ca ne meritam soarta cu varf si indesat.
sper sa ii prind o data in fapt pe exterminatori si sa le indes lor, otrava pe gura.
17.   Pt bodoi trimis de
(17 feb 2010, 13:45:00
Cunosc un caz, o femeie facea parte dintr-o astfel de oraganizatie sau cum s-o fi chemand, avea un salar de 20 de milioane, lei vbechi, avea in grija vreo 100 de caine la un adapost, printr-un sat nu mai retin exact denumirea, si avea buget pt ei, vreo 60 de milioane pt mancare si curatenie. Avand in vedere cat costa un sac de granule aro, si cati boschetari nu ar face curat la caini pt cateva sute de mii, cred ca iar fi ramas jumate din suma respectiva, hai un sfert, si pe langa salarul ajungea la un venit de aproximativ 1000 de euro. Bineinteles sumele veneau prea putin de la stat, poate cum spui tu chiar deloc, dar e suficient si din donatii. Banul e ban, nu conteaza de unde vine. Poate nu peste tot e asa, dar eu cred ca femeia aia chiar are de ce sa iubeasca cainii.
18.   Au navalit istericele pe forum trimis de
(17 feb 2010, 13:49:22
In Suceava sunt 1500 de caini in adapostul din lunca Sucevei. Potaile din lunca Sucevei consuma zilnic cat combinatul de porci Contim de la Timisoara si asta din banii nostri. Cand va rupeti masinile prin gropi sa stiti ca asfaltul a fost "mancat" de caini. De asta nu e bine sa ne influenteze femeile isterice. Sa hranim 1500 de caini, sa nu omoram nici un caine chiar daca suntem muscati/agresati zilnic, sa fim buni cu cainii dar sa ignoram problemele oamenilor... Idiotii astia care protejeaza cainii din Suceava chiar nu-si dau seama cat stres avem noi oamenii normali din cauza cainilor vagabonzi? Eu chiar sunt stresat cand ajung noaptea dupa 12 acasa.
18.1  RE: Au navalit istericele pe forum trimis de
(17 feb 2010, 14:14:50
Cel mai concret comentariu, subscriu. Cu mentiunea ca eu le-as zice altfel femeilor isterice ... ma multumesc sa le fac fara ocupatie.
18.2  RE: Au navalit istericele pe forum trimis de
(17 feb 2010, 14:19:15
pentru informarea ta de indignat care-si simte banii cheltuiti fara rost, te anunt ca nici un ban de la buget nu merge pentru mancarea cainilor din adapost. primaria nu hraneste cainii. ea plateste o chirie a spatiului respectiv,cativa hingheri, utilitatile si incinerarea cadavrelor. In rest, in adapost proanima cheltuieste din banii proprii pt mancare, sute de kilograme zilnic, pt tratamente veterinare, operatii de sterilizare, tarcuri, custi, castroane,lemne de foc, obiecte necesare curateniei, transportul cainilor bolnavi din oras la solicitarea cetatenilor etc. DECI E INVERS: iubitorii de animale,O.N.G.urile dau bani pt cainii din adapostul primariei si din oras. iti doresc sa ai in casa la fel de multa mancare cat da primaria pentru cainii aia! pana acum cativa ani mureau de foame si se mancau unii pe altii-din banii publici! daca nu merg bani publici pentru asfaltari si alte probleme, nu e treaba iubitorilor de animale, care oricum nu primesc niciun ban de la primarie.
18.3  RE: Au navalit istericele pe forum trimis de
(17 feb 2010, 14:24:30
iar parerea iubitorilor de animale este ca nu pt adaposturi trebuie cheltuiti banii publici. strangerea la infinit a cainilor, ingramadirea lor intr-un imens lagar nu e o solutie. de aia se promoveaza sterilizarea cainilor de pe strazi, sa nu se mai inmulteasca si sa li se reduca gradul de agresivitate. si, colegule, iti par isterica?
18.4  RE: Au navalit istericele pe forum trimis de
(17 feb 2010, 14:36:10
Acum imi dau seama ca istericele astea care se ocupa de protectia animalelor nu sunt deloc persoane bune la suflet si iubitoare asa cum pozeaza. Asta e citat din Gandi? "iti doresc sa ai in casa la fel de multa mancare cat da primaria pentru cainii aia!"laughing))))))))
Madam io cred ca matale incasezi banu gros si de asta latri aici pe forumuri. Esti vocala aici pentru ca sa te remarce iubitorii de animale si sa-ti verse tie in conturi banii. Un om iubitor si bun la suflet nu ar fi emanat blesteme la adresa oamenilor. Io cred despre matale 3 lucruri: 1) nu esti buna la suflet esti doar o prefacuta. 2) probabil iese banu gros din activitatea asta "voluntara" si "non profit" de protectie a animalelor 3) probabil un om te-a ranit f tare in viata si acum iti lingi ranile protejand cainii si ignorand problemele oamenilor.
19.   Recunosc cainele trimis de
(17 feb 2010, 13:54:29
ma uit la poza si sunt martor la ce vad, am trecut ieri si am vazut cainele cum s-a prabusit in fata mea, nu intelegeam de ce..., a ramas ca o piatra jos cu picioarele intinse, mi s-a facut mila insa mi-a fost clar ca moare
20.   M-am lamurit trimis de
(17 feb 2010, 14:06:01
In opinia mea, e foarte probabil ca animalele sa fi fost omorate printr-o actiune ceva mai organizata decat simplele otraviri de cartier. Deci nu exclud posibilitatea unei implicatii la nivel de "autoritate publica". However,am vb cu cineva de pe proanima.Cred ca era Alina_G de mai sus. A vorbit destul de bine.Mult, dar bine.Singura problema a lor este ca nu accepta euthanasierea cum o fac alte state. Personal,nu-mi doresc sa animalu sa moara in chinuri groaznice(decat daca ma musca).Ei merg pe sistemul: daca nu-i dam inapoi pe strazi, o sa vina altii si altii sa le ia locul.Este un argument cam stupid daca e sa ma intrebati.Nu sunt de acord cu asta. E clar ca problema ne depaseste pe toti: proanima, CJ, Guvern, chiar si pe Brigitte Bardot. Asa ca, decat sa risipiti bani pe sterilizari si castrari (care nu au efect in ceea ce priveste agresivitatea-am vazut un castrat sau ceva muscand un om zilele trecute), cumparati palete de ser pt adormit cainii. Si platiti niste oameni sa-i prinda.
21.   Este probabil si o lege... trimis de
(17 feb 2010, 14:07:17
Eu stiam ca daca dupa un timp de stat in adapost si nu sunt adoptati,urmeaza eutanasierea.Nu exista o reglementare in acest sens?Parerea mea este ca se creaza aceasta problema in scopul jefuirii banului public.Si as iubi animalele si pe semenii care detin aceste animale,daca ar face curat dupa ele,daca n-ar urla in bloc si-ar speria copiii.Va intreb:aveti vecini care detin caini,cati din ei strang rahatii in urma cainilor?De ce copilul meu sa calce in rahati sau sa-l piste puricii sau sa-l muste cainii?Nu-i destula otrava....
21.1  RE: Este probabil si o lege... trimis de
(17 feb 2010, 14:34:00
legea 9/2008 pentru protectia animalelor, de care nu ai auzit in viata ta si nici nu te intereseaza, interzice omorarea cainilor comunitari. eu stau de multi ani in sv si nu am calcatin nici un rahat de caine pe strada. tu pe unde naiba umbli? ca doar cainii strazii se caca dupa boscheti, in locuri ferite, pt ca si ei simt nevoia sa se retraga pt astfel de activitati. numai cainii din lesa, carora nu li se da voie sa umble prin boscheti si gradini, sunt nevoiti sa se cace exact pe trotuar. crezi ca otravirea a sute de caini de pe straz isi din curti, asa cum se intampla zilele astea, rezolva problema unui stapan de caine care nu strange, conform legii, rahatul de dupa caine? si inca o data vin cu intrebarea. unde dracu calci tu in rahati?!!!!!! eu n-am reusit toata viata mea sa calc intr-unul!
21.2  RE: Este probabil si o lege... trimis de
(17 feb 2010, 14:52:25
Inseamna ca nu prea ai noroc in viata alina laughing)
22.   Draga ALINA_G trimis de
(17 feb 2010, 14:25:07
Matale cu textele din marii invatati ai lumii... Esti patetica. Vorbeam pragmatic si la subiect despre o problema a noastra, a sucevenilor... Daca ma iei cu citate si principii, s-ar putea sa te las corigenta.
Te intreb asa: ti-a fost muscat vreodata copilul sau macar cineva apropiat de un maidanez? Si nu ma lua din nou cu castrarea anti agresivitate, cu baliverne si subrefugii.
Si pentru cei care nu se considera ca facand parte din rasa superioara...ce sa zic...sa stea in rasa lor. Acolo pana unde au reusit sa evolueze.
A fi om presupune sa ai ratiune, vointa si sentiment. Ori ratiunea si vointa, contrar sentimentelor, imi spun ca e mai bine sa scapam de cainii astia comunitari. Nu neaparat prin mijloace violente, dar sa scapam.
Te astept in continuare, draga ALINA_G sa-ti continui teoria chibritului inceputa anterior, pentru ca mi se pare ca ai ramas neterminata.
23.   UE??? trimis de
(17 feb 2010, 14:44:20
Vreau sa incep prin a spune ca ma alatur Alinei_G total in opiniile ei, si chiar impartasesc un sentiment mai acid. Romania nu este o tara de la UE si sper sa o expulzeze de la UE pina cand mentalitatea oamenilor ce traiesc pe meleaguri mioritice o sa inteleaga ce inseamna ideaulurile europene.Ma gandesc la niste adjective ce ar caracteriza natia noastra si singurele care imi vin in cap sunt: invidia, avaritia, hotia, xenofobia,rasismul, etc. Ultima data cand am venit acasa mi-au dat lacrimile cand am vazut cantitatea de caini lipiti de asfalt, si atunci am inteles ca natia asta nu are viitor. Sunteti prea individualisti,nu va pasa de nimeni decat de propiua persoana si urati restul, ba fiinca sunt animale, ori ca sunt emigranti, pt ca sunt saraci sau bogati,etc, etc. Un filozof spunea : Cu cat inteleg mai bine oamenii cu atat iubesc mai mult animalele. Cand e vorba despre romani aceasta afirmatie are o putere inzecita.
23.1  RE: UE??? trimis de
(17 feb 2010, 14:54:27
Ati observat cum toti desteptii astia (ma refer la tine si la alina) citeaza filosofi si oameni inteligenti cumva mai... dar de la ei nu prea stiu sa spuna nimic. si cand incearca, iti vine sa-i otravesti ca pe caini, numai sa taca din gura laughing)
24.   Despre caini trimis de
(17 feb 2010, 14:49:11
Stimati domni/doamne,este foarte usor sa luati comentariile unei fete personal si sa o faceti in toate felurile nestiind despre cine vorbiti.Da in Suceava este o problema "cainii comunitari"dar mai sunt si alte sute de probleme:pensionarii care au muncit o viata si acum cersesc o bucata de paine,gropile in care ne rupem masinile,lispa unei industrii,somajul.Apoi mai sunt mame care isi omoara copii,boschetari care dau in cap copiilor ziua si le fura banii si mancarea,fiii care isi violeaza mamele,crimilnali,hoti de buzunare,de masini ,oameni care isi fac nevoile in mijlocul orasului,tigani care fura,omoara,cersesc.Daca pentru niste animale fara discernamant doriti moartea va rog sa spuneti concret ce solutii aveti pentru probleme ridicate mai sus?
25.   UE?? trimis de
(17 feb 2010, 14:53:34
pt a continua: unul spune ca Ghandi nu a trait niciodata in SV, si eu zic ca nici in capul lui nu s-au detectat urme de activitate neuronala recenta. Mentalitatea romanului se vede si in forma in care isi dezvolta prieteniile. E prieten cu ��ala�� pt ca lucreaza la finante, cu ��celalalt�� pt ca e doctor sau lucreaza in spital �� altul�� pt ca e avocat sau e var cu un avocat.Dar adevarata prietenia bazata in idealuri si aspiratii comune, in istorii comune etc nu exista. Sau poate ca da, exista toti au un singur ideal, de a se imbogati pe spatele celuilalt.
Asa ca de moment romaniei i-ar veni de lux expulzarea din UE si revenirea la mentalitatea comunista, apropiinduse asa de blocul rusesc.
Cat despre crima comisa(chiar si trecerea semaforului pe rosu este o crima.DEX) sper ca politia sa investigheze si sa puna in aplicarea legea catre cei care le-au comis.Iar de este functionar public sa fie expulzat iar institutia amendata.
25.1  RE: UE?? trimis de
(17 feb 2010, 15:12:41
Nu te-am jignit prin ati numara tie neuronii, poti sa te legi direct de opinia mea. Si nu cred ca e cazul sa ne legam de idealuri, pile si relatii pt nishte caini otraviti. Am mentionat si mai sus Ca nu sunt pt otravirea cainilor pe strazi, ci singura solutie viabila ar fi eutanasierea.
26.   Caini comunitari trimis de
(17 feb 2010, 14:56:30
Dvs vorbiti despre adapost,si asa zisi iubitori de animale care au salarii de zeci de milioane,va invit sa veniti sa lucrati la Proanima si sa vedeti ce salariu este.va invit sa vedeti cum acesti caini sunt zilnic omorati de copii,batuti cu pietrele,otraviti.Va rog sa spuneti ca niste 'homo sapines"cine va da dreptul de a ucide atata timp cat D-Zeu lasa pe pamant acesta animale.Veti spune ca discernamantul?Credeti ca d-zeu ne da minte pt a distruge si a omori sau pt a face bine si pt a ne ajuta semenii.Poate de aceea suntem o tara atat de saraca si ne chinuim im propriul rahat pt ca ne place sa ucidem sa promovam violenta si la randul nostru sa facem rau...acest lucru e cel mai usor.Cand ati fost ultimaoara la o casa de copii sa-i vedeti cum tipa :mama-mama,?cand ati dat de pomana unei bunicute care cauta prin gunoaie?Cainii pe strazi sunt ingrozitor de chinuiti,dar unde sa-i tinem oameni buni...mergeti sa vedeti in ce conditii stau la adapost,mai rau ca ultima inchisoare
26.1  RE: Caini comunitari trimis de
(17 feb 2010, 15:16:20
Nu am spus ca toti au banii astia. Asta a fost un caz, si am spus ca nu e neaparat general. Si nu cred ca e cazul sa il amestecam pe Dumnezeu in mizeria in care traim.
27.   Caini comunitari trimis de
(17 feb 2010, 14:59:46
va propun o sloutie,in Suceava sunt 2000 caini si peste o suta de mii de locuitori,daca 2000 familii ar adopta un caine nu ar mai fi nici unul pe strazi,pentru ca sunt foarte multi iubitori de animale chiar daca va vine greu sa credeti.Citate din Ghandi si alte prostii cred ca sunt copilarii demne de mintea unui copil de 18 ani care nu are ce face ....draga domnule in afara de a oamara cainii mai aveti si alta solutie demna de secolul vitezei????sincer astept
27.1  RE: Caini comunitari trimis de
(17 feb 2010, 15:04:35
Nu stiu la cine te referi, dar te ajut eu big grin Um..nu, sa-i teleportam pe luna nu putem inca. Deci, sa-i euthanasiem. E destul de uman pt tine? Cat despre adoptatul cainilor..hai lasa-ne cu aberatiile astea.
27.2  RE: Caini comunitari trimis de
(17 feb 2010, 15:13:08
Tocmai v-ati jignit colega ALINA_G. Ea a inceput sa ne dea citate din Ganhi la punctul 10.1. Eu sper totusi ca Alina are 18 ani. Uitati citat din ALINA_G: "Mahatma Ganhi (de care oricum nu ai auzit in viata ta, o zic pt alti cititori acum) zicea: Fii schimbarea pe care vrei sa o vezi in lume! adica incepe tu prin a face acele lucruri bune pe care le astepti si altii sa le faca".
27.3  RE: Caini comunitari trimis de
(17 feb 2010, 18:23:11
pai adopta si tu si cu toata familia ta cainii pe care familia mea ar trebui sa-i adopte si sa ti-i bagi undeva sa stea bine akolo.....cainele ala din poza l-am vazut si eu ieri si m-am bucurat ffffffffffff tare ca a dat coltu...mai ales ca inainte cu o seara maraia la mine in jurul blocului........ma bucur ca s-a mai spart gasca de comunitari si imi pare rau ca nu am participat la aceasta actiune........
28.   Pt STELU trimis de
(17 feb 2010, 15:01:56
Voi, care sunteti dezertori si tradatori de tara, care ati fugit cand era mai greu, care ati votat in diaspora dupa ureche...Lasati-o balta cu parerile voastre despre Romania, romani, tigani, discriminare. Mai ales daca ati uitat (sau nu ati stiut niciodata) sa scrieti si sa vorbiti ROMANESTE. Sa vorbeasca cei care se confrunta zilnic cu problemele locale, nu voi care veniti in tara in August, faceti un milion de accidente rutiere, dupa care va carati urgent inapoi. In UE. Cred ca din toata UE asta, o singura tarisoara nu am reusit sa o vad: Luxemburg. N-am vazut nicaieri caini pe strazi, frate. Nici vii, nici cu matele imprastiate sub roti, nici cu spume la gura. Si pana la urma, principial vorbind, cine are frate prioritate? Eu sau cainele de langa mine?
29.   Cred trimis de
(17 feb 2010, 15:07:13
Cred ca la mine se referea BUDDY zero unu.laughing Deja a pierdut la scor...laughing
30.   Solutii trimis de
(17 feb 2010, 15:11:59
Solutiile incep prin crearea unui departament specializat in cadrul primariilor care sa aiba grija de abuzurile de caini. Implantarea obligatoria a cipurilor de identificare sub pielea tuturor cainilor pt a se stii proprietarul pt a se trage responsabilitati pt abandonul unui animal.Crearea de adaposturi la standarde UE pt animalele abandonate,si prin munca departamentului de la primarii retragerea tuturor animalelor abandonate de pe strazi. Primariile ar trebui sa se implice in a promova adoptarea unui catel in loc de cumpararea lui prin actiuni de media. Daca un caine nu are un cip sa fie dus la adapost si daca nimeni nu-l reclama in 20 de zile sa fie castrat.daca se descopera boli si are o varsta inaintata sa fie eutanasiat. daca se identifica caini cu cip abandonati sa fie amendati proprietarii.Fara implicarea autoritatilor nimic nu se va rezolva.
31.   Ptr sfinx,sirjekalor si toti ceilalti trimis de
(17 feb 2010, 15:20:25
mai baieti cand folosesc adjectivele alea e pt voi. degeaba aveti Mall daca nu aveti creier. Pana cand nu se va invata in romania ce inseamna respectul o sa traiti inca in noroiul si mizeria ce va inconjoara. respectul pt ceilalti chiar daca nu sunt din familia,rasa, tara sau specia ta. Afirmatii precum tradator de tara ma fac sa rad, tu chiar esti un caz de encefalograma plana. Mai baiatule as incepe prin a te intreba daca stii ceva despre mine ca sa afirmi asa ceva? Ce a facut tara asta pentru mine, pentru ca acum sa fiu considerat tradator? Eu am prieteni din toate colturile lumii si apreciez pe cineva pt forma sa de a trai si gandi nu dupa tara din care provine. Apreciez aspectul human si nu national, iar de toate formele tu nu-ti respecti con-nationalul pt ca afirmi ca ar trebui toti desteptii otraviti , doar pt ca tie iti lipsesc neuroni. Aplicati-va adjectivele ,dar pt voi e tarziu. Poate generatiile urmatoare vor scoate Romania din jegul moral unde o tineti bagata.
31.1  RE: Ptr sfinx,sirjekalor si toti ceilalti trimis de
(17 feb 2010, 15:24:08
=))) Esti foarte tare Stelule. Doar faptul ca te ataci de numa numa imi da o satisfactie imensalaughing)
31.2  RE: Ptr sfinx,sirjekalor si toti ceilalti trimis de
(17 feb 2010, 15:59:48
felicitari, stelu. Chiar daca nu te incluzi intre noihappy (asa cum te critica cineva tot pe aici), ai perfecta dreptate. Nici eu nu ma recunosc roman daca asta inseamna sa fiu criminal. Dar eu cred ca nu trebuie sa asteptam generatiile urmatoare, asta e o iluzie. Ar trebui sa facem ceva acum, ca uite ce analfabeti emotional traiesc printre noi
32.   Pt sfinx trimis de
(17 feb 2010, 15:22:12
daca te simti bine sa crezi ca ai vreun motiv sa fii prioritar in fata unui animal ...mi e mila de tine , zau
frustrarile si le rezolva marea masculinitate a lumii de astazi , otravind , batand chinuind animale , torturand psihic femei si copii, nedandu si de fapt seama ca sunt de fapt masochisti care se tortureaza sufleteste pe ei insasi
eu nu dau citate din filosofi ci doar de la oameni simpli...
mereu un om murdar va dori sa i murdareasca si pe cei din jur !
32.1  RE: Pt sfinx trimis de
(17 feb 2010, 15:53:05
felicitari pentru mesaj, este foarte concisa si la obiect. Desi sunt barbat, pot sa vad adevarul din ce spui si te sustin.
33.   Din nou raman mut de uimire... trimis de
(17 feb 2010, 15:32:49
Ca sa nu o mai cinez pe Gabrela, care nici macar numele nu e in stare sa si-l scrie corectlaughing, citi si voi de mai sus.
Sunteti PA-TE-TICI. Normal ca ma simt bine, si normal ca am o mie de motive pentru care nu doar ca ma simt, dar chiar sunt prioritar in fata unui animal. Dar ce sa va explic voua, celor care sunteti egali cu cainii, sau chiar mai mici... Si mai si strigati asta in gura mare?
34.   Responsabili trimis de
(17 feb 2010, 15:37:53
Va spun eu care sunt responsabilii de acest masacru, Andronache de la domeniul Public si Madam Lazar de la Primarie; nu pot dovedi acest lucru dar va spun sigur ca ei sunt aceia. In urma cu cinci ani Lungu si cu o echipa de la Rosal s-au ocupat cu lucruri de astea... Cei care i-au otravit s-au asigurat cu zeci de kilograme de carne pentru "lumea cealalta", pofta buna.
35.   Ba Alina Gavriloaie trimis de
(17 feb 2010, 15:41:55
In locul tau as tacea. Ti-am spus de cateva ori despre un ciobanesc mioritic tratat ca vai de steaua lui de stapani...aici in zona mea.. de fiecare data imi dadeai raspunsuri filosofice sau ai tacut si n-ai facut nimic cu toata organizatia ta. Daca v-ati scoate capurile de unde sunt acum (adica in fund), ati vedea ca nu exista alta solutie decat sa-i extermini fiindca nr lor e deja foarte mare, iar problema nu mai poate fi rezolvata prin campanii de sterilizare si castrare cum am vrea multi. Eu nu-mi doresc sa moara animalele si in nici un caz sa fie omorate in felul asta..prin otravire sau mai stiu eu ce. Insa sunt convins ca voi cu toata proanima voastra si primarie si consilii etc nu veti putea face nimic de genu sa ameliorati situatia, fiindca ea este scapata de sub control. Problema prezinta un grad sporit de pericol social iar singura solutie este euthanasierea, indiferent de opiniile extremistilor. Si lasati ipocrizia si fariseismul infect ca imi vine sa borasc
35.1  RE: Ba Alina Gavriloaie trimis de
(17 feb 2010, 16:20:28
stiu foarte bine ca ati apelat la noi in legatura cu cainele din curtea de langa dvs. nu am uitat de acel caine.am transmis acest lucru joi colegilor mei care au masina. unul din ei umbla toata ziua cu masina asociatiei dupa mancarea pt cainii din adapost, face aprovizionarea zilnic cu sute de kg, iar cand nu umbla cu masina , munceste in adapost pana la 10 noaptea. mergi acolo si vezi.ceilalti de vineri umbla prin oras dupa caini otraviti, la solicitarile cetatenilor. si ei si eu am facut poze, le-am trimis celorlalte O.N.G-uri, am facut solicitari si plangeri catre primarie si politie,am pescuit caini agonizand si i-am dus la adapost si la cabinete veterinare in speranta ca vor putea fi salvati. nimic nu a functionat. membrii nostri numai asta au facut zilele astea. politia momentan nu a zis nici pas, nu avem nici un ajutor. daca ti se par filozofii ce-ti zic eu acum, daca ti se par baliverne fazele cu sterilizarea, adoptiile, informarea, sau otravirile, n-ai decat sa borasti.
35.2  RE: Ba Alina Gavriloaie trimis de
(17 feb 2010, 23:07:40
da, se pare ca asta o sa facstraight face
36.   Ce articol fain trimis de
(17 feb 2010, 15:42:39
A scris un caine cu PAIU-n gura
Cu ziar in batatura
37.   Pt STELU trimis de
(17 feb 2010, 15:44:46
Dovada ca esti un mare civilizat se vede din modul tau de a jigni "con-nationalii" (apropos...se scrie conationali). Se vede treaba ca te-ai simtit cu roiul pe caciula. Si sa mori tu ca n-am avut dreptate in ceea ce am scris? Adica vii tu, care ai fugit din tara, care cine stie cat de greu ti-o fi fost pe acolo pe unde ai muncit ca un sclav injosindu-ti "con-nationalii" prin atitudinea ta de servitor la masa bogatilor europei, si imi spui mie, care am stat aici, care am indurat toate rahaturile si greutatile DIN TARA, cum sa traiesc. Si imi dai lectii de "europeneism", cultura si principii etice. Oftica-te, tata, ca ai de ce! Nu ai dreptul sa vorbesti! Sa vorbeasca cei care sunt de aici si vorbesc din interior. Pentru ca nici macar nu te mai consideri roman, din moment ce vorbesti despre noi fara sa te incluzi. Broscarii sa taca! Sa vorbeasca romanii!
38.   Ma bucur ca exista si bun simt trimis de
(17 feb 2010, 15:46:04
ma bucur ca exista si oameni cu bun simt printre cei care posteaza, asta ma face sa cred ca mai avem o sansa. Apreciez cand cineva are curajul sa spuna ce simte, apreciez ca domnul care a comaparat situatia de la noi cu cea din lumea civilizata a avut curajul sa sustina ce a spus, sunt de acord cu el. Va indemn pe cei simtiti sa nu parasiti forumurile, ca vor ramane acolo numai jigodiile care se hranesc cu dezamagirea voastra. Vreau sa spun si eu un citat (nu stiam ca trebuie sa te simti jenat ca ai citit o carte la viata ta, eu nu am de gand sa ma simt "complexat" ptr. asta): "Cine nu vede zei in jurul lui inseamna ca nu adaposteste nici unul." Daca traiesti prea pragmatic s-ar putea sa te trezeste fara suflet, stimabile. Daca tu nu simti compasiune si mila nu inseamna ca ceilalti nu simt sau sunt falsi... asta e o pornire paranoida, dragilor. Nu vad motive de distractie si nici un motiv sa duceti discutia in derizoriu.. Sa va fie rusine.
39.   Mai sfinxule trimis de
(17 feb 2010, 15:46:16
sfinx, tu esti mut de prostie, daca nu ti ai dat seama te am ajutat ....
si nu te lega de numele meu , ca daca ne gandim mai bine , tu esti cel care doreste sa evolueze , adoptand un nume de animal ..
sau urmand calea evolutiei firesti ..acum esti doar o amarata de buruiana!!!
esti cumva cccuruul gainii???
39.1  RE: Mai sfinxule trimis de
(17 feb 2010, 17:03:20
gabrielooo du-te la parasutism mai fato ca pute pe forum de la prostia ta
40.   Daa, asa au mai zis si altii: trimis de
(17 feb 2010, 15:47:55
"...Sa-ti fie rusine, domnule Patriciu" crying
41.   Numai nebuni.... trimis de
(17 feb 2010, 15:48:53
E clar, problema cainilor e sfynx, suceveanul si altii ca ei, ce cred ca nu e solutie vibila strangerea si castrarea animalelor. Desii nici unul din noi nu a spus ca e de acord cu otravirea cainilor pe strazi, sau a dat de inteles acest lucru, suntem acuzati ca vrem sa fie otraviti. Nu Nu e nevoie sa fie otraviti pe strazi, dar nici sa fie stransi in tarcuri de unde sa fie "adoptati" de anumite persoane care le dau drumul inapoi pe strada. Bugetarilor li se micsoreaza salariile, pensiile nu se vor mai mari 10 ani de acum inainte, si un geniu mai sus mentioneaza ca latura umana tre sa fie pe primul loc, si ca trebuie construite spatii amenajate si asa mai departe. De acord, dar crezi ca primaria va plati pt asa ceva in momentul de fata, si asa e bugetul redus, iar dupa ce mai baga primarii si consilierii in buzunare nu raman bani pt cainii vagabonzi. Deci daca vreti sa nu ii mai vedeti in agonie pe strazi, fiti de acord cu eutanasierea, ca singura solutie.
42.   M-am uitat in DEX, GABRELA trimis de
(17 feb 2010, 15:55:19
M-am uitat in dex la cuvantul "patetic". Scrie asa: "PAT�TIC, -A, patetici, -ce, adj. 1. Plin de patos, care emotioneaza, impresioneaza, �nduioseaza; plin de emfaza, de afectare." Deci cand v-am facut patetici, nu trebuia sa va simtiti lezati si sa aruncati gunoi prin forumuri. Iar la "SFINX" scrie asa : "SFINX, sfincsi, s.m. I. Monstru fabulos din mitologia antica (greaca si egipteana), cu corp de leu, cu cap de om si cu aripi de vultur; monument arhitectonic de piatra �nfatis�nd acest animal. ? Fig. Personaj enigmatic." Si nu este numele meu...este un nickname...GABRELA...Ofticato si apucato! Ce sari asa pe mine? Tu nu vezi din cate animale sunt compus?
43.   Fara caini vagabonzi trimis de
(17 feb 2010, 16:05:06
Bravo celor care au luat initiativa. Nu se mai poate trai asa in Romania. Cati oameni au murit in chinuri groaznice muscati, sfasiati, daca nu mancati de caini? Nimeni nu ia nicio masura, pentru ca le plac animalele. Si mie imi plac animalele, dar nu sa ma muste si sa ma omoare. Nu poti sa mergi pe strada ca esti muscat de javre vagaboande. Nu se poate asa ceva, Suceava este de groaza. Intreaga Romaniei este de groaza, este tara Junglei Romania, in prezent. Bravo cetatenilor cu initiativa, omorati toti cainii vagabonzi. Daca va plac cainii, sa ii tineti in curte nu pe strada.
43.1  RE: Fara caini vagabonzi trimis de
(17 feb 2010, 16:24:25
va reamintesc ca in aceste zile au fost otraviti si cainii din curti si cei scosi la plimbare in lesa. sunt inregistrate la politie aceste cazuri. deci ceneva arunca otrava chiar si in curtile oamenilor, peste tot.
43.2  RE: Fara caini vagabonzi trimis de
(17 feb 2010, 16:25:37
Heil Hitler, traiasca initiativa populara, asta ne va salva tara de la pieire... Penibil. Luati initiativa sa votati cum trebe de exemplu sau cititi o carte (asta i ptr sfinx). Daca citeste cineva comentariul tau va cred ca e sange pe strazi. Mai lasa tastatura si mai iesi din casa, nu e chiar asa de rau afara... (Chiar comic, "Suceava este de groaza, romania este de groaza aaaaa, suntem de groaza, sa ne sinucidem!!") haha
44.   Iar tu...JERKALOTULE! trimis de
(17 feb 2010, 16:07:22
Ce inseamna bre..."Jerkalot"? Mai bine...Sa-ti fie rusine Domnule Jerkalot!!!
Esti...subuman...impreuna cu noi toti care ne simtim (nejustificat) prioritari cainilor.
Iar tu, Alina Plugaru, sau Gavriloaie, sau cum te-o fi chemand...cati caini ai adoptat? Ai macar 10? Luati-i frate acasa, dati-le de mancare, spalati-i, impartiti puricii si rahatul cu ei... Si ca sa fiu in ton cu voi, carturarilor, va dau un citat contemporan: "Mai bine plange ma-ta, bah!". Adica de ce sa nu dorm eu si copilul meu noptile ca a fost muscat si are cosmaruri, de ce sa umblu eu prin spitale, de ce sa cheltuiesc bani pe medicamente? Mai bine sa plangeti voi, marii aparatori ai drepturilor animalelor.
SI NU SUNT DE ACORD CU METODE VIOLENTE DE EXTERMINARE A ANIMALELOR, ca tot veni vorba.
44.1  RE: Iar tu...JERKALOTULE! trimis de
(17 feb 2010, 16:17:10
Eu cred ca ai o problema... Logica ta merge pana la un punct. "Luati-i acasa, bla bla..." Stii foarte bine ca nu ar putea sa faca asta, ca sunt mii de caini. Problema adevarata e in administratia locala, ei sunt singurii care ar putea aface ceva sa impace astea doua tabere "omorati-i//nu i omorati". Dar bineinteles nu te intereseaza problema reala, tu mergi, cum am spus, doar pana la un punct. Si acuma intre noi fie vorba... Ai ramas cumva repetent?happy Ai un complex ceva...legat de carti. Ia fugi tu si fa o imnultire.
44.2  RE: Iar tu...JERKALOTULE! trimis de
(17 feb 2010, 23:12:10
bai prostovane! citeste din nou comentariile mele. de data asta pana la capat. poate creierul tau de primata n-a observat ca eram pentru eliminarea cainilor din SV. boule! Si e SirJerkalot pentru tine, da? boule! ca ma si repet..
45.   AJUTOR!!! trimis de
(17 feb 2010, 16:11:21
"mai sfinxule trimis de GABRELA (2010-02-17, 15:46:16)
sfinx, tu esti mut de prostie, daca nu ti ai dat seama te am ajutat ....si nu te lega de numele meu , ca daca ne gandim mai bine , tu esti cel care doreste sa evolueze , adoptand un nume de animal ..sau urmand calea evolutiei firesti ..acum esti doar o amarata de buruiana!!!esti cumva cccuruul gainii??? "
Sa-mi traduca si mie cineva ce zice tantea asta. Oare vorbeste in limba cainilor? Sau sunt eu prea obosit?
46.   Pt BODOI: repetent nu...doar corigent da trimis de
(17 feb 2010, 16:24:06
S-ar putea sa am un complex legat de carti...ce stii? Oferi poate si consiliere psihologica gratuita? Ca bani nu mai am...i-am cheltuit pe medicamente. Tu esti cam asa: "Unde dai, si unde crapa..." Ce vorbeam eu, si ce vrei tu de fapt. Tu de fapt vrei sa...stai sa mai citesc o data...nu inteleg cu cine te certi?... Reformuleaza, te rog!
46.1  RE: Pt BODOI: repetent nu...doar corigent da trimis de
(17 feb 2010, 16:42:09
As vrea sa se mearga pana la capat in urmarirea problemei, nu sa inceapa oamenii sa se jigneasca, e inutil. Sa vedem unde e cauza problemei si cum s-ar putea rezolva fara sa fim violenti si criminali. De exemplu eu cred ca administratia locala este foarte vinovata de neglijenta si ea trebuie trasa la raspundere, i se pot imputa foarte multe. Cainii exista in numar mare din cauza incapacitatii alora de a gestiona o situatie civilizat. Oamenii astia care tin la animale nu vor decat sa nu fie omorate, nu ei sunt vinovati in realitate ca aceste animale exista pe strazi, ei doar protesteaza cand se omoara cainii pentru ca sunt mai sensibili ca noi, astilalti. Asta nu e o crima, sa fii mai sensibil, nu? Sunt niste nuante pe care suntem datori sa le percepem. Si daca ti-a fost muscat copilul imi pare foarte rau, hai sa vedem cine e cu adevarat vinovat, nu sa aruncam cu noroi unul in altul spre bucuria nenorocitilor din administratie.
47.   Am inteles, bai BODOI trimis de
(17 feb 2010, 16:29:10
Is cam greu de cap, ce sa-i faci...de la o varsta, nu te mai ajuta. Deci tu vezi cu adevarat PROBLEMA REALA. Si asta e ca nu se ocupa cine trebuie de situatie. Hai sa-ti mai spun o data care este de fapt problema reala: problema reala este de fapt ca acesti caini sunt pe strazi. Si nu ma intereseaza de fapt cine o rezolva. Pentru asta platesc sute de taxe si impozite. Ca doar nu crezi ca daca se ocupa CJ sau Primaria, o fac pe degeaba? Tot din banii nostri o fac. Dar sa o faca. Ei sau altii. Nu asta este problema. Tu nu vezi padurea din cauza copacilor. Problema este ca acesti caini sunt in continuare pe strazi.
47.1  RE: Am inteles, bai BODOI trimis de
(17 feb 2010, 16:51:26
Eu ma tem ca chiar daca se omoara cainii vor trece cateva saptamani si va fi la loc, deci problema e mai complexa. Trebe sa fie inregistrati cainii personali, sa fie tinut sub control abandonul si alte solutii de astea, altfel nu facem decat sa omoram niste animale, pur si simplu, fara nici o finalitate. Da, ai dreptate, platim taxe, dar ele nu ajung unde trebuie, ce putem oare sa facem? Pentru ca se pare ca nu e numai deajuns sa le platim, asta e administratia romana. Pana la urma eu zic ca e esential sa ne intereseze CINE o rezolva, altfel nu fac astia nimic, ca si pana acum.
48.   Probleme in acest oras... trimis de
(17 feb 2010, 16:45:18
din 2008 am cont la Monitoru da nu imi aduc aminte sa fi fost vre-o data asa dicutat un articol...Mi se pare firesc sa se intample asemenea cruzime caci de-a lungul anilor cainii nu au fost sterilizati si acum sunt foarte, foarte multi! Iubesc cainii dar cand sunt inconjurat de o haita de 6-7 caini nu mi se pare prea romantic...Si aste e problema cainilor, dar de gropile din asfalt, de gheata de pe trotuare, de muntii de zapada, de toate celelalte probleme...primaria cand isi face simtita prezenta? Sau asteapta ca si cu cainii, pana nu se mai poate si apoi iau masuri...pacat ca trebuie sa sufere animalele din cauza oamenilor care nu gandesc sau gandesc prea lent...
49.   Sfinx si jerk trimis de
(17 feb 2010, 17:08:55
sfinx si jerk, hai sa recunoatem ca ne-am cam ciufulit aicea unii pe altii, insa, desi nu sunteti de acord cu propunerea mea de reducere a numarului de caini de pe strazi si a agresivitatii lor prin sterilizare, in paralel cu adoptiile si programele de informare, avem o idee comuna. si anume ca nu metodele violente de exterminare vor rezolva situatia. desi voua va vine sa mai ziceti si o glumita pe ici pe colo, eu il tratez cumva "din interiorul problemei", poate cu o seriozitate exagerata, pt ca ce am vazut in ultimele 6 zile este totusi foarte serios. caini agonizand sau morti, prieteni plangand si autoritati care zic "nu noi! nu stim!". nu-mi permit sa fiu jucausa in comentariile mele. si da, jerk, recunosc, chiar plang ca "aparator al drepturilor animalelor", insa ti se pare ca s-a rezolvat problema daca ai aflat ca plang? sfinx, si eu sunt indignata ca taxele nu se duc acolo unde e nevoie, dar nu eu sau proanima decidem cum sa se cheltuie bugetul. te mai anunt ceva
49.1  RE: Sfinx si jerk trimis de
(17 feb 2010, 23:14:35
sfinx e un prost. nu stie sa citeasca.
50.   ... trimis de
(17 feb 2010, 17:27:22
Oare ce as face daca fetita mea ar veni acasa muscata de un caine maidanez ?
Mai mult ca sigur ca m-as duce cu ea la spital pentru a fi pansata, apoi pentru vaccinul antirabic.
Dupa aia...
50.1  RE: ... trimis de
(17 feb 2010, 18:04:10
mergi si iei spre adoptie vreo 4 caini. Ca asa e corect.
50.2  RE: ... trimis de
(17 feb 2010, 23:26:41
mai degraba o sa adopt... o atitudine mai speciala cu personajele care tot hranesc aceste patrupede.
Si asta atunci cand nu o sa mai aiba ce hrani.
51.   Te mai anunt ceva. trimis de
(17 feb 2010, 17:31:43
primaria si-a aprobat pt anul asta un buget de 2 mld pt investitii in serviciul de ecarisaj, adapost etc. de ani de zile proanima se roaga la primarie sa construiasca in adapost o cusca, un tarc, sa puna un indicator catre adapost, sa stie lumea de el si de unde poate adopta un caine, sa ajute cu ceva, ca doar e adapostul primariei. nu au facut asta.nici nu s-a pus problema sa ajute la operatiile de sterilizare, la informarea populatiei, la implicarea de adoptii, la vreun program de educare, desi isi platesc un medic vet.mereu zic ca nu au bani. anul trecut au construit 5 tarcuri, au tras o teava de apa de la vale pana mai la deal, iar anul asta au suportat cazarea si masa echipei de medici care au facut sterilizarile. in rest, banii s-au dus si se vor duce pe salariile hingherilor, chiria si utilitatile adapostului si cam atat. pai de la niste oameni care-ti zic din start tie, contribuabilule, ca nu au bani, de unde te astepti sa-ti rezolve problema cainilor multi de pe strazi?
51.1  RE: Te mai anunt ceva. trimis de
(17 feb 2010, 18:07:47
Suna frumos. Dar sunt sigur, si cred ca si tu esti sigura, ca asta nu va rezolva problema cainilor vagabonzi, sunt mult prea multi, mult prea imprastiati ca sa poti face ceva. Si cum spunea cineva mai sus, doamene fereste sa fie muscat de caini copilul meu.
52.   Pt iubitorii de caini comuntitari trimis de
(17 feb 2010, 18:22:51
As vrea sa-i intreb pe toti cei care sunt impotriva eutanasierii daca stiu cum e sa fii muscat de un caine comunitar? Cum e sa fii repezit de un caine agresiv, caruia nu i-ai facut nimic? Cum e sa iti tremure genunchii atunci cand un caine te ataca ? Cum e sa iti fie frica sa treci prin anumite locuri din oras din cauza cainilor?
Sunt curioasa cum ar raspunde la aceste intrebari?
Am patit-o chiar luna trecuta cand eram in trecere pe langa parcul de pe Marasesti (in parcare). Am vazut o haita de vreo 6-7 caini comunitari. Prevazatoare, deoarece mi-e frica de aceste haite de caini, i-am ocolit ca sa nu trec chiar pe langa ei. Cand am crezut ca am trecut de ei, am auzit in spatele meu un caine care alerga spre mine, latrand, mai mai sa ma muste. Am scapat doar dupa ce am tipat de cateva ori la el.
M-am indepartat cu genunchii tremurand si cu inima cat un purice. Oare daca sareau toti, mai scapam fara sa fiu muscata?
Daca nu sunt bani pt adapostirea lor, poate eutanasierea e solutia.
53.   De cand cunosc oamenii iubesc ..... trimis de
(17 feb 2010, 18:28:03
din ce in ce mai mult cainii. Problema dureroasa nu e disapritia cainilor ci modul in care ei dispar fara nici o selectie, otraviti cu cruzime de caine. Suntem noi mai caini de cat cainii? asta e intrebarea. Ne folosim de chinul lor pentru a face buzunarele doldora de bani? Alta intrebare. Se putea selecta talia cainilor care merita eutanasiati sau tinuti in adaposturi. De ce sa ucizi un caine de buzunar care e un mod de a face copilul din fata blocului sa nu uite ca traieste in natura si natura nu e doar blocuri de ciment si calculatoare. Eu personal cred in caine mai mult decat in om. Cainele e sincer,nicodata nu se va apropia dand din coada a prietenie si apoi sa te muste. Animalele salbatice isi selecteaza prada,isi apara teritoriul la fel cum facem si noi dar parca nu merita sa fie chiar otravite pentru ca multe au ajuns salbatice datorita salbaticii omului care le-a distrus habitatul. E riscul existentei noastre simandicoase si daca suntem oameni ar trebui sa le oferim o
54.   Continuare trimis de
(17 feb 2010, 18:35:48
moarte demna nu made in Brutus! Degeaba nu au trecut romanii pe aici!::))

Nu mai fiti rai cu cainii. fiti rai cu cei care au creat problema si nu vor sa o rezolveze. S-a intrebat cineva cate si-au bagat in buzunare cei care trebuiau sa rezolve problema lor? Cainii tanjesc dupa un stapan dupa o proprietate care sa o apere,e in firea lor. La mine la bloc cei care au fost otraviti latrau doar la persoanele straine sau la locatarii care aveau ciuda pe ei. Nu era om care l-a mangaiat odata sa se trezeasca latrat de ei. Un caine isi apara persoana iubita cu pretul vietii. De ce ii judecati pe ei ca musca si nu va judecati pe voi ca nu-i intelegeti. Alaturi de caine si cal a ridicat omul societate asta luminoasa in care ei nu mai au loc. Ne-am tras masini.. ce ne mai trebuie cai,ne-am tras camere de supraveghere si arme ce ne mai trebuie caini. Dar daca se enervau ei la inceput cand aveam cas la gura si ne vanau ca iepurii? Macar indulcitile moartea...aveti atatea gloante in incarcator
55.   Ce de-a comentarii trimis de
(17 feb 2010, 18:56:33
Trist...nu credeam ca o sa se ajunga la asa ceva...aviz celor care au animale de companie...!
56.   Continuare trimis de
(17 feb 2010, 18:59:20
moarte demna nu made in Brutus! Degeaba nu au trecut romanii pe aici!::))

Nu mai fiti rai cu cainii. fiti rai cu cei care au creat problema si nu vor sa o rezolveze. S-a intrebat cineva cate si-au bagat in buzunare cei care trebuiau sa rezolve problema lor? Cainii tanjesc dupa un stapan dupa o proprietate care sa o apere,e in firea lor. La mine la bloc cei care au fost otraviti latrau doar la persoanele straine sau la locatarii care aveau ciuda pe ei. Nu era om care l-a mangaiat odata sa se trezeasca latrat de ei. Un caine isi apara persoana iubita cu pretul vietii. De ce ii judecati pe ei ca musca si nu va judecati pe voi ca nu-i intelegeti. Alaturi de caine si cal a ridicat omul societate asta luminoasa in care ei nu mai au loc. Ne-am tras masini.. ce ne mai trebuie cai,ne-am tras camere de supraveghere si arme ce ne mai trebuie caini. Dar daca se enervau ei la inceput cand aveam cas la gura si ne vanau ca iepurii? Macar indulcitile moartea...aveti atatea gloante in incarcator
57.   "Inexplicabil" trimis de
(17 feb 2010, 19:13:45
Daca in Romania,stat membru cu drepturi depline in UE,intalnim la tot pasul "haite" de caini,in alte tari din spatiul comunitar nu gasesti astfel de patrupede pe strada,ij jurul buncarelor de gunoi,etc.Ptr exemplificare,as aminti ca la Paris sau la Milano,sambata sau duninica posesorii de caini scot animalutul la plimbare,insa au cu ei o manusa si o sacosa in care culeg "rahatelul lui Labus",il introduc in sacosica si la buncar cu ea.La noi,"iubitorii de bani",pardon,de caini,cauta fel de fel de scuze,acuza in stg si in dr,au infiintat asociatii de pe urma carora scot niscaiva euro,ca deh,sub protectia animalutelor iese euro,iar daca te afisezi in "salvatorul vietuitoarelor",da bine la public.Parerea mea este urmatoarea:cat de "mare iubitor" de caini ai fi,daca nu ai de castigat de pe urma lor,nu te ocupi cu asa ceva!Atunci cand numarul acestor animale o sa se rareasca pe starzile Sucevei,o sa-i laud pe cei de la asociatii!
58.   INTREBARE ???????????????? trimis de
(17 feb 2010, 19:36:59
Pentru cei iubitori de comunitari: Esti parinte, stai acasa linistit, iti suna soneria de la intrare... un vecin te anunta cu ochii holbati ca, copilul tau este la spital muscat de fata, maini si picioare(mutilat) de o haita de caini. Ce faci ? fugi repede la frigider iei o punga de aripioare si te duci sa-i hranesti pe toti comunitarii din jurul blocului ??? NU CRED. Nu sant de acord cu asemenea tratamente, dar la situatii extreme, aplici masuri extreme.
59.   Bine de tot trimis de
(17 feb 2010, 19:51:14
Caini pe strazi in toata Romania sunt din cauza oamenilor! Cazuri de genul asta s-au intamplat si la mine in Bucuresti si se intampla mereu, uneori se cauta autorul de catre noi cei care iubim animalele si ne e sila de animalele bipede. Odata am prins pe cineva care a pus otrava, rasplata lui? Ca un animal te comporti ca unui animal ti se rup toate oasele in tine... mister MONITOR, o fi valabil la cucuietii din deal povestea ta, vino in bucuresti sa vezi asociatii de locatari care au ingradit spatiile din jurul blocurilor le-au "utilat" cu custi, tin animalele acolo, le hranesc si le ingrijesc fara bani de nicaieri, iti trimit si probe foto daca vrei. Cand te apuci sa regurcitezi cuvinte mesteca-le un pic inainte. Nu sta numai in grija unora de a rezolva probleme ca acestea, de o comunitate fiecare membru este responsabil, d-aia la aia in UE e altfel, ca pun umaru' nu trancane a paguba si se oripileaza ca de ce "nu se face", de parca tre' sa va cada din cer ca sa se faca si ca sa aveti
59.1  RE: Bine de tot trimis de
(17 feb 2010, 20:12:55
"la tine in Bucuresti" unde am stat si eu 2 ani si unde merg destul de des in interes de serviciu,te pomenesti ca este "edenul'.Daca in jurul blocului tau se construesc adaposturi ingradite,este problema ta.ai putea sa faci si un sondaj cinstit nu de genul INSOMAR,cu locatarii de pe strada ta,sa vedem ce parere au?Oare in UE asa se procedeaza?Sper ca nu locuiesti in Ferentari,Drumul Sarii sau in maghernitele tiganesti din 'micul Paris"!Halal capitala!In loc sa aveti miros de lalele,aveti din abundenta rahat.Iti respect parerea,insa se pare ca tu nu stii ce este aia dreptul la opinie.Nu te mai chinui sa postezi pe forum,mergi la cules carnaciorii lui Rex din jurul blocului.
59.2  RE: Bine de tot trimis de
(17 feb 2010, 21:00:31
MYSIDEOFWORLD esti un Prost cu P mare du-te si tu de pe forum ca poate ai treaba la curatat drumul sau la hranit niste maidani p... in c..
59.3  RE: Bine de tot trimis de
(17 feb 2010, 23:16:51
MYSIDE...ai fi si tu un student de la tara cu aere de capitala?
60.   Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(17 feb 2010, 20:55:21
Ceea ce s-a intamplat e infractiune din punct de vedere legal si crima din punct de vedere moral. Iubesc animalele si nu mi-e rusine de lucrul acesta, din contra cred ca e o calitate pentru un om sa respecte animalele. Sunt in schimb multi oameni care nu merita respectul meu. Am citit multe comentarii postate aici de oameni incrancenati impotriva unor animale si spumegand de venin la adresa iubitorilor de animale si ii compatimesc sincer. Nu ma simt nici amenintata nici intimidata de ura aceasta fiindca ii consider primitivi in gandire si simtire. Problema cainilor vagabonti e o problema extrem de acuta, dar modalitatile de interventie nu sunt in nici un caz crima; de altfel au fost deja enumerate. Eu am un caine si tin la el ca la o persoana; ma doare sa-i vad pe cainii vagabonti suferind (cum de altfel ma doare sa vad si oameni suferind) si cred ca iubitorii de animale ar trebui sa faca front comun in ajutorul acestora; eu de exemplu donez cei 2% asociatiei Proanima.
60.1  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(17 feb 2010, 21:07:05
mai oano sti ce fac eu cand sunt cu masina ....calc cainii comunitari si cred ca faci si tu parte din categoria celor care nu au minte an cap,du-te si te joaca cu maidanii sau strangei pe toti acasa daca ati plac asa mult du-te ca ma plictisesti.....
60.2  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(17 feb 2010, 21:44:27
Esti exemplul tipic de persoana care nu merita respectul meu si pe care o compatimesc pentru ingustimea mintii si a sufletului. Orice injurie mi-ai aduce nu ma voi cobori la nivelul tau. Viitorul nu e al primitivilor ca tine ci al oamenilor civilizati; sper sa devii cat mai curand o "specie disparuta"happy
60.3  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(17 feb 2010, 22:54:56
Mihai24, felicitari! spune-mi ce nr la masina ai ca vreau sa te salut prin oras, cand te vadhappy
60.4  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(17 feb 2010, 23:35:02
... si te mai miri cum de am ajuns in situatia in care ne zbatem.
Inchipuiti-va un personaj precum OANA_LUPU79 desemnat la conducerea unei institutii bugetare (nu radeti ca dupa cum se exprima... are toate sansele).
Un personaj rupt de realitate, putin scolit pe la facultati private, care stie sa se exprime astfel incat sa fie pe placul edililor, ajuns intr-o oarece functie.
Repet: ... si te mai miri cum de am ajuns in situatia in care ne zbatem.
60.5  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(18 feb 2010, 00:28:12
nr masinii pt schweppes nl 56 wne nr de Anglia un bmw 7 parcat la intrare an obcine
60.6  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(18 feb 2010, 00:32:08
mai coa.. zis schweppes acum nu sunt an tara dar tare as vrea sa ne antalnim sa vedem atunci ce p..a mea poti ca vad ca ai muia cam umflata si despre oana ce sa zic .... sa ami faca una mica ca maine ma duc la munca si sa fiu racorit.....
60.7  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(18 feb 2010, 09:44:17
Mihai,cred ca 24 vine de la cei multi de 2 si de4 pe care i-ai luat la limba romana..."intalnim" si "in" se scriu asa cum am scris eu.nu cu i din a,fiind prima litera din cuvant...succesuri!
60.8  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(18 feb 2010, 17:10:09
spirake eu scriu cum am chef...sa ma ****la p... si u si mata
60.9  RE: Infractiune din punct de vedere legal trimis de
(18 feb 2010, 17:14:38
spirake am impresia ca esti un copil care sta cu dictionarul an mana si le face una mica la colt de bloc la baieti pt o tigara .......
61.   Civilizatie trimis de
(17 feb 2010, 21:32:11
Gradul de civilizatie al unui popor se poate deduce si din felul cum trateaza animalele. Daca in alte tari nu exista animale pe strazi e meritul oamenilor de acolo, iar daca la noi exista e vina oamenilor de aici (in nici un caz vina animalelor care vin pe lume fiindca asa le-a dat Dumnezeu si se inmultesc fiindca asa le dicteaza instinctul). Mai avem mult pana sa ajungem sa avem ca societate constiinta responsabilitatii fata de ceea ce ne inconjoara (mediu, animale, semeni). Englezii, de exemplu, aveau primul adapost de animale pe la 1860. Poate intr-o 100 de ani o sa ajungem si noi un popor civilizat. Pana atunci, toti cei ce ne consideram persoane civilizate (si exclud din categorie persoanele care nu respecta dreptul animalelor la viata) ar trebui sa luam atitudine impotriva barbarismului din jurul nostru si sa actionam, fie si cu gesturi marunte, in spiritul principiilor in care credem. Din acest punct de vedere tot respectul pentru Alina_G. Pentru mine e un model de civism.
61.1  RE: Civilizatie trimis de
(17 feb 2010, 22:45:37
eu zic ca mata sa devina o specie disparuta ca a facut asa o specie ca tine si masoarati cuvintele ratat-o
61.2  RE: Civilizatie trimis de
(17 feb 2010, 23:14:38
mihai24, dc insisti in prostia ta? stiu cat de imbecil esti, imi dau seama ca nu-ti dai seama de cat de prost esti, dar totusi, prietene, nu procrea, sunt destui ca tine pe terra iar resursele planetei sunt limitate...
61.3  RE: Civilizatie trimis de
(17 feb 2010, 23:33:57
Eu imi masor foarte bine cuvintele. Tu in schimb esti agramat rau de tot- e o adevarata performanta sa faci atatea greseli intr-o singura fraza (asta ca sa-ti "masor" doar cuvintele din ultimul post): "ratato" se scrie intr-un singur cuvant; "masoara-ti" are in schimb nevoie de cratima; si te las pe tine sa ghicesti inca un cuvant stalcit, desi nu cred ca ai sa reusesti ...cum ziceam- minte ingusta...
61.4  RE: Civilizatie trimis de
(17 feb 2010, 23:46:29
La teorie toti suntem buni. Binenteles, unii sunt mult mai "sus" decat altii (atat de sus incat nici nu mai pasesc pe pamant).
Problemele apar atunci cand intervine... realitatea.
Stimata doamna, degeaba te exprimi "ca la carte" atat timp cat la urgente stau copii muscati, asteptandu-si parintii sa apara de la farmacii cu vaccinul antirabic care lipseste din spital.
Ca sa intelegi mai bine: o mama plangea si implora o asistenta sa-i faca un vaccin copilului ei, promitand ca o sa imprumute bani si o sa cumpere alt vaccin ca sa-l dea la schimb. Saraca asistenta nu avea nici macar seringa de unica folosinta (cele existente se folosesc doar la urgente, in rest... vine pacientul cu seringa).
61.5  RE: Civilizatie trimis de
(18 feb 2010, 00:34:58
oana mata are o minte ingusta exact ca tine si ca schweppes cred ca e fratele geaman
61.6  RE: Civilizatie trimis de
(19 feb 2010, 16:46:19
Stimate domn Alexx, sa inteleg ca ar trebui sa-mi fie rusine ca-mi exprim opiniile intr-o limba romana corecta? Nu fac niciodata caz de asta, nu mi se pare ca ma exprim "ca la carte", ci ca ma exprim normal (adica pe cat posibil corect gramatical si logic); se pare insa ca unii considera asta o aroganta si sunt deranjati, chiar jigniti cand cineva se exprima corect. Faptul ca m-am legat de exprimarea lui Mihai24 a fost ceva conjunctural- el ma invita pe mine sa-mi masor cuvintele, iar eu i le-am masurat pe ale lui; nu intentionam sa-i dau lectii de exprimare, fiindca mi-am dat seama ca e incapabil sa invete. Teoria si practica nu se exclud: daca sunt buna la teorie (si nu toti sunt, cum afirmati mai sus), nu inseamna ca nu sunt buna si la practica.happy
61.7  RE: Civilizatie trimis de
(19 feb 2010, 17:33:57
Realitatea o cunosc si eu; traiesc in ea. Stiu ce inseamna sa te trimita de la urgente la farmacia de langa spital sa-ti iei singur fasa, vaccin, etc. Am avut din nefericire ocazia sa-i vizitez anul trecut. Si stiu si ce inseamna sa fii muscat de caine (e adevarat pe mine m-a muscat nu un caine al strazii, ci un caine cu stapan- i s-a parut ca m-am uitat urat la ellaughing. Si am fost latrata amenintator de caini vagabonzi de multe ori ( sunt destui in cartierul unde locuiesc). Toate astea insa nu m-au facut sa-i urasc ca specie si sa vreau sa-i otravesc. Consider ca un rau nu poti sa-l indrepti cu alt rau; eu sunt pentru solutiile civilizate, chiar daca rezultatele nu se vad imediat (campanii de sterilizare, campanii de incurajare a adoptiilor, campanii de educare a posesorilor de animale pentru a evita abandonul, identificarea si izolarea cainilor vagabonzi agresivi sau bolnavi). Si mai cred ca iubitorii de animale ar trebui sa se implice in sprijinirea unor asociatii cum e Proanima.
61.8  RE: Civilizatie trimis de
(19 feb 2010, 22:12:06
ci un caine cu stapan-i.... ce proasta stii si practica ......hai la colt de bloc sa iti arat ceva nou......:)).
62.   Pentru prosti trimis de
(17 feb 2010, 23:24:34
In special Sfinx care nu stie sa ceteasca. Sunt sigur ca nimeni nu are ceva impotriva cainilor si nu vrem sa-i otravim si sa-i killarim doar ca suntem dezaxati. Dar, in Suceava problema cainilor a luat proportii si e deja pericol social. Nu sunt de acord cu iubitorii de caini fanatici si asociatiile gen ProAnima fiindca nu aduc nici o ameliorare situatiei. Ba din contra, le taie boasele si le dau drumul pe strada. Alina si altii, va reamintesc ca taiatul boaselor nu ii opreste sa te muste..am fost martor. Nu mai veniti cu argumente de genu: De ce musca cainii, cum sa ne ferim de ei. E stupid. Eu nu trebuie sa ma feresc de caini cand ies pe strada fiindca nu e normal! As vrea o campanie de euthanasiere a cainilor comunitari. Nice and clean. Abia dupa ce nu mai aud latrat de caine noaptea si oameni care se plang de muscaturi, puteti sa veniti cu asociatia voastra sa castrati ce mai gasiti sau sa-i luati in casa (pentru cretinii care vin cu idei de genu).
63.   Iubitorilor... trimis de
(18 feb 2010, 08:15:45
Luati si sobolanii in casa si cresteti-i,ca doar si ei sunt animale,iubitorilor!
64.   Bravo trimis de
(18 feb 2010, 08:33:03
ar trebui sa ne zici de unde putem lua si noi otrava respectiva,,ca trebuie sa supravetuim si noi nu numai caini in orasu asta
64.1  RE: Bravo trimis de
(18 feb 2010, 09:54:32
unele comentarii arata ca intr-adevar, suntem cu 150 de ani in urma altor tari precum Anglia, Australia, S.U.A etc, pe care le admirati atat de tare ptr ca si-au rezolvat problema cainilor maidanezi. in Anglia primul adapost a fost construit pe la 1820, iar RSPCA pe care-l tot vedeti la tv, face treaba inca de pe la 1824. inca de atunci oamenii s-au implicat si au reusit in atatia amar de ani sa reduca si nr cainilor pe strazi, sa si educe lumea, sa o responsabilizeze si sa aibe si atata influenta in lume. in SV vad deocamdata foarte multa reticenta, insa multa dorinta de a fi ca altii dar fara mijloace civilizate. credeti ca tarile pe care vi le dadeam ca exemplu si-au otravit cainii ca sa scape de ei? credeti ca i-au ingramadit in adaposturi? in Europa nici nu s-ar accepta ca un adapost sa fie atat de aglomerat ca cel din SV. degeaba va doriti sa aveti rezultatele lor si gradul lor de civilizatie daca nu va intereseaza si nu acceptati metodele recomandate de ei.
65.   Nu otravirii! trimis de
(18 feb 2010, 10:11:50
Sterilizarea in masa este singura solutie care da rezultate pe termen mediu si lung, mai mult decat atat, este o solutie decenta si umana. Asta spun si concluziile Organizatiei Mondiale a Sanatatii care recomanda aplicarea unui program de control al reproductiei si NU adoptarea unor solutii radicale, inumane, scumpe si cel mai grav, total ineficiente cum ar fi euthanasia sau, mai grav , otravirea! Nimic nu dovedeste ca strangerea cainilor ar fi avut vreodata un impact semnificativ asupra densitatii populatiei canine, asupra propagarii rabiei sau muscaturilor provocate de maidanezi. In plan international programele de prindere si eliminare a cainilor fara stapan sunt considerate ineficiente pe termen mediu si lung deoarece nu ataca originea problemei, care este ritmul ridicat al reproducerii. In conceptia O.M.S., CONTROLUL populatiei canine se bazeaza prioritar pe: STERILIZARI, VACCINARI, (implicand inregistrari si marcaj), plus EDUCATIE si SUPRAVEGHERE. Daca ei pot, am putea si noi.
65.1  RE: Nu otravirii! trimis de
(18 feb 2010, 10:19:35
Daca vrem ca la Noi sa fie ca la Ei, trebuie sa aplicam metodele Lor. Nu putem avea civilizatia Lor si efectele Lor, daca ne balacarim in metode dubioase si violente, care ne scapa de caini pentru o saptamana. Dar poate ca in 170 de ani o sa miscam si noi ceva.
65.2  RE: Nu otravirii! trimis de
(18 feb 2010, 17:19:30
draga Alina ce stii u despre Anglia S.U.A sau alte tari.ai iesti vre-o data din tara sa vezi ce e in strainatate....
65.3  RE: Nu otravirii! trimis de
(18 feb 2010, 17:41:45
Nu vrem rezultate pe termen mediu si lung, vrem rezultate imediate, vizibile. Ce ai scris acolo e nesemnificativ.
66.   Nu otravirii trimis de
(19 feb 2010, 12:01:57
Eu cred ca nu e cea mai buna solutie de a otravi caini nu stiu daca ati vazut cum se comporta cainele dupa ce mananca otrava e ceva care nu mi-as dori sa vada nimeni, cum se chinuie in centrul orasului si moare pe mijlocul drumului e ceva socant, dar e si vina oamenilor cei de la tara aduc caini si ii aduc la oras pe ei nu ii trage nimeni la raspundere.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei