Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Probleme

Suceava, un oraş sufocat de zăpadă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ninsorile abundente care s-au abătut asupra Sucevei la finele săptămânii trecute au lăsat în urmă un oraş sufocat de zăpadă, în care cei implicaţi în activitatea de deszăpezire s-au văzut depăşiţi de situaţie, în unele privinţe.
Dacă pe străzi s-a putut circula, chiar dacă în condiţii mai grele, de iarnă, ca urmare a intervenţiilor continue ale celor 16 utilaje de deszăpezire ale Rosal şi ale angajaţilor care au intervenit şi manual, unde maşinile nu au mai putut pătrunde, în principal din cauza autoturismelor parcate de ambele părţi ale străzii, curăţarea trotuarelor şi măsurile de prevenire a unor evenimente neplăcute au cam lăsat de dorit.
Mii de maşini au rămas blocate acolo unde au fost parcate, lamele utilajelor de deszăpezire împingând zăpada pe marginea străzilor şi formând un adevărat zid de zăpadă şi gheaţă, care i-a determinat pe mulţi suceveni să renunţe la maşini, circulând cu mijloacele de transport în comun şi cu taxiurile.
Greutatea zăpezii depuse a provocat ruperea a zeci de copaci în toate cartierele Sucevei, echipele Direcţiei Domeniului Public, din primărie, fiind solicitate să taie arborii care ameninţau să se prăbuşească pe maşini şi pe faţadele blocurilor.
“Au muncit zi şi noapte în această perioadă. Avem vreo 25 de copaci pe care i-am tăiat pentru a îndepărta pericolul prăbuşirii lor. Alţii aveau crengi rupte, iar o mulţime de arbori ornamentali au trebuit să fie scuturaţi, pentru a nu fi rupţi de greutatea zăpezii. Tot cu cei 50 de oameni pe care îi avem am curăţat şi aleile parcurilor din municipiu, deşi le-ar fi trebuit şi lor o pauză, după ce au lucrat nopţile până pe la 5 dimineaţa”, a spus şeful Direcţiei Domeniului Public, Marian Andronache.

 

Trotuarele înzăpezite, curăţate aleatoriu

O mare problemă pentru cei care au avut de circulat ieri prin municipiul Suceava, pe jos, au fost trotuarele care nu au fost deszăpezite la timp.
Deşi legea prevede clar obligativitatea tuturor agenţilor economici, a asociaţiilor de proprietari şi a instituţiilor publice de a curăţa trotuarele din zonele pe care le ocupă, numai o parte dintre aceştia şi-au îndeplinit obligaţiile.
Drept urmare, chiar şi în zone centrale, precum trotuarele din jurul Palatului Administrativ, pietonii au fost nevoiţi să se lupte cu nămeţii pentru a răzbate mai departe.
Nici utilajele de deszăpezire ale Rosal, două la număr, care pot acţiona pe trotuare, nu s-au dovedit a fi suficiente, în asemenea condiţii, o parte din trotuarele care revin în grija municipalităţii fiind curăţate cu întârziere sau chiar deloc.
“Pe alocuri, am fost depăşiţi de situaţie. Nu avem forţe suficiente pentru a curăţa tot oraşul deodată, oamenii trebuie să înţeleagă că condiţiile în care s-a lucrat au fost deosebit de grele şi să pună mâna să mai şi facă, acolo unde nu au ajuns încă cei de la salubrizare. Atenţionez şi instituţiile că au obligaţia de curăţa zona din jurul lor, nu trebuie să ne aştepte tot pe noi să intervenim, aşa cum şi agenţii comerciali trebuie să îşi respecte obligaţiile”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Peste tot unde zăpada a fost curăţată de pe străzi, trotuare şi acoperişuri, a fost depozitată tot pe trotuare sau pe spaţiile verzi, în mormane imense, care, când se vor topi, vor transforma străzile în adevărate piscine.
Cu toate acestea, municipalitatea nu ia încă în calcul varianta de a căra mormanele de zăpadă pe un câmp sau la groapa de gunoi a oraşului, din cauza costurilor foarte mari cu forţa de muncă, utilaje şi transport, care ar afecta alte investiţii prinse anul acesta în bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava, un oraş sufocat de zăpadă.
 Vizualizări articol: 6294 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Suceava, un oraş sufocat de zăpadă5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 12:04:27
sa iasa la curatenie cei ce primesc ajutoare sociale....... chiar asa, sa primesti bani cit primeste un muncitor care are si familie si 8 ore/zi, si tu sa nu faci nimic? Primaria sa nu le dea banii pina nu au 20 zile/luna de munca a cite 8 ore/zi.....toti asteapta pomana de la stat, pina cind asa ceva? ...la munca domnule......
1.1  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 15:19:42
:))) ahaha! comunismul din venele tale ma face "sa ma rad" cu lacrimi.
1.2  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 15:40:50
Oarecum de acord cu ce spune Ilona. Nu stiu cati bani inseamna ajutorul ala social, dar sigur s-ar putea presta astfel de munci pentru a justifica banii primiti. Un 40 de ore pe luna ar trebui sa fie un minim pentru toti cei APTI de munca, fara serviciu, dar care intind mana la banii adunati din taxele platite de noi.
1.3  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 15:45:57
mda..se vede ca nu prea aveti experienta de viata. (la unii, chiar si dupa o viata)
1.4  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 15:50:10
Auzi, domnu laba***, s-o luam asa incet. Dupa nume, dupa felul in care scrii, fara majuscule, cu emoticoni si dupa exprimare, esti un copil. N-ai mai mult de douaj' de ani. Asa ca hai, mai canta si la alte mese.
Nu stiu, o fi chiar asa greu sa ataci parerea/opinia exprimata, si NU pe autorul ei?
1.5  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 15:59:30
dupa modul acid si brusc de a raspunde cu injurii la niste afirmatii, imi dau seama ca esti o persoana frustrata. de asemenea, spiritul tau de observatie este foarte prost. deci, din punctul asta de vedere, stai jos ai 4. am observat cu ai "atacat" cu gratie parerea mea si nu pe mine (autorul). imi mentin pozitia: habar nu aveti sa traiti (unii). si de aia, va meritati soarta cu prisosinta. oh da happy , si tot cu "minuscule" am sa scriu. (doar fiindca stiu ca te afecteaza undeva inlauntrul taulaughing) bine, pa!
1.6  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 16:09:35
Inseamna ca te-am ghicit, prea te-ai atacat.

Auzi, ia vezi mataluta comentariile 1.1 si 1.3 de aici si zi-mi cinstit, acolo tot parerea ai combatut-o?

Ultima interventie pe azi, mai ales ca nu-mi (mai) place de Badea, iar tu pari a-l admira. Dar si pentru ca "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics"... Si eu nu-mi doresc nici sa particip, d-apai sa castig!
1.7  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 16:27:21
nu iti place sa participi, da iti place sa aspiri la podium din cate vadlaughing si stai linistit. you're not retarded, you're just special. din moment ce mi-am dat seama ca esti frustrat, nu stiu pe ce subiect as putea sa mai fac "arguing" cu tine. poate ca ar fi o idee buna sa lasi in pace butonul de raspuns la comentarii.
1.8  RE: Curatenie trimis de
(16 feb 2010, 17:40:55
oh, iar in leg. cu comentariile de la 1.1 si 1.3 (si celelalte pe care le-am facut vreodata): da, mie imi place sa "atac" si persoana, nu doar parerea "esprimata". iar daca ai vreo problema cu asta, am sa gasesc puterea in suflet sa nu dau 2 bani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei