Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Se sesizează cineva?

Concurs cu dedicaţie la Ambulanţa Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un concurs organizat de Serviciul Judeţean de Ambulanţă Suceava, care a vizat ocuparea a trei posturi de şofer pe autosanitare, pune mari semne de întrebare privind corectitudinea cu care s-a desfăşurat. Concurenţa practic nu a existat, iar printre câştigători se găsesc oameni care au lucrat sau lucrează la „Ambulanţă”.
Singurul candidat respins, revoltat de cum s-a desfăşurat concursul, speră să-şi găsească dreptatea la Raed Arafat, subsecretar de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii.

 

Cele trei locuri scoase la concurs sunt pentru subunităţile de Salvare din Suceava, Gura Humorului şi Vatra Dornei. Ca principale condiţii de selectare, doritorii trebuiau să aibă permis de conducere pentru toate categoriile şi o experienţă de minimum patru ani ca şoferi. Înscrierile s-au făcut până la începutul acestei săptămâni, proba desfăşurându-se ieri, la sediul Serviciului de Ambulanţă Suceava.

 

S-a înscris în ultima zi, când erau trei candidaţi pe trei locuri

Florin Cătălin B., în vârstă de 36 de ani, din municipiul Suceava, şomer, a aflat de post după ce s-a interesat de ofertele disponibile la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Suceava. Cum îndeplinea condiţiile cerute, s-a prezentat imediat la sediul Serviciului de Ambulanţă.
„Am ajuns în ultima zi de înscrieri şi încă de la început am fost tratat foarte suspect, mi s-a spus că e târziu ca să mai intru în concurs. Cum sunt de mult în căutarea unui loc de muncă, aveam toate documentele necesare la mine, aşa că am insistat şi nu au avut ce să mai facă, m-au primit”, ne-a declarat tânărul, care s-a înscris pentru postul de la Suceava, localitatea de domiciliu.
Înainte ca el să se înscrie, pe liste mai figurau trei candidaţi. Fiecare optase pentru un alt post, astfel că nu trebuiau decât să ia nota minimă şi ar fi fost angajaţi.

 

Lăsaţi să copie

Probele au constat în chestionare cu întrebări din legislaţia rutieră, la fel ca la un examen obişnuit pentru permis de conducere, plus trei întrebări, două cu noţiuni de mecanică şi una legată de atribuţiile specifice unui şofer pe ambulanţă. Florin Cătălin B. susţine că tot concursul nu a fost decât un circ de prost gust.
„Nu am crezut că în 2010 se mai poate întâmpla ceva atât de revoltător. Ceilalţi trei candidaţi aveau pregătite fiţuici şi cărţi, din care au copiat fără jenă. Singurul supraveghetor, director tehnic în cadrul Ambulanţei, a stat mai mult afară din sală, iar când i-a văzut la un moment dat cu fiţuici le-a zis cu jumătate de gură să nu mai copie. Am rămas uluit cum a ieşit apoi din nou din sală şi i-a lăsat să copie în continuare”, povesteşte bărbatul de 36 de ani. Şirul neregulilor reclamate de el nu se opreşte însă aici, susţinând că ceilalţi candidaţi au rămas în sală după ora stabilită pentru încheierea examenului.

 

Doi dintre câştigători, oameni din sistem

„Eu am luat 7,88, iar restul au primit toţi de la 8 în sus. Practic, a fost o sfidare pe faţă şi mi s-a râs în nas, mă simt extrem de umilit”, ne-a mai spus tânărul, care se întreabă cum de nu a existat deloc concurenţă pe aceste posturi, în condiţiile în care judeţul este plin de şomeri, iar printre aceştia sunt cu siguranţă numeroşi oameni care ar fi putut îndeplini condiţiile de selectare.
Şoferul care a câştigat postul de la Suceava a mai lucrat câţiva ani ca şofer pe ambulanţă, fiind plecat în străinătate şi acum revenind, în timp ce candidatul admis la Vatra Dornei era încadrat de mai multă vreme pe post, cu statut interimar, acum doar devenind titular.

 

„Din punctul nostru de vedere, concursul s-a desfăşurat corect”

În cursul zilei de ieri, l-am contactat telefonic pe doctorul Daniel Martiniuc, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava. Medicul avea cunoştinţă de nemulţumirea acestui candidat, care l-a şi avertizat după concurs că va face reclamaţie la Ministerul Sănătăţii.
„Dacă eşti la un examen şi vezi pe cineva copiind, normal este să te ridici în momentul acela şi să ceri luarea de măsuri. El însă a venit să reclame după terminarea concursului, ceea ce este tardiv. Din punctul nostru de vedere, concursul s-a desfăşurat corect, iar câştigătorii au avut lucrările cele mai bune”, ne-a declarat Daniel Martiniuc.
Medicul a precizat că existenţa posturilor a fost raportată la AJOFM Suceava, de asemenea, un anunţ fiind postat şi la sediul SAJ Suceava, condiţii în care nu vede de ce ar putea fi acuzat că totul a fost aranjat dinainte, deşi recunoaşte că doi dintre câştigători sunt un fost şi un actual coleg.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concurs cu dedicaţie la Ambulanţa Suceava .
 Vizualizări articol: 7499 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.16/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 19 voturi
Concurs cu dedicaţie la Ambulanţa Suceava4.2519

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce nesimtire.... trimis de
(29 ian 2010, 11:08:44
saracul tanar inocent,credea ca se va angaja in urma unui concurs?????n-ai sa vezi asa ceva in judetul Suceava unde pilele si nepotismele sunt la putere!daca aveai pregatiti 1000-2000 euro rezolvai problema si astazi lucrai!
2.   Bravo lui! trimis de
(29 ian 2010, 12:01:28
Nu va rezolva nimic dar macar ii da o palma directorului Daniel Martiniuc. Sa il stie vecinii ce poama elaughing))
3.   Sistem corupt trimis de
(29 ian 2010, 13:29:05
Daca nu ma insel, intr-un alt articol sau post de tv acest director a declarat ca autosanitarele nu ajung in timp la pacienti din motiv ca au ambulante dar nu au suficienti soferi, iar cand soferi sunt nu mai sunt posturi destule, hmmmmm sa nu fie posturi destule ca acel sofer avea cap dar nu avea nimik in buzunar? aici ramane la atitudinea voastra sa judecati....laughing))
4.   Rusineee trimis de
(29 ian 2010, 14:06:38
si eu am incercat sa ma inscriu la acesr concurs,dar s-a facut totul foarte voalat,cind am intrebat la sediu nimeni nu stia nimic despre locuri vacante sau concurs.am subat la fortele de munca si am intrebat si acolo,iar ei mi-au dat un nr. de tel.de la personal la ambulanta si cind am sunat mi s-a raspuns in doi peri -ne pare rau astazi este comcursul-.Totusi as fi curios sa stiu si eu unde s-a afisat aceasta oferta de munca?in biroul d-nului Martiniuc?cit costa un post?as vrea sa iau legatura cu tipul respins de la concurs,poate facem impreuna o scrisoare la Bucuresti
5.   :| trimis de
(29 ian 2010, 16:35:23
mare secatura martiniuc ala; dupa fata lui se vede .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei