Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 17 feb 2010 - Anul XV, nr. 39 (4330)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Scandal

Circ în holul DGFP Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

În cursul zilei de ieri s-a consumat un nou episod din scandalul declanşat directoarea adjunctă a Direcţiei Generale a Finanţelor Publice, Silvia Boliacu. După ce în cursul zilei de luni a reclamat faptul că nu i se permite accesul în această instituţie, deşi deţine o hotărâre judecătorească şi o decizie a ANAF prin care este repusă în această funcţie, Boliacu s-a prezentat şi ieri în holul DGFP pentru a solicita un birou în care să-şi desfăşoare activitatea.
Silvia Boliacu, care a preluat postul de director adjunct în urma unui examen, având susţinerea PSD, a fost destituită din funcţie după ce social democraţii au ieşit de la guvernare.
La fel ca şi în cursul zilei de luni, Boliacu nu a reuşit nici ieri să treacă de jandarmii de la intrarea în instituţie, motiv pentru care a stat timp de câteva ore în holul de la parterul clădirii.
„Din nou mi s-a refuzat intrarea în instituţie, pe motiv că s-a emis o decizie prin care trebuie să plec la Fălticeni timp de două luni şi jumătate, ceea ce contravine contractului meu de management. Dar eu am respectat decizia, în sensul că am delegat alte două persoane competente din instituţie, din subordinea mea, care să meargă la Fălticeni, pentru ca eu să rămân să-mi continui activitatea de director adjunct. Cu toate acestea, jandarmul a zis că nu mă lasă să merg la director. Şi mai trebuie spus că eu m-am prezentat la instituţie de o săptămână, iar directorul nu m-a primit în nici o zi”, a spus Boliacu.
Pe de altă parte, trebuie spus că într-un drept la replică trimis ziarului nostru, Silvia Boliacu a mai precizat că „nu am fost niciodată verificată de vreo comisie de disciplină în legătură cu <anumite abateri>, abateri care există doar în mintea bolnavă a cuiva. Cât priveşte afirmaţia dlui Ropotă cum că aş fi semnat preferenţial o returnare de TVA, vreau să-i reamintesc că returnările de TVA se stabilesc de către inspectorul care efectuează controlul la contribuabil”.
Boliacu a făcut referire la declaraţiile directorului DGFP Suceava, Petrică Ropotă, care în cursul zilei de luni declarase că Silvia Boliacu ar fi venit la serviciu în timpul concediului de odihnă pentru a semna, în mod preferenţial, o returnare de TVA, iar pentru a face ca totul să pară legal ar fi încercat să falsifice un număr de înregistrare la secretariatul instituţiei.

 

Şeful serviciului juridic din DGFP: Ordinul de detaşare la Fălticeni este legal

De partea cealaltă, şeful serviciului juridic din cadrul DGFP Suceava, Elena Dan, a spus că ordinul de detaşare a Silviei Boliacu la Administraţia Fiscală din Fălticeni este perfect legal şi este în conformitate cu statutul funcţionarilor publici. Ea a adăugat că, potrivit unei decizii a conducerii DGFP Suceava, fiecare angajat trebuie să prezinte legitimaţia de serviciu la intrarea în această instituţie, iar Silvia Boliacu nu a putut să facă acest lucru.
„Potrivit contractului de management asumat de către doamna Boliacu, şi în conformitate cu statutul funcţionarilor publici, domnul director coordonator poate da dispoziţii potrivit cărora se poate delega competenţa în vederea îmbunătăţirii şi eficientizării activităţii DGFP Suceava. Doamna Silvia Boliacu a fost delegată să verifice, să monitorizeze şi să aducă îmbunătăţiri în activitatea unei administraţii care se află pe penultimul loc la programul de încasări. De asemenea, nu considerăm că ar fi atinsă onoarea dumneaei în ceea ce priveşte intrarea în această instituţie. Este o dispoziţie la nivelul întregii instituţii, potrivit căreia fiecare angajat al DGFP Suceava trebuie să se legitimeze la intrare. Iar în calitate de funcţionar public, doamna Boliacu trebuie să-şi asume obligaţiile şi responsabilităţile pe care le generează acest statut”, a mai spus Elena Dan.
Nu în ultimul rând, trebuie spus că Silvia Boliacu va primi în cursul zilei de astăzi legitimaţia de serviciu, la Administraţia Fiscală din Fălticeni, acolo unde a fost detaşată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Circ în holul DGFP Suceava.
 Vizualizări articol: 1403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.7 din 7 voturi
Circ în holul DGFP Suceava2.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei