Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Unde fugim de-acasă…

Perioada 26 noiembrie – 2 decembrie

Joi, 26 noiembrie

„Artă şi Civilizaţie Medievală”, ediţia a XVI-a

Complexul Muzeal Bucovina, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional Suceava vă invită, în intervalul 26-28 noiembrie a.c., la Muzeul de Istorie, la un simpozion ce cuprinde două secţiuni: Artă şi Civilizaţie Medievală, ediţia a XVI-a, şi Bucovina File de Istorie, ediţia a XI-a.
Deschiderea oficială are loc astăzi, la ora 11:00, la Muzeul de Istorie.
Vor susţine lucrări 50 de specialişti din România, Republica Moldova şi Cernăuţi.
Cu această ocazie se va lansa şi placheta „650 de ani de când a început Ţara Moldovei”.

 

Recital de muzică folk, la pub-ul „La Fierărie”

La pub-ul „La Fierărie” va avea loc astăzi, la ora 21:00, un recital de muzică folk, susţinut de unul dintre cei mai tineri şi apreciaţi folkişti suceveni, Marius Matache.
Artistul va oferi publicului prezent „cântări calde, asezonate cu glume pe măsură, transformând astfel atmosfera într-un veritabil show de stand-up comedy muzical”.
Sucevenii doritori să „consume” muzica interpretată de Marius Matache sunt nevoiţi să scoată din buzunar 10 lei, valoarea biletului de intrare la eveniment. Studenţii şi elevii beneficiază de o reducere substanţială, de 50%.

 

Expoziţie de pictură, la Shopping City

În perioada 16 - 30 noiembrie, la City Gallery - Shopping City Suceava puteţi vizita expoziţia de pictură a artistului Laurenţiu Dimisca şi expoziţia de sculptură semnată Vasile Soponariu.

 

Vineri, 27 noiembrie

Expoziţia „1919 - În apărarea României Mari - O campanie pentru pacea Europei”

La ora 11:30, la Complexul Muzeal Bucovina, va avea loc vernisajul expoziţiei „1919 - În apărarea României Mari - O campanie pentru pacea Europei (un război uitat pe nedrept)”.
Expoziţia prezintă imagini inedite din acţiunile desfăşurate de armata română în Ungaria şi Transilvania. Fotografiile provin din patrimoniul Complexului Muzeal Bucovina şi din colecţiile Muzeului Militar Naţional „Regele Fedinand I” din Bucureşti.

Dans, „La Fierărie”

Iubitorii de muzică veche, retro, au prilejul să-şi exercite calităţile de dansatori, tot la pub-ul boem sucevean „La Fierărie”, mâine, de la ora 22:00.
Organizatorii anunţă că localul „relansează muzica bună” şi tinerii sunt invitaţi să danseze pe noul ring de dans special pregătit pentru petreceri memorabile.
Ritmurile muzicale vor fi alese de DJ MC Papa Jacky, sub conceptul „Come 4 Super Oldies”.

Expoziţiei de pictură - Ion Grigore

Tot astăzi, la ora 13:00, la Muzeul de Istorie Suceava, va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură semnată de artistul Ion Grigore.
Sunt prezentate peste 40 de lucrări cu imagini din lumea satului, în care tradiţia continuă să rămână un punct ferm în sufletul autorului.
Va prezenta criticul de artă Valentin Ciucă.

Berti Barbera şi Nicu Paţoi, în concert la Suceava

Artiştii Berti Barbera şi Nicu Paţoi vor concerta mâine, la ora 21:00, la Suceava. Evenimentul va fi găzduit de Discotheque Vox.
La un an de la lansarea oficială a unui disc cu totul special, „String a Song”, Berti Barbera şi Nicu Paţoi se vor întâlni cu sucevenii iubitori de muzică de calitate.
Improvizaţia şi spontaneitatea muzicală a lui Berti, alături de magia coardelor de chitară atinse de unul dintre cei mai buni chitarişti din ţară la momentul actual, Nicu Paţoi, vor fi elementele de bază ale unei seri reuşite, la care intrarea este 20 lei.

 

Sâmbătă, 28 noiembrie

„Troienele Bucovinei”, expoziţie de pictură - George L. Ostafi

La Muzeul de Ştiinţele Naturii va avea loc sâmbătă, 28 noiembrie, la ora 11:00, vernisajul expoziţiei de pictură semnate de artistul plastic George L. Ostafi, sub genericul Troienele Bucovinei.
Expoziţia cuprinde peste 40 de lucrări, în ulei pe pânză şi carton, cu imagini din "satul de altădată", portrete, peisaje şi flori, şi va fi deschisă publicului până în decembrie.

Handbal

Liga Naţională Masculină, sala LPS Suceava, orele 17.00


CS Universitatea Suceava – Universitatea Politehnica Timişoara

 

Duminică, 29 noiembrie

Teatru de păpuşi

Reprezentaţie dată de Teatrul de Păpuşi Puppet duminică, la ora 12:00, la KidsLand, pentru toţi prichindeii care vor să descopere lumea poveştilor populare şi a basmelor fantastice.

La iarnă eşti acoperit!

Campanie în care fiecare client Iulius Mall care cumpără de minim 50 lei din magazinele Iulius Mall primeşte cadou un fular (săptămâna 23-29 noiembrie).

 

Marţi, 1 Decembrie

„Marea Unire - Un vis împlinit”, expoziţie la Muzeul de Istorie

Pe 1 Decembrie, la ora 12:30, la Muzeul de Istorie Suceava, va avea loc vernisajul expoziţiei Marea Unire - Un vis împlinit.
Expoziţia cuprinde documente, fotografii şi obiecte legate de Unirea de la 1918 din patrimoniul Complexului Muzeal Bucovina, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia şi de la Casa memorială Schinetea Vaslui.
Ca piese deosebite ce vor fi prezentate publicului amintim replicile coroanelor regelui Ferdinand I şi a reginei Maria, mapa cu documentele originale de la Unirea din 1918 ce au aparţinut lui Vasile Goldiş, precum şi obiecte, documente şi mantia de paradă a mareşalului Constantin Prezan.

 

Miercuri, 2 decembrie

Concert de colinde

În Sala Mare a Casei de Cultură Suceava, la ora 19:00, va avea loc recitalul de colinde susţinut de Ştefan Hruşcă. Un bilet costă 40 de lei.
Biletele se găsesc la secretariatul Casei de Cultură a Sindicatelor (la etajul I), tel 0230/523718 sau 0330/401807.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Unde fugim de-acasă….
 Vizualizări articol: 1456 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Unde fugim de-acasă…5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei