Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Obligaţii financiare

Restanţe de plată de două milioane de euro din tranzacţiile imobiliare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Datoriile pe care persoanele fizice care au efectuat tranzacţii şi nu au plătit TVA-ul către bugetul de stat se ridică la sume exorbitante. Numai în judeţul Suceava, după analizarea a jumătate din cazuri s-a constatat că statul are de recuperat circa două milioane de euro.

 

Prima etapă a verificărilor pe care angajaţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Suceava le derulează au dus la concluzia că cele mai multe persoane fizice care au încheiat peste cinci tranzacţii, ceea ce denotă caracterul economic al acţiunilor.
Dintr-un total de 64 de cazuri care au intrat în vizorul inspectorilor fiscali, doar 22 nu se încadrează în prevederile Legii 571/2003, şi, în consecinţă, persoanele respective nu au fost înregistrate cu datorii la bugetul de stat.
În alte trei cazuri, actele de control s-au finalizat, iar suma totală de plată calculată se ridică la 1,2 milioane de lei (12 miliarde de lei vechi). O parte importantă din această sumă, circa 900.000 de lei, a şi fost achitată, iar semnalele arată că în curând se va plăti şi diferenţa de 300.000 de lei.
Alte opt cazuri sunt în lucru şi pentru finalizarea actelor nu mai trebuie decât o inspecţie fiscală. Evaluările arată că pentru aceste ultime persoane fizice este vorba de o datorie de 7,5 milioane de lei (75 de miliarde de lei vechi). Suma record de plată revine unui afacerist mai puţin cunoscut din zona Rădăuţi, Cristian Gabor, care are de achitat din TVA şi majorări suma de 6 milioane de lei (60 de miliarde de lei vechi). Finanţiştii suceveni spun că pentru recuperarea acestor sume s-au instituit măsuri asiguratorii pe conturile şi bunurile titularilor celor care au înregistrat tranzacţii.

 

Încă 31 de cazuri în lucru

Sumele pe care bugetul de stat trebuie să le recupereze de la diferite persoane fizice care au derulat tranzacţii în judeţul Suceava va creşte semnificativ în perioada următoare. Şi asta pentru că alte 31 de cazuri sunt în curs de soluţionare. O parte din acte au fost deja finalizate, dar se aşteaptă răspunsuri la adresele pe care Fiscul le-a înaintat către notariate, primării şi Oficiul de Cadastru pentru identificarea corectă şi exactă a tranzacţiilor.
„Persoanele fizice care au depăşit plafonul de 35.000 de euro şi care în urma verificărilor efectuate de organele de control sunt identificate cu sume de plată la bugetul de stat, la finalizarea controlului vor fi înregistrate ca plătitori de TVA din oficiu în cazul în care nu s-au înregistrat deja. Toate persoanele care se încadrează în prevederile Legii 571/2003 vor fi obligate să achite sumele restante, inclusiv majorările de întârziere”, a explicat Petrică Ropotă, directorul coordonator al DGFP Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Restanţe de plată de două milioane de euro din tranzacţiile imobiliare.
 Vizualizări articol: 757 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Restanţe de plată de două milioane de euro din tranzacţiile imobiliare4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei