Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 nov 2009 - Anul XIV, nr. 262 (4248)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie

Amenzile aplicate primăriilor pentru radare fixe încep să fie anulate în instanţă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cele trei primării din judeţ amendate drastic pentru contractele semnate cu firma clujeană care a adus radarele fixe în Suceava au toate şansele să scape de sancţiuni, într-un caz, la prima instanţă, decizându-se deja anularea sancţiunii. Cum în celelalte două cazuri modul de întocmire a contractelor a fost acelaşi, iar sancţiunea a fost identică şi pentru aceeaşi presupusă neregulă, este de aşteptat ca deciziile instanţei să fie similare.

 

Scandalul legat de cele opt radare fixe care au funcţionat timp de câteva luni de zile în judeţul Suceava este departe de a se fi stins, primarii din cele trei localităţi în care au funcţionat acestea luptându-se în instanţă pe mai multe fronturi. Pe de o parte, cei trei primari, din Dumbrăveni, Forăşti şi Drăguşeni, au contestat în instanţă sancţiunile de câte 70.000 de lei aplicate de Agenţia Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) pentru că nu ar fi respectat legislaţia referitoare la achiziţiile publice. Şi agenţia i-a acţionat la rândul ei în instanţă pe primari, contestând legalitatea contractelor încheiate de aceştia cu SC Codec SRL Cluj Napoca, firma care a adus cele opt radare fixe în judeţ.

 

ANRMAP nu avea competenţă să aplice amenzi

În ceea ce priveşte sancţiunea de 70.000 de lei aplicată la Forăşti, Judecătoria Fălticeni s-a pronunţat deja, admiţând plângerea avocatului primăriei şi desfiinţând procesul verbal de contravenţie emis în data de 15 mai 2009 de ANRMAP. Decizia a fost atacată cu recurs, care urmează să fie judecat în această lună la Tribunalul Suceava.
Avocatul Vasile Tudor, care reprezentă în instanţă primăriile din Dumbrăveni şi Forăşti, a explicat că argumentul esenţial pe baza căruia aceste sancţiuni vor fi anulate definitiv în instanţă este legat de tipul contractului semnat între primării şi firma clujeană. El a arătat că între cele două părţi s-a semnat un contract de asociere în participaţiune, şi nu unul de achiziţie publică, condiţii în care ANRMAP nu avea competenţa de a constata o abatere şi a aplica o amendă.

 

Radarele fixe, hulite, dar şi apreciate

Date în folosinţă pe 18 februarie a.c. şi suspendate pe 9 aprilie, în urma unei decizii la nivel naţional luate de Inspectoratul General al Poliţiei Române, cele opt aparate de măsurare a vitezei din judeţ au înregistrat un număr imens de încălcări ale vitezei legale, sistemul electronic emiţând zilnic aproximativ 800 de procese verbale de sancţionare.
Suspendate după ce modul de asociere dintre primării şi firma clujeană a fost contestat vehement (aspectul legalităţii acestor contracte urmează a fi tranşat în instanţă) aceste aparate de măsurare a vitezei au fost considerate totuşi utile, statisticile poliţiei, care arată clar o scădere a numărului de accidente în perioada cât au funcţionat acestea, fiind o dovadă clară în acest sens.
De altfel, poliţia şi edilii localităţilor nu au renunţat la ideea reimplementării acestui sistem, de această dată însă fără implicarea unor societăţi private.
De precizat că cea mai mare parte a amenzilor nu au fost achitate de şoferi, deşi, conform legii, toate sancţiunile înregistrate înainte de data suspendării rămân în vigoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzile aplicate primăriilor pentru radare fixe încep să fie anulate în instanţă.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Amenzile aplicate primăriilor pentru radare fixe încep să fie anulate în instanţă5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Sa le cumpere Politia trimis de
( 7 nov 2009, 20:01:07
Din cite stiu eu cele instalate de Politia Romana nu au fist contestate si suspendate , asa ca se le cumpere Politia Romana si sa le foloseasca ei . Bani au destui din amenzile aplicate , asa ca nu vad ce probeleme ar fi !?!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei