Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2009 - Anul XIV, nr. 262 (4248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Campanie

Amplu proiect de prevenire a violenţei, în şcoala unde un elev a murit după o bătaie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cei aproape 1.200 de elevi care învaţă la Grupul Şcolar Dumbrăveni, unitate de învăţământ care poartă încă povara tragicului eveniment din 2007, când un elev a decedat după ce a fost bătut într-o sală de curs de doi colegi cu un an mai mari, vor fi consiliaţi, până la mijlocul anului viitor, în cadrul unui amplu program de prevenire a delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.
Proiectul, iniţiat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, în colaborare cu numeroşi parteneri, a fost demarat la Grupului Şcolar Dumbrăveni, având în vedere tragicul eveniment din urmă cu doi ani, dar şi alte acte de violenţă care au mai fost semnalate în această unitate de învăţământ (de exemplu, anul trecut două fete de clasa a IX-a au bătut măr o elevă de a X-a).
Poliţiştii au ţinut să precizeze că şcoala din Dumbrăveni nu trebuie percepută nicidecum ca un exemplu negativ, problemele cu acte de violenţă fiind întâlnite şi în multe alte unităţi de învăţământ, şi că, din contră, trebuie apreciată deschiderea conducerii şcolii faţă de această problemă.
Proiectul „Şcoala mea, viaţa mea” îşi propune să crească gradul de siguranţă în cadrul unităţii de învăţământ, unde învaţă 1.148 de elevi, de la cei mai mici, de şcoală primară, până la cei de la SAM.
Concret, elevilor li se va explica, în cadrul a numeroase întâlniri, riscul deosebit care decurge din violenţă şi delicvenţă, aceştia urmând a fi angrenaţi în numeroase activităţi culturale, recreative, în aer liber, sportive etc., care îi vor îndepărta, speră iniţiatorii proiectului, de actele de violenţă.

 

Actele de violenţă, ţinute în frâu de supravegherea video

Proiectul a fost lansat oficial miercuri, 4 noiembrie a.c., în prezenţa mai multor reprezentanţi ai şcolii, a primarului comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, şi a poliţiştilor de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire.
Cadrele didactice care au de-a face zilnic cu elevii şcolii au pus accent pe problema violenţei verbale, omniprezentă, şi care se poate transforma adesea şi în violenţă fizică, dar şi pe neimplicarea multora dintre părinţii copiilor în educarea acestora.
Întrebat ce măsuri s-au luat în ultima perioadă pentru prevenirea actelor de violenţă, directorul unităţii de învăţământ, Neculai Ovidiu Spiridon, a amintit de numeroasele discuţii avute cu elevii din fiecare clasă, de activităţile preventive efectuate împreună cu poliţia, dar şi de o foarte importantă realizare concretă, anul trecut, când în şcoală, cu sprijinul financiar al primăriei din localitate, au fost montate camere de supraveghere video, care descurajează posibile acte de violenţă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amplu proiect de prevenire a violenţei, în şcoala unde un elev a murit după o bătaie.
 Vizualizări articol: 1705 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Amplu proiect de prevenire a violenţei, în şcoala unde un elev a murit după o bătaie1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei