Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

După gratii

Urmăritul general „Tomuţa” s-a predat, ieri dimineaţă, poliţiştilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Dat în urmărire generală încă din luna mai a anului trecut, Vasile Coroamă, (40 de ani), alias „Tomuţa”, din Vicovu de Jos, individul acuzat că, alături de alţi trei amici de-ai săi, ar fi sechestrat şi mutilat un om de afaceri care-i datora o sumă mare de bani, s-a predat, ieri dimineaţă.
Însoţit de avocatul său, „Tomuţa” s-a prezentat, în jurul orei 8:00, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava şi a declarat că a luat la cunoştinţă despre existenţa unui mandat de arestare preventivă emis pe numele său şi că se pune la dispoziţia organelor de anchetă pentru clarificarea situaţiei.
Cu aproximativ două ore înainte, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, împreună cu mascaţi de la Intervenţie Rapidă şi judiciarişti rădăuţeni au scotocit din nou vila din Vicovu de Jos a lui „Tomuţa”, în încercarea de a da de urmele acestuia.
De altfel, în cele aproximativ nouă luni de când a fost dat în urmărire generală, anchetatorii au făcut în jur de 25 de percheziţii domiciliare la vila familiei Coroamă din Vicovu de Jos.
Numai săptămâna trecută, oamenii legii au descins de trei ori la domiciliul lui „Tomuţa”, însă i-au găsit acasă doar pe copiii şi soţia acestuia.

 

„Tomuţa”, susţine avocatul său, nu ştia că e căutat de poliţie

În jurul orei 11:30, Vasile Coroamă a fost adus sub escortă la sediul Judecătoriei Rădăuţi, unde judecătorii au confirmat mandatul de arestare preventivă, iar „Tomuţa” a fost încarcerat în arestul IPJ Suceava.
Deşi nu a vrut să facă nici o declaraţie, „Tomuţa” nu părea deloc îngrijorat, zâmbind şi sărutându-şi soţia, imediat ce a ieşit din sala de judecată.
Avocatul lui „Tomuţa”, Laur Ostaficiuc, a fost şi el rezervat în declaraţii, spunându-ne doar că Vasile Coroamă nu s-a sustras de la urmărirea penală, întrucât a luat la cunoştinţă abia ieri de existenţa unui mandat de arestare preventivă pe numele său, fiind plecat din localitate.
Avocatul nu a mai spus, însă, şi unde anume a fost plecat clientul său, de nu a ştiut că o armată întreagă de poliţişti îl caută să-l bage după gratii, adăugând doar că aceste precizări se vor face în timpul procesului, la următorul termen de judecată.

 

Prins cu 50 de poliţişti

Locotenentul lui „Tomuţa”, Radu Popescu (47 de ani), alias „Popescanu”, tot din Vicovu de Jos, cel care, la ordinul lui Coroamă –susţin anchetatorii – l-a mutilat pe afaceristul care le-ar datorat o sumă mare de bani, a figurat şi el pe lista urmăriţilor general până pe data de 26 septembrie 2009, când a fost prins în timp ce era ascuns într-o casă situată în zona cunoscută sub denumirea de „Toloacă”, la ieşirea din Rădăuţi spre Frătăuţi.
Pentru operaţiunea de prindere a lui Popescanu, individ considerat extrem de periculos, au fost folosiţi în jur de 50 de poliţişti, care au înconjurat casa în care fugarul se ascundea.

 

 

I-au tăiat un deget pentru o datorie de 150.000 de euro

Povestea pentru care „Popescanu” şi „Tomuţa” au ajuns pe lista urmăriţilor general s-a petrecut în dimineaţa zilei de 1 mai 2009, atunci când cei doi, împreună cu alţi doi amici de-ai lor, Petru Munteanu (45 de ani), din Vicovu de Jos, şi Radu Sfichi (38 de ani), din comuna Gălăneşti, l-au sechestrat în vila lui Coroamă pe un afacerist din Rădăuţi, Samoil Beniamin Antemie, pentru o datorie de 150.000 de euro.
După ce l-au ameninţat şi bătut, cei patru, explică anchetatorii, i-au tăiat afaceristului unul dintre degetele de la mâini, deget pe care l-au dat să-l mănânce unui câine din curtea vilei lui Vasile Coroamă.
După ce afaceristul a ajuns la spital şi s-a decis să facă plângere la poliţie (n.r.-iniţial a declarat că s-a autoaccidentat pe când tăia lemne), două dintre tirurile firmei de transport pe care o deţine, parcate pe raza comunei Gălăneşti, au fost incendiate.
Incendiată a fost şi maşina unui alt inculpat în acest dosar, Petru Munteanu, cel care a recunoscut, iniţial, acuzaţiile anchetatorilor.
Ulterior, Munteanu şi-a schimbat declaraţiile, motivând în faţa instanţei că nu e nimic adevărat, că a fost obligat de anchetatori să facă acele afirmaţii.
În prezent, în spatele gratiilor se află şi „Tomuţa” şi „Popescanu”, ceilalţi doi inculpaţi fiind judecaţi în stare de libertate.
Vasile Coroamă susţine că totul e o înscenare ordinară şi că Samoil Beniamin Antemie, cu care a fost în relaţie de prietenie, şi-a tăiat singur o bucată de deget, pentru a scăpa de datoria de 150.000 de euro şi a-i arunca după gratii pe cei cărora le datora bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmăritul general „Tomuţa” s-a predat, ieri dimineaţă, poliţiştilor.
 Vizualizări articol: 1971 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.27/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.3 din 11 voturi
Urmăritul general „Tomuţa” s-a predat, ieri dimineaţă, poliţiştilor4.3511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   =)) trimis de
(16 feb 2010, 20:43:56
Ce tarelaughing Cica nu stia ca e cautat de politierolling on the floor))))
2.   Dreptate trimis de
(17 feb 2010, 19:34:42
'Derbedeul" Tomuta si-a aranjat terenul,apoi pledeaza in "ingerasul coborat din icoana".Asemenea "trepadusi" merita sa stea la Alcatraz vreo 40 de ani.Daca ne amintim bine,acest "derbedeu" era "bocit" si de sotie care ne spunea ca nu stia cu ce se ocupa sotiorul,poate credea ca aprinde lumanari si bate matanii toata ziua la biserica.Cica nu stia ca este cautat de politie,dar a stat fugar vreo 8 luni,asa,sa vada cum este in salbaticie.O sa vedem cum o sa solutioneze justitia acest caz,altfel,toate agentiile de stiri straine vor afla cat de impartiali sunt indivizii imbracati in roba.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei