Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Evaziune

O firmă din Fălticeni a vândut la negru peste 200.000 de pâini albe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O firmă de panificaţie din Fălticeni a comercializat peste 200.000 de pâini fără a înregistra în contabilitate veniturile obţinute. Potrivit directorului coordonator al Gărzii Financiare Suceava, Ionuţ Vartic, în urma unor verificări la SC Pety Arnos SRL Fălticeni, s-a descoperit că reprezentanţii firmei au încercat să ascundă aceste vânzări, susţinând că făina folosită ar fi fost vândută cu amănuntul.
Vartic a spus că verificările la firma în cauză au început în luna august 2009, atunci când comisarii financiari au încercat să facă inventarierea materiei prime folosite pentru producerea pâinii. Şeful Gărzii Financiare a precizat că la momentul respectiv s-a constatat faptul că firma nu avea evidenţe contabile, motiv pentru care a fost aplicată o amendă de 2.000 de lei.
„I-am solicitat reprezentantului firmei ca la următorul control să vină cu evidenţele contabile, astfel încât să reuşim să facem inventarierea stocurilor. În momentul în care a venit cu actele, am constatat că în perioada august-septembrie 2009 firma a procesat 15,4 tone de făină, pentru produsele de panificaţie, şi a comercializat cu amănuntul 105,8 tone de făină”, a spus Ionuţ Vartic. El a adăugat că această situaţie a ridicat semne de întrebare, în condiţiile în care în tot anul 2009 firma a procesat în medie doar 9,5 tone de făină, iar potrivit documentelor a achiziţionat 158 de tone de făină.
„Având în vedere această situaţie, l-am întrebat cum explică cifrele care reieşeau din acte. Reprezentantul firmei a explicat că a vândut cele 105,8 tone de făină pe piaţă, însă nu avea nici un document de însoţire a mărfii care să ateste acest lucru. În schimb a arătat că a înregistrat prin casa de marcat toate cele 105,8 tone de făină vândute”, a mai explicat Vartic. Şeful Gărzii Financiare a spus că în urma verificărilor s-au găsit doar 11 bonuri fiscale pentru cantitatea de 105,8 tone, ceea ce înseamnă că la o tranzacţie se vindeau, în medie, 10 tone.
„De fapt, la firma respectivă erau minusuri în gestiune şi s-a încercat justificarea acestora prin vânzări cu amănuntul”, a subliniat directorul Gărzii Financiare. Vartic a mai spus că după ce s-a constatat această situaţie, s-a estimat că din cele 105,8 tone de făină s-au obţinut 211.600 de pâini, cu o valoarea de aproape 300.000 de lei. În urma controlului s-a stabilit că prin neînregistrarea tuturor veniturilor în contabilitate, firma a adus un prejudiciu bugetului de stat de 53.000 de lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O firmă din Fălticeni a vândut la negru peste 200.000 de pâini albe.
 Vizualizări articol: 1745 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O firmă din Fălticeni a vândut la negru peste 200.000 de pâini albe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei