Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Luare de poziţie

Anchetă internă la IPJ Suceava, în cazul poliţiştilor care s-au ocupat de cazul Rădăşan

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii care l-au cercetat pentru luare de mită pe profesorul de înot Cătălin Rădăşan de la Şcoala Generală Nr. 3 din municipiul Suceava, şi care, a constatat procurorul de caz, au acţionat în mod suspect, comiţând abuzuri, vor face obiectul unei anchete interne în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava.
Măsura a fost dispusă de comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, inspectorul şef al IPJ Suceava, ofiţerii de la compartimentul de „Inspecţie Internă” urmând a verifica în amănunt cum şi-au făcut treaba poliţiştii în cauză, lucrători ai Serviciului de Investigare a Fraudelor.
„Urmare a materialelor publicate în Monitorul de Suceava, inspectorul şef a dispus Biroului de Control Intern să efectueze verificări cu privire la modul de întocmire a celor 18 dosare avute în lucru în această cauză. Funcţie de rezultat, dacă se va constata că poliţiştii implicaţi nu au respectat prevederile legale, vor fi luate măsurile legale ce se impun”, a declarat inspectorul Gabriel Panţiru, purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava.

 

Abuzurile din dosarul de luare de mită al profesorului

După cum am arătat în materiale publicate în ultimele două zile în cotidianul nostru, profesorul de înot Cătălin Rădăşan, de la Şcoala Nr. 3, a fost găsit nevinovat într-un dosar de luare de mită, în care a fost cercetat pentru că ar fi luat bani de la 18 părinţi ai elevilor săi, pentru a le primi copiii la clasa la care predă.
Foarte grav este însă faptul că modul în care poliţiştii, ajutaţi şi de conducerea şcolii, au efectuat cercetări ridică multe semne de întrebare, aceste aspecte fiind clar specificate de procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, care a analizat dosarul şi a dat soluţia de neîncepere a urmării penale.
Procurorul a arătat că poliţiştii au întocmit dosarul şi l-au trimis la Parchet deşi nu existau date sau indicii care să susţină săvârşirea vreunor fapte de corupţie, după ce i-au chemat pe toţi cei 18 părinţi la poliţie în mod suspect, într-o zi de duminică. Aici, precizează procurorul, oamenii legii le-au solicitat părinţilor să declare nereal o situaţie de fapt şi chiar le-au dictat unele paragrafe ale declaraţiilor olografe. Poliţiştii au dat cu mare uşurinţă de toţi cei 18 părinţi, după ce au luat, de la directoarea şcolii, Venera Mariana Rusu, copii ale dosarele de înscriere ale elevilor, care conţineau date cu caracter personal ale familiilor acestora. Dosarele au fost cedate de şefa unităţii de învăţământ fără să existe o hârtie oficială din partea poliţiei, care să justifice accesul la datele cu caracter personal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetă internă la IPJ Suceava, în cazul poliţiştilor care s-au ocupat de cazul Rădăşan.
 Vizualizări articol: 2627 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Anchetă internă la IPJ Suceava, în cazul poliţiştilor care s-au ocupat de cazul Rădăşan5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Hahahahahhah trimis de
(24 sep 2009, 23:23:03
ROMANIA, numai aici se putea asa ceva. Doar nu sa credeti ca o se intimple ceva. E o vorba la noi: corb la corb nu-si scoate ochii. Mare lucru sa nu o intoarca impotriva profesorului ala amarat....
2.   Re trimis de
(25 sep 2009, 06:22:39
Politisti care instrumenteaza la comanda dosare , nu-i lasa . dosare penale pt abuz in serviciu in forma calificata si la bulau cu ei . Si eu o sa aduc Corpul de Control al MI , chiar inclusiv Directia Inspectie Interna . Nu se poate , daca nu sunt competenti si daca sunt corupti , afara din politie , in spania la capsuni
3.   Directoarea RUSU trimis de
(25 sep 2009, 07:09:13
Trebuie sanctionata disciplinar.nu trebuia sa dea dosarele la Politie fara o adresa oficiala.Iar Militia sa nu mai fabrice dosare ca pe vremeas cretinul;ui de Ceasca.
3.1  RE: Directoarea RUSU trimis de
(25 sep 2009, 10:00:40
asa e dl Ravel , se fac dosare la comanda , onea
4.   Ceva nu se leaga trimis de
(25 sep 2009, 07:29:57
Ar fi interesant cine sunt acele mizerii de parinti care dupa fapta mai au si nerusinarea sa reclame.

Doamna directoare ar trebui sanctionata pentru incalcarea legii privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Nota 10 pentru verticalitatea comisarului sef

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei