Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2009 - Anul XIV, nr. 262 (4248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ciudat

Tranşeele ISPA din Suceava, părăsite de joi seara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tranşeele care brăzdează încă numeroase străzi din municipiul Suceava oferă o mulţime de paradoxuri, aşa cum s-a întâmplat şi ieri, când atât în centrul oraşului, care e blocat pentru o lucrare de canalizare, cât şi în alte zone în care au începute lucrări cei de la firma Pfeiffer, nu se mai vedea ţipenie de om, chiar de dimineaţă.
Astfel, chiar dacă un sens de circulaţie este blocat pe principala arteră rutieră a Sucevei, Ana Ipătescu, în zona staţiilor de aşteptare din Centru, ori accesul maşinilor este interzis pe strada Nicolae Bălcescu, prin faţa Casei de Cultură, iar vremea permitea să se lucreze în bune condiţii atât vineri, sâmbătă sau chiar şi duminică, pentru a grăbi deblocarea acestor străzi, pe şantier nu au rămas decât utilajele reduse la tăcere de absenţa oamenilor care să le manevreze.
Situaţia este cu atât mai ciudată cu cât, atunci când ploua cu găleata, iar şanţurile erau pline cu apă, în Suceava se lucra de zor, iar atunci când sunt zile cu soare, ori fără un strop de ploaie, şantierele sunt părăsite zile la rând.

 

Program de lucru european, de cinci zile pe săptămână

Viceprimarul Sucevei Viorel Seredenciuc, care supraveghează lucrările ISPA din partea municipalităţii, a declarat că, în astfel de situaţii, nu poate fi schimbat nimic, acestea fiind condiţiile contractuale stabilite cu firma Pfeiffer de către consultantul proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare, firma Eptisa:
“Muncitorii firmei Pfeiffer, care sunt aduşi din Cluj, merg din două în două săptămâni acasă. Conform contractului, ei respectă normele europene, în care se lucrează doar cinci zile pe săptămână, şi atunci, într-o săptămână lucrează şi sâmbăta, pentru ca în următoarea săptămână, să fie liberi de joi seara”, a declarat Viorel Seredenciuc.
Din păcate, condiţiile europene de lucru, de care beneficiază angajaţii firmelor de construcţii care au lucrări în Suceava, nu au o influenţă bună în traiul de zi cu zi al sucevenilor, nevoiţi să ocolească anumite zone din cauza drumurilor blocate, să stea mai mult în trafic pentru că se circulă doar pe jumătate de stradă, ori să se murdărească zi de zi cu noroiul de pe străzi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tranşeele ISPA din Suceava, părăsite de joi seara.
 Vizualizări articol: 656 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Tranşeele ISPA din Suceava, părăsite de joi seara5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Durere in banana trimis de
( 7 nov 2009, 14:30:04
Nu este prima data cand vedem ca acestor insi nu le pasa de noi, si nu numai lor ci si conducerii noastre. Nu pot sa inteleg de ce nu face lungu campanie electorala pe strada Tipografiei, acolo ar aduna multe voturi, sau pe strada Meseriasilor, sau Nicolae Balcescu, sau in Burdujeni sau Itcani. Ar avea de primit multe voturi si si-ar aduce aminte de toata familia. Daca stii ca nu poti rezolva o lucrare intr-un termen rezonabil, faci din ea cat poti, dar faci dupa tine si curatenie, nu tii oamenii in noroi ca tu esti primarul ales al orasului ;i uiti ca nu esti decat un nesimtit din prelipca, care mesteca sarmale in timp ce isi spune minciunile.

2.   Aceeasi nesimtire si tupeu trimis de
( 9 nov 2009, 10:14:00
Da conform Codului Muncii angajatii trebuie sa lucreze in medie 170 ore pe luna dar cine opreste firma sa aiba angajati care sa dea libere astfel incat lucrarile sa se efectueze in cel mai scurt timp. Domnilor de la Primarie nu uitati ca locuitorii nu au nevoie de scuze stupide ci de drumuri pe care sa poata circula si de toate utilitatile mileniului trei. Niciodata orasul Suceava nu a fost mai murdar si mai sufocat de trafic. Sunt zone finalizate in care asfaltul a cedat deja. Nu intervine nimeni, nu intereseaza pe nimeni ca sucevenii isi distrug masinile.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei