Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană, convins că partidul nu se va "sparge", chiar dacă înainte de alegeri e un moment mai dificil

Marţi, 16 Februarie 2010 (19:25:37)

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, este convins că partidul nu se va "sparge" în urma anunţului lui Ion Iliescu că se retrage din toate funcţiile deţinute în partid şi al lui Adrian Năstase că nu mai candidează la şefia PSD, Geoană apreciind că întotdeauna înainte de alegeri este un moment dificil.

Întrebat, marţi, la Piteşti, într-o conferinţă de presă, dacă se va rupe PSD din cauza retragerilor lui Năstase de la candidatura la şefia PSD şi a lui Iliescu din toate funcţiile deţinute în partid, liderul PSD Mircea Geoană a răspuns: "Întotdeauna înainte de alegeri este un moment dificil şi vă reamintesc faptul că în 2005, într-o situaţie similară, când am pierdut alegerile şi partidul a trecut în opoziţie, partidul nu s-a spart, deşi atunci a fost o confruntare între mine şi domnul Iliescu şi sunt convins că nici acum nu se va sparge", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mircea Geoană a apreciat că nu contează funcţia pe care Iliescu o are în PSD şi că nu aceasta îi face preşedintelui de onoare al PSD "mai importante experienţa şi sfatul", în opinia liderului social-democrat "domnul Iliescu fiind domnul Iliescu pur şi simplu".

"Am spus-o de foarte multe ori că nu contează funcţia pe care domnul Iliescu o are în PSD, eu l-am propus în 2006 ca preşedinte de onoare şi sunt dispus să o fac încă o dată, dar până la urmă şi domnia sa a ajuns într-un anumit moment al vieţii în care decide că aşa cum spunea trebuie să se dedice probabil altor activităţi. Dar asta nu înseamnă în niciun fel scindarea, înseamnă, de fapt, pregătirea unei echipe pentru 2012 în care vom avea şi oameni cu experienţă şi oameni mai tineri. Sunt convins că se vor regăsi acolo şi Diaconescu şi Ponta şi ceilalţi, nu ne risipim resursele în niciun caz", a afirmat Geoană.

Liderul PSD a adăugat că retragerea lui Iliescu din toate funcţiile deţinute în partid ar fi o pierdere pentru formaţiunea social-democrată.

"Ar fi o pierdere pentru partid ca domnul Iliescu să se retragă, fără discuţie, dar asta nu înseamnă că funcţia îi face domnului Iliescu mai importante experienţa şi sfatul. Domnul Iliescu este domnul Iliescu pur si simplu fără nicio discuţie! Este un fost şef de stat, este fondatorul nostru şi întotdeauna va fi respectat şi influent", a conchis Geoană.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a anunţat, marţi, la Antena 3, că se retrage din "toate funcţiile deţinute în partid".

Ion Iliescu are o funcţie onorifică în partid, cea de preşedinte de onoare, dar, în această calitate, este invitat permanent în structurile de conducere ale PSD.

El a precizat că a decis ca, la vârsta de 80 de ani, să se retragă din funcţiile din partid.

Ion Iliescu a declarat că este posibil inclusiv să se retragă de la Congres pentru a nu fi parte la o serie de idei pe care le-a catalogat drept "nocive şi periculoase" pentru formaţiunea social-democrată."Este posibil să mă retrag chiar din Congres ca să nu fiu parte la astfel de idei", a spus Iliescu.

Fostul şef al statului a explicat că, în opinia sa, ideea unor candidaturi în echipe în cadrul PSD este "nocivă şi periculoasă" pentru unitatea partidului.

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a anunţat, luni, că a decis să nu mai candideze la funcţia de preşedinte al partidului, pentru că nu doreşte să participe la "un circ prost scris".

"Nu am de gând să legitimez prin participarea mea la această competiţie o competiţie în care nu cred. (...) Am o mult prea mare preţuire pentru mine însumi", a mai declarat Năstase.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană, convins că partidul nu se va "sparge", chiar dacă înainte de alegeri e un moment mai dificil.
 Vizualizări articol: 679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Geoană, convins că partidul nu se va "sparge", chiar dacă înainte de alegeri e un moment mai dificil1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei