Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 feb 2010 - Anul XV, nr. 38 (4329)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Les notres comme les conifers

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Titlul, aţi înţeles, este varianta de export a clasicei ziceri „Ai noştri ca brazii”. Că sunt chiar aşa, şi nu altfel, o demonstrează, cu vârf şi îndesat, întâmplările din ultima săptămână avându-i în prim plan pe ai noştri care când nu sunt „brazi”, atunci sunt 100% „stejari”. Aşa cum li se zice rugbiştilor. Care n-au avut nici o ezitare în a-i atrage pe nişte oameni normali, şi-atât, adică doar nemţi, într-o mlaştină izvorâtă la Pontul Euxin, pe lângă care aia de la Călugăreni a lui Mişu Bravo’ cred că părea Sahara. Nu cred că poporul german s-a mai confruntat cu aşa ceva în istoria modernă, exceptând, poate bătălia de la Stalingrad. Scorul cu care i-am bătut va fi cu siguranţă uitat repede, dar ştioalna în care i-am pus la bălăcit vreo oră juma’ va deveni cu siguranţă subiect de legendă, la concurenţă cu a Nibelungilor.
Tot în condiţii extreme, dar de altă natură, la Vancouver, primii români în competiţie au reuşit marea performanţă: au supravieţuit!
A mai fost întâi fata aia cu sania, care a scăpat ca prin minune. Să-i dea Domnul însănătoşire grabnică. A urmat băiatu’ de la coborâre care, dotat pesemne cu un instinct de supravieţuire ieşit din comun, a refuzat... coborârea de antrenament, de frică. Pariez că în proba propriu-zisă se pune ciuciulica încă înainte de prima poartă (când citiţi rubrica, proba se va fi disputat deja, luni, de la 20.30). La fel ar fi putut proceda, cred eu, şi Eva Tofalvi. Că decât să ieşi pe locul 14, mai bine te scuzi pentru deranj şi te tragi la un jacuzzi. Mai grav e că lingăii din presă, nu doar sportivă, consideră acest loc 14 ca o „performanţă notabilă”. N-o fi tot aşa şi locul 31 al ăluilalt şmecher, la sanie? Că după el mai erau încă vreo 5, deci n-a fost tăntălăul tăntălăilor.
Să nu credeţi că fotbaliştii n-au contribuit şi ei la imaginea României în lume: Codrea a urmărit, răcit, meciul din tribune. Sănătate, că-i mai bună decât... Tamaş, care şi el a fost trecut la un program intensiv de odihnă, după ce s-or fi lămurit şi ăia de la W.B.A. Numai că, spre ghinionul lor, au avut parte de o eliminare, moment în care au recurs la o echimbare tactică, introducându-l întocmai şi la timp, prin minutul 52, pe Tamaş. Care a privit lung la mingea care trece pe deasupra lui, dar şi la atacantul care trece pe lângă el. Gol şi rejucarea partidei, că era al egalării, în Cupă. Staţi niţel, să vedeţi ce iese la Liverpool, poimâine.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Les notres comme les conifers.
 Vizualizări articol: 1423 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 5 voturi
Les notres comme les conifers3.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei