Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii

Zeci de doctori din judeţ, cercetaţi de Colegiul Medicilor Suceava în 2009

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul reclamaţiilor la adresa doctorilor din judeţ s-a menţinut ridicat şi în 2009, arată o statistică prezentată ieri de reprezentanţii Colegiului Medicilor Suceava. Potrivit datelor contabilizate de această organizaţie profesională, anul trecut, au fost finalizate zece dosare rămase nesoluţionate din 2008, în opt cazuri sesizarea fiind respinsă ca nefondată, în timp ce în celelalte două reclamaţia s-a soldat cu o mustrare şi respectiv o atenţionare.
În 2009, Colegiul Medicilor a înregistrat şi finalizat până la sfârşitul anului 15 dosare noi, dintre care şapte au fost respinse ca nefondate, şase s-au soldat cu atenţionare, două cu mustrare şi unul cu avertisment.
Pe de altă parte, în 2009 au fost înregistrate, însă finalizate în ianuarie 2010 patru dosare, care se află încă în termenul legal de depunere a contestaţiei. Dintre acestea, unul a fost respins ca nefondat, două s-au soldat cu atenţionare, iar unul cu suspendare a calităţii de membru al Colegiului Medicilor până la achitarea cotizaţiei şi a penalităţilor aferente. Alte trei dosare înregistrate anul trecut sunt încă în analiză.

 

Sancţionată pentru că a făcut comentarii răutăcioase la adresa unei paciente

În 2009, una dintre sancţiunile aplicate în urma cercetărilor, respectiv mustrare, a fost luată împotriva unei doctoriţe de la Spitalul Suceava, care a vorbit de rău, în faţa unui coleg de breaslă, o pacientă, comentariile nedeontologice fiind surprinse de bolnavă, care a reclamat situaţia la Colegiul Medicilor.
O măsură similară a fost luată şi în cazul unui medic ginecolog care activează în sectorul privat, care nu a respectat legislaţia referitor la întocmirea unor documente.
O altă măsură, respectiv atenţionare, dar care nu reprezintă sancţiune, ci doar o punere în vedere, a fost luată împotriva medicului infecţionist de la Spitalul Fălticeni Cristian Humă, care l-a îngrijit într-o primă fază pe tânărul de 21 ani, din Mălini, Gheorghe Sergiu Isăilă, decedat în urma unei amigdalite.
Cu atenţionare s-a ales şi un medic de la un laborator de analize medicale (între timp laboratorul respectiv s-a desfiinţat), care a greşit o analiză din cauza aparaturii de proastă calitate pe care unitatea la care lucra o avea în dotare. Medicului în cauză i s-a pus în vedere să nu mai lucreze teste dacă aparatura pe care o utilizează nu corespunde standardelor.

 

Un urgentist de la Suceava şi un neonatolog din Humor aşteaptă încă verdictul

În 2009, alte măsuri dispuse de Colegiul Medicilor au vizat lipsa de la program, întocmirea necorespunzătoare a unor documente medicale, concedii medicale completate neatent.
Printre reclamaţiile respinse anul trecut s-a numărat cea a unui pacient care a sesizat că medicul radiolog nu i-a eliberat filmul pe care i l-a făcut, deşi i l-a plătit. În acest caz bolnavul nu a avut câştig de cauză, deoarece legislaţia în domeniu spune că filmul nu se eliberează, ci se arhivează şi se dă o interpretare. Dacă un alt medic are dubii cu privire la interpretarea respectivă, corespondenţa se poartă între medici pentru ca bolnavul să nu mai fie iradiat, lucru pe care pacientul nu l-a ştiut.
Un alt dosar respins a fost cel al unui pacient care a reclamat că medicul lui de familie nu-l mai doreşte pe lista sa de asiguraţi.
Printre dosarele aflate încă în lucru se numără cel al unui medic de la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Suceava, reclamat că nu a dat dovadă de suficientă solicitudine, şi cel al unui medic neonatolog din Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Zeci de doctori din judeţ, cercetaţi de Colegiul Medicilor Suceava în 2009.
 Vizualizări articol: 2821 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 4 voturi
Zeci de doctori din judeţ, cercetaţi de Colegiul Medicilor Suceava în 20093.554

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Medicina trimis de
(29 ian 2010, 12:43:10
reclamatiile, nu zic ca nu sunt intemeiate, dar si la urgenta si pe sectii sunt medici si asistente putini. Am avut nevoie in toamna cu o urgenta, am ajuns la orele 18,oo si am stat pina in jurul orei 23,oo.....era in serv.urgente un singur medic, o mare de oameni , salvarile intr-una soseau cu bolnavi, era o nebunie totala......medicul de care aveam eu nevoie de pe sectie era in operatie, cind a iesit era o coada ca in Policlinica la cabinetul lui......va dati seama ce situatie este la urgente......greu, bolnavii nu au rabdare, pe sali este un frig si un curent nenorocire, scaune sunt putine.... vii mai bolnav de acolo.......nu stiu ce este de facut sa ne fie noua bine, nu stiu.....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei