Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Catalin MIHULEAC

Cătălin MIHULEAC


Autograful Mihaelei Rădulescu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cum am mai spus-o şi în alte rânduri, cel mai adesea se întâmplă ca ziarele din Românica noastră cotidiană să publice anumite veşti cică sumbre, aproape funebre din punctul de vedere al editorilor, fără ca să se ştie că de fapt ele sunt socotite de către cititori ca fiind bune, foarte bune, chiar de-un roz excelent.
Aşa, bunăoară, suntem avertizaţi – pe baza unor studii de-o indiscutabilă competenţă, furnizate de specialiştii unei mari universităţi mondiale, alta decât „Ştefan cel Mare” din Suceava şi „Al. I. Cuza” din Iaşi – că învăţarea limbii engleze de către copiii sub şapte ani le poate afecta capacitatea de însuşire a limbii materne. Aşa încât, avertizează jurnalele, fiţi cu mare băgare de seamă, voi, părinţi, când vă îndopaţi vlăstarele cu acest produs de larg consum, pre numele lui „limba engleză”!
Dar părinţii, în special cei de naţionalitate română, nu pot decât să sară într-un picior de bucurie, la auzul unei asemenea întorsături de situaţie. Ce-aţi spus, că vlăstarele noastre nu vor mai putea vorbi şi nici scrie onorabil româneşte, ca o consecinţă a îmbuibării cu limba mustăciosului Shakespeare? Păi, asta-i de bine, nu? Sigur, e de bine, pentru că orice părinte român responsabil îşi doreşte ca măcar copiii săi să aibă o viaţă mai acătării, care se poate duce oriunde în lumea asta largă, numai aici nu, în România, ţara unde viaţa nu se trăieşte, ci se târâie. Şi atunci, la ce bun să-şi mai frământe aluatul fraged al minţii cu buchea limbii materne, când oricum mititeii sunt sortiţi exportului? Slavă Domnului că apar tot mai multe şcoli cu predare în engliş, astfel încât învăţarea acestei limbi utile poate să înceapă de foarte timpuriu, încă din faza uterină. Nu va fi nici o surpriză când, în curând, primul cuvânt rostit de bebeluşi va fi „mother”, nu „mama”, iar prima lor înjurătură va fi „fuck you”, nu clasica „du-te în aia a mă-tii!”
Să ne privim în ochi şi să încercăm să răspundem sincer: la ce-ţi mai ajută astăzi să ştii vorbi, scrie şi citi româneşte? Ca să înţelegi discursurile sultanului Traian Băsescu? Păi, nici membrele haremului său nu cred că le înţeleg prea bine! Ca să descifrezi ce delirează băietu’ lu’ Prigoană? Ca să citeşti în original operele complete ale marilor scriitori Marius Tucă şi Turcescu, cetăţean român de culoare?
Ca să te bucuri de autograful pe care uriaşa condeieră Mihaela Rădulescu, lansată în lumea literară de respectatul critic Dan Iosif, ţi-l acordă pe ultimul ei best-seller?
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Autograful Mihaelei Rădulescu.
 Vizualizări articol: 798 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 8 voturi
Autograful Mihaelei Rădulescu4.558

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Cătălin MIHULEAC
Cătălin MIHULEAC
Mircea Radu IACOBAN
Mircea Radu IACOBAN

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei