Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Controale fulger

Ziua şi amenda, pentru transportatorii de persoane din zona Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controalele zilnice anunţate de Autoritatea Rutieră Română (ARR) în zona Rădăuţi, unde sunt semnalate numeroase ilegalităţi în ceea ce-i priveşte pe cei care transportă călători cu microbuzul, s-au soldat până acum cu aplicarea a patru sancţiuni contravenţionale, în fiecare zi fiind constatată câte o abatere. După ce, vinerea trecută, inspectorii ARR au depistat că un microbuz aparţinând societăţii SC Zoomar COM Arbore se afla pe un cu totul alt traseu faţă de cel pe care avea voie să circule, iar şoferul acestuia nu deţinea certificat de competenţă profesională, controalele din ultimele trei zile au dus la aplicarea altor trei amenzi.
Florin Homiuc, şeful agenţiei Suceava a ARR, a explicat că acţiunile de control sunt organizate în sistem fulger, pe perioade scurte de timp, deoarece şoferii se anunţă între ei şi dispar când inspectorii ajung în zonă.

 

Avea 29 de pasageri într-un microbuz cu 16 locuri

În timpul controalelor din ultimele trei zile, inspectorii ARR au tras pe dreapta şi un microbuz aparţinând SC Crielmi Suceviţa, condus de Ioan Romică Hapurne.
În microbuzul cu 16 locuri se aflau nu mai puţin de 29 de persoane, maşina fiind plină până la refuz. Pentru că efectua transport public având în maşină mai multe persoane decât locurile pe scaune înscrise în certificatul de clasificare, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 5000 de lei.
„Această practică a supraîncărcării maşinilor este extrem de periculoasă, astfel că şi sancţiunea contravenţională este ridicată. Gândiţi-vă ce se putea întâmpla cu pasagerii din microbuz în cazul unei coliziuni cu altă maşină”, a atras atenţia Florin Homiuc.
Tot o amendă de 5.000 de lei, pentru aceeaşi abatere, a încasat şi Cazimir Nichitoi, şofer pe un microbuz aparţinând firmei Trans Poland.
De asemenea, un conducător auto de la firma de transport Aurostel Arbore, Titus Constantinescu, a fost amendat de inspectorii ARR cu 1.000 de lei, pentru că avea expirat certificatul de pregătire profesională.
ARR atrage atenţia tuturor transportatorilor auto din judeţ să respecte traseele pentru care sunt autorizaţi să efectueze curse, să nu ia în maşină pasageri decât în limita locurilor disponibile, să emită legitimaţii de călătorie, să ajungă şi să oprească în toate staţiile prevăzute în graficul de circulaţie, fără a lua călători din alte locaţii, în caz contrar riscând amenzi drastice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua şi amenda, pentru transportatorii de persoane din zona Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2415 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ziua şi amenda, pentru transportatorii de persoane din zona Rădăuţi1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La mai multe trimis de
(24 sep 2009, 14:10:50
Doamna Ajuta!

un mic prim semn de normalitate!
2.   Tom trimis de
(24 sep 2009, 17:13:04
is curios ce se intampla daca astia cu microabe se hotarasc intr-o zi sa le caseze si sa nu mai efectueze curse ..... o sa aduca statul autobuze si microbuze?smug , nu statul acum baga taxe mari pt transportori , logic ca iau mai multi oameni pt ca 1 la mana cerinta e mare, si 2 isi mai scot si bani ca nu pot face asa ceva pe moca, gandestete ca la 3-4-5 ani treb sa schimbe o masina de 25000 de euro, de unde bani ?
2.1  RE: Tom trimis de
(25 sep 2009, 08:47:35
nu se intampla nimic rau. gandeste-te ca esti client si ei trebuie sa-ti multumeasca ca i-ai ales si sa te multumeasca prin serviciile oferite. nu trebuie sa le multumesti si sa speri ca n-or sa la caseze.

eu sunt convins ca se vor inmulti firmele care fac transport de persoane pentru ca activitatea asta e foarte profitabila. iar bani de alte masini noi au de la astea vechi.

pana ulta alta trebuie sa te trateze ca pe un om nu ca pe un pachet!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei