Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 6 oct 2009 - Anul XIV, nr. 234 (4220)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

A văzut moartea

Noaptea de groază, povestită de primăriţa din Voitinel

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La mai puţin de 48 de ore după ce a văzut moartea cu ochii, Maria Pleşca, primăriţa comunei Voitinel, a avut tăria să povestească momentele de coşmar din noaptea de sâmbătă spre duminică. Filmul horror cuprinde scene incredibile, pe care nimeni nu şi-ar dori să le trăiască pe propria-i piele.

 

Nebunia s-a declanşat aproape de miezul nopţii. Maria Pleşca era acasă singură şi, la un moment dat, a auzit un zgomot. Credea că este soţul ei, Ilie Pârghie, plecat într-o misiune a Poliţiei în calitate de şef de post la Gălăneşti. S-a înşelat însă, iar următoarele minute s-au dovedit cele mai lungi din viaţa ei.
„S-au năpustit peste mine doi indivizi mari şi un al treilea. Am început să ţip, dar m-au imobilizat foarte rapid. Mi-au pus mâna la gură, la ochi şi m-au trântit în holul casei. M-au legat cu un prosop artizanal şi mi-au spus să tac, să nu mai răcnesc. Mi-au pus un pistol la tâmplă şi m-au întrebat unde sunt banii”, şi-a amintit primăriţa din Voitinel.
Scenele de coşmar au continuat, iar agresorii repetau mereu că o vor omorî dacă nu le indică locul unde a ascuns banii.
„Le-am spus că banii sunt în poşeta din bucătărie, împreună cu cardurile pe care le am. Le-am indicat şi unde este caseta cu bijuterii, dar, spre surprinderea mea, nu au luat nimic de acolo”, s-a mirat Maria Pleşca.
După ce hoţii au dispărut cu bunurile furate, primăriţa din Voitinel s-a străduit să se dezlege.
„Mi-am scos capul de sub perna care mi-au pus-o înainte de plecare, m-am târât până în locul unde ştiam că am pus telefonul. Nu mai era la locul lui. M-am dezlegat la mâini şi picioare şi primul instinct a fost să deschid uşa la balcon. Am legat frânghia cu care am fost legată de balustradă şi m-am dat jos, iar apoi am alertat Poliţia”, a povestit Maria Pleşca.

 

Cum a fost reţinut Costică Niţu

Imediat după ce primăriţa a sesizat agresiunea la 112, poliţiştii au organizat filtre în localităţile din zona Rădăuţi. La intrarea în localitatea dinspre Frătăuţi, un autoturism a frânat brusc la vederea echipajului de poliţie, a întors şi a demarat în viteză. După o urmărire de câţiva kilometri, autoturismul suspect, un Volkswagen Passat, a intrat pe un drum înfundat şi a fost nevoit să oprească. Din maşină au coborât trei indivizi care au luat-o la fugă, pe urmele acestora pornind şi poliţiştii, cu menţiunea că cel de-al patrulea ocupant al autoturismului, Costică Niţu, a fost reţinut de poliţişti.
În timpul cursei, în întuneric, unuia dintre fugari i-a căzut din buzunar un pistol cu bile de cauciuc, cel mai probabil cu care fusese lovită primăriţa, arma fiind recuperată de lucrătorii de poliţie.
Cei trei fugari au reuşit să dispară în noapte, în ciuda faptului că poliţiştii au folosit şi un câine specializat în astfel de acţiuni. În autoturism au fost descoperite mănuşi din material textil, un gen de şepci-cagule, dar şi două sticle de vin şi una de apă minerală care fuseseră luate din casa primăriţei.

 

Mandat de arestare de 29 de zile pentru Niţu

Deşi Costică Niţu nu a recunoscut implicarea în jaful de la Voitinel, oamenii legii au reuşit să adune suficiente date care să-i dovedească fapta. Duminică seară, bărbatul originar din Vicovu de Sus a fost dus în faţa magistraţilor de la Judecătoria Rădăuţi, care au decis să emită un mandat de arestare de 29 de zile pe numele lui Costică Niţu. Acesta este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violare de domiciliu, lipsire de libertate în mod ilegal şi tâlhărie. Anchetatorii au constatat că cei patru indivizi care au participat la jaful de la Voitinel au plecat cu 4.500 de lei, un telefon mobil şi două sticle de vin, valoarea totală a prejudiciului fiind de 5.500 de lei.
Măsura de arestare a lui Costică Niţu nu este definitivă, acesta formulând recurs, motiv pentru care dosarul va fi analizat de judecătorii de la Tribunalul Suceava.

 

Niţu, client vechi al poliţiştilor şi procurorilor

Costică Niţu va împlini pe 10 octombrie 39 de ani, este căsătorit şi are doi copii. La această dată are pe rol un proces la Judecătoria Rădăuţi, în care este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului, după un accident rutier petrecut în noaptea de 3 februarie 2008 pe drumul judeţean 178C.
Conform cercetărilor, s-a stabilit că 3 februarie 2008, în jurul orelor 22.00, Niţu, după ce consumase băuturi alcoolice, circula la volanul unui autoturism marca Mazda pe raza comunei Bilca, împreună cu doi pasageri. În acelaşi sens, pe acostamentul din partea dreaptă a drumului, în faţa autoturismului, se deplasa Ştefan Crăsnean, de 50 de ani, care era în stare avansată de ebrietate. La un moment dat, autoturismul a lovit un moped, după care a virat la dreapta şi a pătruns pe acostament, accidentându-l pe pieton. Bărbatul de 50 de ani a fost lovit violent şi proiectat în faţa autoturismului, după care a fost călcat cu roţile de pe partea dreaptă a autoturismului. Costică Niţu a oprit maşina şi a constatat că bărbatul murise. Unul dintre pasagerii din autoturism a plecat de la locul accidentului, iar şoferul şi celălalt pasager s-au urcat în maşină şi s-au deplasat la casa lui Niţu. La scurt timp, Niţu a revenit la locul accidentului împreună cu soţia sa şi cu cei doi copii, cu menţiunea că de data aceasta soţia lui era la volan. Iniţial, Niţu a afirmat că la momentul accidentului maşina era condusă de soţia sa, însă, ulterior, a recunoscut împrejurările reale ale producerii accidentului. Mai mult, legiştii au stabilit, în urma analizelor, că autorul accidentului avea o alcoolemie de aproximativ 1,10 g/l alcool pur în sânge, iar victima peste 2 g/l alcool pur.
De asemenea, Costică Niţu ar fi implicat şi cercetat penal şi într-un dosar privind traficul de ţigări, fapte anchetate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

 

Poliţia, pe urmele celorlalţi trei agresori

În privinţa celorlalţi trei indivizi care au participat la jaful de sâmbătă noapte, poliţiştii încearcă să-i identifice şi să le dea de urmă.
Surse judiciare au afirmat că există deja un cerc de suspecţi, iar capturarea agresorilor nu e decât o chestiune de timp.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noaptea de groază, povestită de primăriţa din Voitinel.
 Vizualizări articol: 1123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.15/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 13 voturi
Noaptea de groază, povestită de primăriţa din Voitinel4.2513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Legatura cu omenia trimis de
( 7 oct 2009, 00:32:54
Daca nu gresesc prea tare,cred ca o sa transmit condoleante dlui Sandrinio pentru pierderea suferita seara asta,este vorba de cineva care a suferit un accident,nu fac vreo gluma,dupa cate am inteles trecand pe langa locul accidentului in Plopeni,ar fi fost vorba de tatal dumnealui.Bine ar fi sa fi inteles gresit eu.Accidentul a avut loc inainte de ora 22.00 in Plopeni inainte de statia Peco.Dumnezeu sa-l odihneasca pe cel decedat.
2.   Condoleante trimis de
( 8 oct 2009, 11:24:48
Din pacate s-a dovedit ca am inteles corect numele celui accidentat,dlui Sandrinio inca o data sincere condoleante pentru pierderea suferita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei