Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

S-a înscris în PD-L

Prodan a lăsat PNL Suceava fără parlamentari

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul Tiberiu Prodan, ales în colegiul Siret – Rădăuţi din partea PNL, a declarat că demisionează din acest partid şi va fi un susţinător al PD-L.
Anunţul a fost făcut în şedinţa de ieri a Senatului României, Tiberiu Prodan precizând că va activa ca senator independent în cadrul grupului parlamentar al PD-L.
Prodan a declarat că a luat această decizie deoarece este nemulţumit de actuala situaţie din cadrul Organizaţiei Judeţene a PNL Suceava. El a lăsat astfel să se înţeleagă faptul că nu l-a acceptat ca preşedinte al PNL Suceava pe Alexandru Băişanu, ales în această funcţie în luna septembrie 2009.
„Am luat această decizie după ce am văzut ceea ce se întâmplă în organizaţia PNL Suceava. Nu mai puteam să lucrez cu un om care nu are nici o doctrină, nici un crez politic”, a declarat Prodan, făcând referire la liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

 

„Liberalii adevăraţi sunt acum lângă Gheorghe Flutur”

Tiberiu Prodan a precizat că se întoarce la foştii colegi liberali care în momentul de faţă sunt în echipa lui Gheorghe Flutur, preşedintele PD-L Suceava.
„Asta pentru că liberalii adevăraţi sunt acum lângă Gheorghe Flutur şi am decis să mă alătur echipei lui”, a spus fostul senator PNL.
Prodan a precizat că va face parte din „echipa lui Gheorghe Flutur” pentru campania electorală prezidenţială, însă momentan nu s-a înscris în PD-L.
Tiberiu Prodan a fost unul dintre cei care în anul 1990 s-a numărat printre fondatorii PNL în judeţul Suceava. Prodan a fost primar al oraşului Siret în perioada 1990 – 1992, iar în momentul de faţă se află la cel de-al doilea mandat de senator, după cel pe care l-a avut în perioada 2004 – 2008. Al doilea mandat de senator l-a obţinut la alegerile uninominale din anul 2008, reuşind să obţină mandatul de pe locul al treilea în colegiul Siret Rădăuţi. Tiberiu Prodan a fost şi preşedinte interimar al PNL Suceava, ocupând această funcţie pe o perioadă de aproape trei luni, în perioada martie – mai 2008.
Prin plecarea lui Tiberiu Prodan, liberalii suceveni au rămas fără nici unul dintre cei trei parlamentarii pe care i-au avut după alegerile parlamentare de la sfârşitul anului trecut.
Pe lângă mandatul de senator al lui Tiberiu Prodan, liberalii suceveni au mai obţinut două mandate de deputat, prin Gheorghe Coroamă şi Mircea Irimescu. Imediat după preluarea mandatului, acesta din urmă s-a declarat independent, iar în urmă cu aproximativ două luni Gheorghe Coroamă şi-a anunţat înscrierea în PD-L.

 

Băişanu spune că Prodan este lipsit de maturitate politică

După anunţul senatorului Prodan, liderul PNL Suceava, Alexandru Băişanu, l-a acuzat pe acesta de „lipsă de maturitate politică”. Băişanu a spus că Tiberiu Prodan a demisionat din PNL Suceava pe motiv că ar fi pierdut controlul acestei organizaţii.
„La alegerile pentru funcţia de preşedinte al PNL Suceava, domnul Prodan a sprijinit un alt candidat, căruia i-a promis că va ieşi preşedinte. Dar, spre surprinderea lui, nici măcar cei din zona Siret-Rădăuţi nu au votat aşa cum şi-a dorit dumnealui. Atunci e normal să se simtă în plus”, a spus Băişanu.
El a precizat că, din punctul său de vedere, gestul lui Tiberiu Prodan reprezintă pentru acesta „capătul carierei”. Alexandru Băişanu a mai adăugat că Prodan nu a acceptat faptul că liderul PNL Suceava poate fi ales prin vot democratic şi a precizat că fostul membru al acestui partid a primit cadou două mandate de senator din partea PNL.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prodan a lăsat PNL Suceava fără parlamentari.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 12 voturi
Prodan a lăsat PNL Suceava fără parlamentari3.3512

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Popularul mincinos trimis de
( 6 oct 2009, 12:55:32
dar in cele 3 campanii cand ii injura pe Flutur , Lungu si altii el ce crez avea?

Primul principui de liberalism al lui Bratianu a fost de pastrare a idealurilor partidului, si la victorie si la infrangere. Dar se pare ca un taran de la Siret vine si invata ce inseamna principiile.

Oare acest senator cauta principiile liberale in aripa populara din europa? De ce nu se duce la popularii europenii si sa le ceara sa aiba crezurile lui liberaliste.

Dar aici este vina celor de la PNL ca au lasat si au investit in asemenea persoane sa ii reprezinte in fata electoratului. De ce nu se cere parerea Noricai Nicolai care il prezenta ca un obama al bocovinei
2.   Pacalici trimis de
( 6 oct 2009, 13:12:55
Pacaliciu naibii. Oare cu cat l-au cumparat. Haideti sa licitam si sa ne dam cu parerea. Eu propun suma de incepere 50.000 de euro
2.1  RE: Pacalici trimis de
( 7 oct 2009, 10:31:58
Eu licitez la 55.000 euro (mai mult nu face). Sa batut de trei ori si sa incheiat licitatia. Consider ca este cumparat, a fost si va ramane traseist politic.
3.   3 articole interesante trimis de
( 6 oct 2009, 13:38:10
IPS Prodan (Inalt Prea Senatorul) se leapada de crezul sau si se reconverteste cu un singur scop in minte: pastrarea dregatoriilor. Daca se va comporta cum trebuie, liderul spiritual al politicii mioritice ii va oferi posibilitatea "cumpararii" unei indulgente pentru spalarea pacatelor. Spera ca va urca pe prima scena a cabotinilor cat mai curand.

Baisanu momit cu functia de subprefect. Primarul neaga, dar o alta stire de azi pare sa infirme spusele sefului de campanie a presedintelui in judetul Suceava (Iooooooooon Luunnguuuuuuuuu).

D-na Zarojanu in carti pentru postul de subprefect. Vom vedea zilele viitoare daca se confirma. Gurile rele spun ca doamna si-ar face si taierea imprejur daca i-ar facilita accederea intr-o functie inalta. Tot rau voitorii spun ca are o placere deosebita in a-si asuma meritele altora. Eu o stiu doar de pe sticla unde chiar pare simpatica.

Opinii personale/Pamflet

4.   ...... trimis de
( 6 oct 2009, 17:19:40
...........
5.   Rota se mai invarte........ trimis de
( 7 oct 2009, 09:52:26
si daca se invarte roata si printr-o oarecare conjunctura PNL ul revine la putere ce va face d-l Prodan? Promite ca merge cu tot cu flutur la PNL ? Personal ma asteptam la mai multa onoare din partea acestui om dar sincer aveam orice banuieli.

sper, sa-si revie totusi , poate a trecut ceasul rau............
6.   PRO _dan & contra_PRO trimis de
( 7 oct 2009, 10:29:38
Nici nu ma asteptam la altceva de la prodan. Traseist politic, cine da mai mult... il cumperi cu trei mici si o bere calda (nu rece).

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei