Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 ian 2010 - Anul XV, nr. 23 (4314)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Stai, poliţia...

Urmăriri prin pădure, în miez de noapte, după braconieri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţişti, silvicultori, paznici de vânătoare şi jandarmi au scotocit fondul forestier din zona Cârlibaba, în noaptea de marţi spre miercuri (26/27 ianuarie a.c), în căutarea braconierilor, după ce, în urma unui control de rutină în trafic, un individ a fugit dintr-o maşină în pădure, pentru a scăpa de controlul oamenilor legii.
La puţin timp după miezul nopţii, poliţiştii din Cîrlibaba, care se aflau în patrulare pe DN 18, pe raza comunei, au observat, în apropierea unui drum forestier, un autoturism suspect.
Date fiind cazurile de braconaj petrecute în zonă, oamenii legii au oprit autoturismul cu pricina şi au făcut un control amănunţit, însă nu au găsit nici arme, nici muniţie sau alte elemente suspecte, în afară de o folie de nailon mare.
Bărbatul de la volan, Toader Şteţco, din Borşa, a declarat că se deplasează în comuna Iacobeni, pentru a se întâlni cu o cunoştinţă ce vine din direcţia Suceava.
În timp ce finalizau verificarea autoturismului, poliţiştii au observat că, din direcţia Borşa, vine un alt autovehicul, care a încetinit viteza şi a oprit la circa 250 de metri de locul în care se aflau. Şoferul maşinii cu pricina, identificat ulterior în persoana unui anume Gabriel Grec, tot din Borşa, a stat aproximativ jumătate de minut, după care a pus din nou autovehiculul în mişcare, apropiindu-se de echipajul de poliţie.
Agenţii i-au făcut lui Gabriel Grec semn să oprească şi au controlat şi maşina acestuia, găsind doar o toporişcă.
Poliţiştii s-au dus totuşi şi în zona în care maşina condusă de Grec a oprit iniţial şi au observat o cărare proaspătă de urme în zăpadă, ce ducea înspre pădure, semn că din autoturism a coborât o persoană pentru a evita să dea ochii cu oamenii legii.

 

Armă de vânătoare, găsită la 100 de metri de cărarea de urme în zăpadă

Poliţiştii au apelat la paznicii de vânătoare din cadrul Ocolului Silvic Cârlibaba şi au format mai multe echipe de căutare, împreună cu cadre de jandarmi şi lucrătorii silvici.
După o pândă lângă DN 18, în jurul orei 2:15, în apropierea drumului forestier „Lala” au observat venind pe jos, în alergare uşoară, înspre direcţia Borşa, un bărbat pe care l-au somat să se oprească şi l-au condus pentru identificare la postul de poliţie.
Respectivul se numeşte Victor Oros, în vârstă de 31 de ani, şi este tot din Borşa.
La circa 100 de metri de cărarea de urme, înspre albia râului Bistriţa, oamenii legii au găsit în apă o armă de vânătoare, peste care s-a format o peliculă groasă de gheaţă.
„La o primă examinare s-a constatat că este vorba de o armă mixtă cu ţeavă lisă, calibrul 12, şi cu glonţ, calibrul 7,65 milimetri”, a declarat, ieri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, inspectorul Gabriel Panţiru, care a precizat că se fac cercetări faţă de Victor Oros pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Urmăriri prin pădure, în miez de noapte, după braconieri.
 Vizualizări articol: 2367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Urmăriri prin pădure, în miez de noapte, după braconieri5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei