Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dezechilibru

Din 12,2 milioane de euro venituri proprii, CJ Suceava are de plătit aproape 40 de milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bugetul din venituri proprii al Consiliului Judeţean Suceava, de 12,2 milioane euro, are de suportat în acest an plăţi de 40,5 milioane de euro pentru proiectele derulate de CJ cu finanţare europeană şi fonduri guvernamentale, partea de co-finanţare pentru aceste proiecte, precum şi rate şi dobânzi la creditele angajate.
Bugetul total al administraţiei judeţene este de 100,7 milioane de euro, însă veniturile proprii prognozate nu depăşesc 12,2 milioane de euro. Practic, în acest an bugetar Consiliul Judeţean trebuie să achite numai pentru lucrările efectuate la proiectele cu finanţare externă suma de 37,2 milioane de euro, după care îşi va primi banii de la bugetul de stat şi de la Uniunea Europeană, după ce se verifică plăţile şi se aprobă cererile de rambursare. Ca timp, aceste proceduri pot dura şi trei luni de zile, dar din fericire nu toate plăţile trebuie făcute odată, deci există şi posibilitatea de a nu exista sincope în finanţare. La aceste plăţi se mai adaugă partea de co-finanţare de la bugetul judeţean pentru proiectele cu bani europeni, care se ridică la 1,2 milioane de euro, precum şi ratele la credite, de 697.000 de euro, dobânzile şi alte rate, de 1,5 milioane de euro.
Aceste sume sunt prioritare în stabilirea calendarului de plăţi, numai că tot din bugetul administraţiei judeţene trebuie suportate cheltuielile curente şi de capital ale CJ, de 2,58 milioane de euro, finanţarea unor servicii publice generale precum Salvamont şi Evidenţa Persoanelor, asistenţa socială, care singură ar trebui să consume aproape 50 la sută din bugetul judeţului, învăţământul special, ambulanţă, spital, cultură, aeroport etc.
De la bugetul de stat, Consiliul Judeţean ar mai trebui să primească subvenţii de 29,25 milioane de euro, dar dacă banii nu vor veni la timp este greu de crezut că administraţia judeţeană se va putea descurca fără angajarea unui credit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Din 12,2 milioane de euro venituri proprii, CJ Suceava are de plătit aproape 40 de milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1042 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Din 12,2 milioane de euro venituri proprii, CJ Suceava are de plătit aproape 40 de milioane de euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei