Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2009 - Anul XIV, nr. 262 (4248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Suceava

Măsuri de dezinfecţie la Seminarul Teologic, unde o clasă a fost închisă din cauza apariţiei unui caz de gripă nouă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După semnalarea unui caz de gripă nouă la un elev şi închiderea clasei în care acesta învăţa, Seminarul Teologic din Suceava a început de astăzi dezinfecţia în tot imobilul, ca măsură de prevenire a răspândirii virusului în colectivitate. Luni, după o nouă reevaluare a situaţiei, conducerea unităţii de învăţământ va decide dacă suspendă sau nu întreaga activitate, aşa cum a recomandat medicul şcolar încă de joi, pe motiv că şi alţi elevi sunt răciţi şi nu se ştie câţi dintre ei ar putea fi infectaţi cu virusul AH1N1.
La Seminarul Teologic, în această săptămână, un elev a fost depistat cu virusul gripei noi. Joi, după semnalarea cazului, cursurile clasei a XII-a în care învăţa elevul bolnav au fost suspendate, iar elevii de la celelalte două clase au fost evaluaţi din punct de vedere al stării de sănătate de către medicul şcolar. La triajul epidemiologic, medicul a descoperit numeroşi copii care prezintă simptome de răceală şi a recomandat direcţiunii, ca măsuri de precauţie, să suspende întreaga activitate. La Seminar, joi, a sosit şi o echipă a Direcţiei de Sănătate Publică, care a recoltat probe biologice de la şase elevi pentru care existau suspiciuni puternice de infecţie cu virusul AH1N1.

 

Seminarul îşi închide porţile la apariţia a trei cazuri confirmate în clase diferite

Responsabilii DSP au cerut conducerii Seminarului să pună în aplicare Ordinul 1094 al Ministerului Sănătăţii, care vizează reducerea la maximum a îmbolnăvirilor, până la demararea campaniei de vaccinare din decembrie, şi limitarea răspândirii virusului în şcoli pe toată durata pandemiei. Ordinul prevede că, la apariţia unui caz confirmat de îmbolnăvire prin gripă nouă, într-o clasă, se suspendă cursurile şcolare ale clasei respective pe o perioadă de şapte zile. La apariţia a trei cazuri confirmate de îmbolnăvire prin gripă nouă, în clase diferite ale aceleiaşi instituţii de învăţământ, se suspendă cursurile şcolare ale instituţiei pe o perioadă de şapte zile.
Joi, conducerea Seminarului a anunţat că va reevalua situaţia îmbolnăvirilor din rândul elevilor săptămâna viitoare, luni, când, în funcţie de rezultate, va decide dacă şi cursurile celorlalte două clase se suspendă. La Seminarul Teologic din Suceava, cu trei clase, învață 72 de elevi.
Ieri seară, Direcţia de Sănătate Publică nu primise încă rezultatele probelor recoltate de la cei şase elevi de la Seminarul Teologic pentru care existau suspiciuni puternice de gripă nouă.
La nivelul judeţului, gripa nouă a mai închis până acum activitatea a două unităţi de învăţământ, Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Creştină Filadelfia Suceava. Bilanţul total arată 30 de îmbolnăviri în rândul sucevenilor, adulţi şi copii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri de dezinfecţie la Seminarul Teologic, unde o clasă a fost închisă din cauza apariţiei unui caz de gripă nouă .
 Vizualizări articol: 1331 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Măsuri de dezinfecţie la Seminarul Teologic, unde o clasă a fost închisă din cauza apariţiei unui caz de gripă nouă5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei