Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Circulaţia rutieră, îngreunată din cauza zăpezii şi a maşinilor parcate pe marginile străzilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zăpada căzută la finele săptămânii trecute continuă să dea bătăi de cap sucevenilor, atât prin îngreunarea circulaţiei pe trotuare, din cauza bălţilor formate prin topirea ei, cât şi prin blocarea circulaţiei rutiere pe unele străzi.
În această privinţă, o parte din vină revine şi şoferilor care îşi parchează autoturismele pe ambele laterale ale străzilor, dar nu suficient de aproape de trotuar, din cauza grămezilor de zăpadă adunate acolo, sau, în unele cazuri, pentru ca pasagerii să aibă loc să intre şi să iasă nestingheriţi de gardul metalic ori gardul viu de pe marginea străzii.
Situaţii de acest gen s-au înregistrat pe orice stradă din Suceava, iar zona centrală nu a făcut excepţie. Pe străzi precum Mihai Viteazu sau Nicolae Bălcescu, nu s-a circulat decât pe un sens de mers, dar au fost şi cazuri când traficul a fost blocat temporar. Cum poliţia nu era prezentă pentru a dirija traficul, imensele cozi de maşini se puneau în mişcare în funcţie de cum se lăsau unii pe alţii să treacă prin porţiunile “sugrumate” de maşini blocate în zăpadă pe marginile străzilor sau parcate acolo recent, dar nu suficient de aproape de trotuar pentru a nu bloca parţial strada.
Au existat şi cazuri de nesimţire crasă din partea şoferilor. Unul dintre acestea s-a înregistrat ieri, în jurul orei 10.00, în faţa Trezoreriei, unde şoferul unei maşini folosite la taxi a plecat cu treburi şi a abandonat Logan-ul în mijlocul străzii. A fost suficient ca în zonă să apară o maşină de tonaj mai mare şi traficul a fost gâtuit.

 

Ce spune Primăria Suceava

Confruntat cu această problemă, viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a cerut salariaţilor din cadrul serviciului de Salubrizare să găsească o soluţie, de la curăţarea de zăpadă a lateralelor străzilor până la ridicarea maşinilor care nici măcar nu mai sunt mişcate de proprietari, acestea fiind lăsate acolo până la venirea primăverii, în loc să li se găsească loc de parcare într-o zonă mai puţin circulată.
Reprezentanţii serviciului de Salubrizare spun că tocmai din cauza maşinilor parcate pe margini utilajele de deszăpezire nu au putut curăţa zăpada până la bordură, dar nici foarte aproape de maşinile lăsate acolo, pentru a nu le avaria cu lama plugului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circulaţia rutieră, îngreunată din cauza zăpezii şi a maşinilor parcate pe marginile străzilor.
 Vizualizări articol: 645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Circulaţia rutieră, îngreunată din cauza zăpezii şi a maşinilor parcate pe marginile străzilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei