Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 26 nov 2009 - Anul XIV, nr. 278 (4264)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Concluzii pompieri

Incendiul de pe dealul Tătăraşi, provocat intenţionat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Incendiul izbucnit marţi după-amiază pe dealul Tătăraşi din municipiul Suceava, stins de pompieri după ce s-a extins pe aproximativ 20 de hectare de teren, a fost provocat intenţionat. Pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava au găsit urme care arată că incendiul a pornit de pe partea de deal dinspre Ipoteşti, nu departe de un drum de acces.
„Din primele cercetări a rezultat că incendiul s-a produs din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera incendiu”, a precizat căpitanul Dan Baltaru, de la Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice al ISU Suceava.
Conform procedurilor, după ce pompierii au stabilit cauza incendiului, cauza a fost preluată de poliţie, oamenii legii având misiunea de a-l depista pe autor.
Suprafaţa de teren pe care s-a extins focul aparţine Staţiunii de Cercetare Agricolă Suceava şi fusese cultivată cu porumb. După ce recolta a fost culeasă, pe ogor se mai găseau doar strujeni uscaţi, aceştia favorizând extinderea imediată a focului.
Nicuşor Costinoaia, şeful Fermei 1 a Staţiunii de Cercetare Agricolă, unde s-a produs incendiul, a precizat că mai mulţi ciobani care vin pe Tătăraşi cu oile se ceartă de la împărţirea zonelor în care să stea şi este foarte probabil ca incendiul să fie un act de răzbunare al vreunuia dintre ei.
El a precizat că este exclus ca vreun angajat al staţiunii să fi dat foc în zonă pentru a curăţa terenul.
În ceea ce priveşte pagubele, în ciuda suprafeţei mari pe care s-a manifestat incendiul, acestea sunt nesemnificative, arzând doar strujenii.
Tot marţi, la aproximativ două ore de la izbucnirea incendiului de pe Tătăraşi, şi pe un deal din Bosanci a fost semnalat un incendiu, care s-a extins pe mai multe hectare de teren acoperite de vegetaţie uscată. Întâmplător sau nu, şi acest foc a izbucnit din cauza folosirii intenţionate a unei surse de aprindere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Incendiul de pe dealul Tătăraşi, provocat intenţionat .
 Vizualizări articol: 1884 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Incendiul de pe dealul Tătăraşi, provocat intenţionat5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei