Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fenomen ciudat

Peste 4000 de suceveni nu au mai cerut subvenţii la căldură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În plină criză economică, peste 4000 de familii din municipiul Suceava, care au beneficiat anii trecuţi de subvenţii la căldură, nu au mai solicitat acest ajutor acordat la încălzirea locuinţelor.
Situaţia este inexplicabilă şi pentru autorităţile locale, care se aşteptau ca anul acesta să fie chiar mai multe cereri, motiv pentru care au tipărit şi distribuit 18.000 de formulare de solicitare a subvenţiei la căldură.
“Deocamdată avem 9127 de cereri înregistrate pentru subvenţii la energie termică în sistem centralizat, din care au fost aprobate 8907 cereri.
227 de cereri au fost respinse din diverse motive, precum lipsa adresei de domiciliu sau lipsa contractului de închiriere. Pentru subvenţii la gaz s-au depus 2257 de cereri, din care 2237 au fost validate.
La lemne şi combustibil petrolier au fost depuse 1077 de cereri, din care 1072 au fost aprobate şi cinci respinse”, a prezentat primarul Ion Lungu situaţia centralizării cererilor de subvenţii la încălzirea locuinţelor.
Şeful municipalităţii sucevene a subliniat faptul că numărul sucevenilor care au solicitat să beneficieze de subvenţii la căldură a scăzut inexplicabil de mult, comparativ cu anii trecuţi, în condiţiile în care singurul motiv legal care i-ar fi împiedicat să solicite aceste ajutoare era creşterea veniturilor faţă de anul trecut.
“Ne aşteptam la mai multe cereri, comparativ cu anul trecut, când au fost 12.000 de beneficiari de subvenţii numai la căldura furnizată în sistem centralizat şi peste 3500 de beneficiari la gaz metan. Nu ştiu ce să cred, poate sunt veniturile mai mari decât în alţi ani”, a declarat Lungu.
De aceste ajutoare de încălzire pot beneficia familiile ale căror venituri lunare sunt mai mici de 615 lei pe membru de familie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 4000 de suceveni nu au mai cerut subvenţii la căldură.
 Vizualizări articol: 1081 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Peste 4000 de suceveni nu au mai cerut subvenţii la căldură5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei