Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Planuri de viitor

Severin Tcaciuc vrea să devină cizmar după gratii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Încarcerat acum o lună şi jumătate la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Botoşani, după ce a fost extrădat din Austria, Severin Tcaciuc îşi face planuri de viitor. Omul de afaceri, care are de ispăşit trei ani şi jumătate pentru evaziune fiscală, ultraj şi o infracţiune la regimul societăţilor comerciale, vrea să muncească.
Acesta a trimis o cerere conducerii închisorii prin care solicită un loc de muncă deşi are ambele picioare amputate. „Ne-a cerut să-i găsim ceva de muncă ţinând cont şi de starea sănătăţii sale. S-a arătat interesat de cizmărie, mai ales că ar putea repara încălţămintea şi în cameră fără să se deplaseze”, a spus Iulian Dărângă, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Botoşani.
Cererea este analizată de conducerea închisorii, iar Severin Tcaciuc va primi un răspuns până la sfârşitul săptămânii.
„55 de deţinuţi lucrează în atelierele închisorii. Firma suceveană cu care lucrăm nu a mai dat însă comenzi la încălţăminte şi nu avem de lucru”, a adăugat Iulian Dărângă.

 

La fiecare lună muncită, se scade o zi din pedeapsă

Dacă va reuşi să se angajeze ca cizmar, Tcaciuc va lucra cot la cot cu borfaşi, hoţi şi escroci, iar pentru o lună de muncă va primi 30% din salariul minim pe economie, adică 180 de lei.
Miza ieşirii la muncă este însă posibilitatea eliberării condiţionate pentru bună purtare şi reducerile din pedeapsă. La fiecare lună muncită, Severin Tcaciuc va scăpa de o zi de puşcărie, spun şefii închisorii.
Severin Tcaciuc a ieşit din carantină şi a fost transferat la Secţia a V-a a penitenciarului, unde beneficiază de un regim semi-deschis. Suceveanul se poate plimba pe holul Secţiei în timpul zilei şi îşi poate organiza timpul liber cum doreşte şi poate discuta oricând cu ceilalţi deţinuţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Severin Tcaciuc vrea să devină cizmar după gratii.
 Vizualizări articol: 699 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Severin Tcaciuc vrea să devină cizmar după gratii5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Visatorul !!! trimis de
( 6 oct 2009, 12:54:55
" A plecat din Scornicesti sa repare ghete,

A ajuns la Bucuresti ca sa dea decrete !!! "

Oare la ce viseaza severin tcaciuc ?
1.1  RE: Visatorul !!! trimis de
( 6 oct 2009, 20:49:54
Pot banui la ce viseaza acest severin,nu-l cunosc personal deci nu am motive sa-l apar sau sa-l acuz de ceva.Un lucru insa se stie clar:pentru ca nu a vrut sa faca sluj in fata mai marilor judetului,si nici nu s-a inregimentat in marele partid al vremii respective facand donatiile de rigoare,cum era regula de aur pentru a fi linistit,a servit-o.Chestia e ca pentru vremea respectiva am inteles ca au castigat multi o bucata de paine prin firmele sale.Deasemeni,averile probabil ca si le-a facut ca orice roman neaos,adica si prin niscaiva afaceri pe ,,alaturi'singura problema e cea cu zicala in care orice hot neprins e un negustor cinstit,ei bine el fiind prins,sau ajutat sa fie prins.Nu doresc sa fac apologia miliardarilor de carton pt ca nu sunt ei de plans,ci noi care ne zbatem sa supravietuim in vremurile astea inca portocalii.Principiul conform caruia daca il vezi pe unul ca se descurca si incepe sa ridice capul,trebuie taiat repede sa nu devina prea puternic,functioneaza din plin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei