Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Câmpulung Moldovenesc

Bacalaureatul a început şi pentru elevii militari

Bacalaureatul a început şi la Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc pe 15 februarie, în conformitate cu noua metodologie privind finalizarea studiilor liceale. La nivelul instituţiei s-a constituit Comisia de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, care se va ocupa de organizarea şi desfăşurarea, în condiţii optime, a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.
În această etapă, elevii militari câmpulungeni susţin prima probă a bacalaureatului, cea de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Viitori absolvenţi vor trebui să trateze, în maximum 10-15 minute, subiectele elaborate de către Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar. Rezultatul obţinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, corespunzător grilei aprobate la nivel naţional. În urma acestei probe, absolvenţii vor primi un certificat care atestă nivelul de competenţă lingvistică.
Potrivit precizărilor purtătorului de cuvânt al instituţiei, Elena Jora, perioada „încercărilor” pentru absolvenţii promoţiei 2010 va continua pe parcursul semestrului cu încă două probe, de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată şi a celor digitale.
În cadrul aceluiaşi examen, în luna iunie, după terminarea anului şcolar, elevii vor susţine trei probe scrise, la limba şi literatura română, la matematică şi la o disciplină la alegere, corespunzătoare profilului militar şi specializării matematică- informatică a colegiului.
“Toate aceste <încercări> vor reflecta la final modul de pregătire din timpul celor patru ani de liceu şi seriozitatea cu care elevii au abordat pregătirea pentru bacalaureat. De altfel, în sprijinul elevilor, la nivelul comisiilor metodice din Colegiul Militar Liceal „Ştefan cel Mare”, orele de consultaţii şi meditaţii au fost completate de un program suplimentar de pregătire şi de evaluare periodică”, a mai precizat Elena Jora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bacalaureatul a început şi pentru elevii militari .
 Vizualizări articol: 1369 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bacalaureatul a început şi pentru elevii militari0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei