Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Criză

Spitalele sucevene au nevoie de 40 de milioane de lei pentru a putea funcţiona la parametri normali

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Casa Asigurărilor de Sănătate Suceava a solicitat Casei Naţionale de Asigurări nu mai puţin de 80 de milioane de lei pentru a ajunge la sfârşitul anului cu acelaşi nivel de finanţare de până acum. Conform unui comunicat de presă semnat de preşedintele-director, dr. Cristina Iordăchel, bugetul alocat spitalelor în ultimul trimestru al anului 2009 nu acoperă necesarul de cheltuieli şi este aşteptată o rectificare bugetară, cel târziu până la mijlocul lunii octombrie a.c.
„CAS Suceava a făcut toate demersurile la CNAS şi a transmis sumele necesare până la sfârşitul anului pentru asigurarea asistenţei medicale în judeţ”, arată dr. Iordăchel.
Astfel, suma totală solicitată a fost de 80 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei pentru acoperirea serviciilor medicale spitaliceşti, 25,168 de milioane de lei pentru medicamente compensate şi gratuite, 5,8 milioane de lei pentru medicina de familie, 201.000 lei pentru asistenţa medicală stomatologică, 5,058 milioane de lei pentru serviciile medicale paraclinice (analize medicale, CT, RMN), 530.000 de lei pentru centrele de recuperare, 3,2 milioane de lei pentru Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi 20.000 de lei pentru îngrijiri la domiciliu.

 

Săptămâna aceasta, spitalele primesc parte din banii pentru septembrie

Bugetul suplimentar solicitat pentru spitale, de 40 de milioane de lei, este absolut necesar pentru asigurarea nivelului de finanţare în trimestrul al IV-lea, la fel cu cel din trimestrul III.
„La nivelul CAS Suceava vom renegocia contractele cu spitalele pentru a contracta cea mai mare parte a sumelor din lunile noiembrie şi decembrie în luna octombrie, pentru a asigura astfel finanţarea spitalelor pentru prima jumătate a lunii octombrie”, precizează dr. Cristina Iordăchel.
Ea mai spune că, până la această dată, CAS a achitat spitalelor din judeţ contravaloarea serviciilor medicale conform contractelor încheiate şi a plătit inclusiv lichidarea lunii august, urmând ca în această săptămână să achite şi o parte din avansul lunii septembrie, conform graficului de finanţare stipulat în contract.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spitalele sucevene au nevoie de 40 de milioane de lei pentru a putea funcţiona la parametri normali.
 Vizualizări articol: 905 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Spitalele sucevene au nevoie de 40 de milioane de lei pentru a putea funcţiona la parametri normali4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei