Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

Mai puţin de jumătate dintre universitarii suceveni au făcut grevă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sistemul de învăţământ preuniversitar din judeţul Suceava a fost „paralizat” de greva generală a cadrelor didactice, lucru resimţit la o intensitate mult mai mică însă la nivel universitar. Dacă cadrele didactice din şcolile şi grădiniţele sucevene nu şi-au ţinut ieri orele, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava mai puţin de jumătate dintre profesorii universitari au fost în grevă, iar restul şi-au ţinut cursurile după programul normal.
Liderul de sindicat al profesorilor din Universitatea „Ştefan cel Mare”, Cornel Turcu, a declarat că „în grevă au fost doar cadrele didactice membre în sindicat, adică peste o sută de profesori”. Numărul membrilor de sindicat din Universitatea Suceava este sub jumătate din totalul angajaţilor, potrivit profesorului Turcu.
Cât despre studenţi, aceştia au fost prezenţi ieri prin universitate, iar greva unora dintre cadrele didactice aproape că nu a fost observată, spre deosebire de şcoli, unde sălile de clasă au fost pustii.
Liderii de sindicat din şcolile sucevene au declarat că „nu au fost profesori care să boicoteze mişcarea şi care să nu dorească să participe la grevă”. Atât în şcolile din mediul urban, cât şi în cele din mediul rural, ieri nu s-au ţinut ore. Dascălii, prezenţi la şcoală, au participat fie la unele activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Educatorului, fie la diverse întruniri sau şedinţe ale consiliilor de administraţie.
Elevii, în marea lor majoritate, nu au venit ieri la ore, aceştia fiind informaţi despre grevă încă din cursul săptămânii trecute.

 

Săli de clasă goale

În unele şcoli din judeţ au fost şi elevi care au venit la şcoală, dar în număr foarte mic, şi fie au plecat în scurt timp, fie au rămas în clase, supravegheaţi de către un cadru didactic.
Directorul Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Dan Popescu, a declarat că „dimineaţa au venit câţiva elevi, probabil ca să se convingă dacă se fac ore sau nu şi în scurt timp au plecat”.
Şi angajaţii din grădiniţe au fost ieri în grevă. Aceştia însă au avut o prezenţă mai mare a preşcolarilor în sălile de clasă.
Greva generală din educaţie s-a încheiat deocamdată, însă profesorii spun că protestele vor culmina luna viitoare. Pe 16 noiembrie cadrele didactice vor intra în grevă generală pe o perioadă nedeterminată.
Sindicaliştii din şcoli sunt nemulţumiţi de grilele din Legea salarizării unitare, dar şi de faptul că prin această lege se pierd 11 indemnizaţii şi sporuri. O altă nemulţumire a dascălilor este legată de preconizatele disponibilizări de personal, ceea ce ar duce la creşterea volumului de activitate pentru cei rămaşi în sistem.
Sindicaliştii din educaţie sunt hotărâţi să continue acţiunile de protest până când această lege a salarizării, pe care o consideră discriminatorie, va fi abrogată.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai puţin de jumătate dintre universitarii suceveni au făcut grevă.
 Vizualizări articol: 643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 1 vot
Mai puţin de jumătate dintre universitarii suceveni au făcut grevă3.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei