Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Termen

Regulamentul cadru în sectorul urbanism va fi finalizat în martie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Regulamentul cadru după care se vor ghida primăriile sucevene în activitatea de urbanism va fi finalizat la începutul lunii viitoare. Prefectul Sorin Arcadie Popescu a declarat că a solicitat comisiei mixte constituite prin ordinul său să încheie lucrările la Regulamentul local de urbanism până la jumătatea lunii martie, ştiut fiind faptul că, începând cu luna aprilie, se reiau activităţile în construcţii.
El a precizat că Regulamentul va cuprinde cerinţele minime obligatorii prevăzute de legislaţia în vigoare cu privire la ridicarea construcţiilor, cerinţe pe care trebuie să le respecte fiecare administraţie publică locală. De altfel, primăriile vor trebui să-şi actualizeze propriile regulamente locale de urbanism în funcţie de Regulamentul cadru. Prefectul şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu faptul că administraţiile publice locale nu respectă legislaţia în vigoare cu privire la întocmirea documentaţiilor necesare eliberării autorizaţiilor de construire.
„Prin activitatea defectuoasă a compartimentelor de urbanism de la nivelul autorităţilor administraţiei publice locale, s-a ajuns în situaţia de a se construi blocuri şi locuinţe individuale, fără a se asigura căi de acces, locuri de parcare, spaţiu verde minim necesar, fără a se respecta distanţa faţă de axa drumului, regimul de înălţime în zonă, normele privind intervenţia de stingere a incendiilor, fără avizele necesare prevăzute a fi obţinute în mod obligatoriu în certificatele de urbanism”, a spus prefectul.
Sorin Arcadie Popescu a ţinut să atragă atenţia tuturor primarilor asupra obligativităţii respectării normelor care au incidenţă în ceea ce priveşte disciplina în construcţii şi amenajarea teritoriului.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Regulamentul cadru în sectorul urbanism va fi finalizat în martie.
 Vizualizări articol: 874 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Regulamentul cadru în sectorul urbanism va fi finalizat în martie5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa traiti bine trimis de
(17 feb 2010, 00:27:09
Pacat ca nu respectati legea, in rest numai de regulamente!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei