Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pericol iminent

Tone nesfârşite de sloiuri ameninţă satele de pe valea Bistriţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gerurile din ultima perioadă au condus la formarea unor imense aglomerări de sloiuri de gheaţă pe râul Bistriţa. Din acest motiv, gospodăriile din mai multe localităţi situate pe cele două maluri ale râului pot fi inundate în cazul în care apar modificări importante, în special în privinţa încălzirii vremii.

 

Deocamdată, situaţia cea mai alarmantă pare a fi pe raza oraşului Broşteni. Aglomerările de gheaţă au format un adevărat baraj natural, iar orice creştere a debitului râului Bistriţa poate schimba cursul apei direct prin casele oamenilor.
Tonele nesfârşite de sloiuri sunt monitorizate permanent, iar autorităţile sunt cu un ochi pe albia râului Bistriţa, iar cu celălalt pe termometre. Primele semne de alarmă au apărut miercuri, după ce meteorologii au anunţat că temperaturile vor creşte semnificativ. Nu s-a întâmplat aşa, ba, dimpotrivă, joi dimineaţă a fost mai frig cu aproximativ 4 grade Celsius faţă de ziua anterioară. Nu a fost decât o amânare a stării de alertă, pentru că prognozele meteo indică în continuare încălzirea vremii.
În atari condiţii, pregătirile pentru intervenţie în vederea degajării albiei şi creării unui culoar de curgere a apei sunt în derulare.
„Avem două utilaje trimise de la Prefectură, forţe proprii de la primărie, precum şi un reprezentat al ISU Vatra Dornei. Deocamdată, situaţia este staţionară, dar pericolul există şi trebuie să fim atenţi la orice mişcare a sloiurilor de gheaţă”, a declarat primarul Stelian Chirilă.
Între timp, reprezentanţii Direcţiei Apelor Române au prelungit atenţionarea hidrologică până pe 3 februarie. „Se vor menţine blocajele de gheţuri formate anterior pe râul Bistriţa amonte de acumularea Izvorul Muntelui, pe sectorul Poiana Teiului – Borca - judeţul Suceava. De asemenea, se vor menţine curgerile de năboi pe Bistriţa, acestea putând produce în evoluţia lor variaţii mai importante pe unele sectoare de râu”, a declarat Constantin Drăgănuţă, directorul coordonator al Direcţiei Apelor Siret Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tone nesfârşite de sloiuri ameninţă satele de pe valea Bistriţei.
 Vizualizări articol: 1391 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Tone nesfârşite de sloiuri ameninţă satele de pe valea Bistriţei4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei