Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Suceava

Universitarii pensionari, puşi să aleagă între catedră şi pensie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorii pensionari care predau la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava sunt obligaţi să renunţe la veniturile provenite din pensii dacă doresc să continue raporturile de muncă la USV.
În scopul reducerii cheltuielilor bugetare, conducerea Universităţii Suceava a hotărât ca toţi angajaţii care au calitatea de pensionari să fie informaţi în scris cu privire la faptul că, în conformitate cu Legea 329/2009, până în data de 9 decembrie 2009, persoanele care realizează pensii nete cumulate în valoare mai mare decât 1.693 de lei trebuie să opteze fie pentru suspendarea plăţii pensiei pe durata exercitării activităţii în cadrul USV, fie pentru încetarea raporturilor de muncă la USV, începând cu data de 1 ianuarie 2010.
Fiecare pensionar angajat al universităţii va semna cu privire la luarea la cunoştinţă a prevederilor legale şi va depune până la data de 9 decembrie 2009 o copie a ultimului cupon de pensie. Conducerea universităţii sucevene a mai precizat că „sub incidenţa acestei legi intră toate categoriile de pensionari care desfăşoară activităţi remunerate în cadrul instituţiei, cadre didactice pensionate care desfăşoară activităţi prin plata cu ora sau cumul de funcţii, profesori universitari consultanţi, personal nedidactic pensionar care este angajat al USV”.
Planul de măsuri va fi transmis la toate Facultăţile şi Serviciile de specialitate în vederea comunicării către întregul personal USV şi spre punerea în aplicare.
În ceea ce priveşte o situaţie exactă a numărului de persoane angajate la universitatea „Ştefan cel Mare” care au şi calitatea de pensionari, purtătorul de cuvânt al instituţiei de învăţământ, Aurora Adina Ignat, a declarat că „aceasta va fi prezentată după data de 9 decembrie, după centralizarea datelor şi a opţiunilor fiecăruia”.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitarii pensionari, puşi să aleagă între catedră şi pensie.
 Vizualizări articol: 647 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.40/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.4 din 5 voturi
Universitarii pensionari, puşi să aleagă între catedră şi pensie3.455

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei