Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Principiile Pactului pentru Justiţie au fost semnate

Joi, 24 Septembrie 2009 (18:13:33)

Reprezentanţii magistraţilor şi cei ai politicienilor au semnat, joi principiile Pactului pentru Justiţie, după includerea unor amendamente.

Singurii care nu au semnat documentul au fost secretarul de stat Gabriel Tănăsescu, din partea Ministerului Justiţiei, şi Mircea Toader, liderul grupului parlamentar PDL.

Acesta din urmă a făcut, totuşi, o menţiune, pe document, specificând "a participat la dezbateri fără să-şi asume prevederile acestui document", moment în care reprezentantul PNL, Eugen Nicolăescu, a exclamat "El e mai meticulos de când cu flota!", referindu-se la cariera navală a politicianului.

În cadrul dezbaterilor de joi, reprezentanţii magstraţiilor şi ai grupurilor parlamentare au discutat pe tema celor cinci axe din principiile Pactului pentru Justiţie, aducând mai multe amendamente documentului. Cele mai numeroase se referă la finanţarea sistemului judiciar şi la relaţia dintre cele trei puteri.

Astfel, Mircea Toader s-a declarat nemulţumit de prevederea conform căreia "trebuie să se asigure garantarea plafonului necesar de funcţionare, respectiv cheltuieli de personal şi cheltuieli materiale şi de capital, indiferent de valoarea acestuia, dar nu mai puţin de 1 la sută din PIB".

În urma dezacordului acestuia, prevederea a rămas stipulată în principiile Pactului, însă, la propunerea lui Eugen Nicolăescu, problema a fost notată separat şi va fi discutată în comisia parlamentară.

A mai fost modificat punctul 4 al Axei 2, care prevedea "transferarea atribuţiilor Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti referitoare la gestionarea bugetului curţilor de apel, al tribunalelor, al tribunalelor specializate şi al judecătoriilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi asigurarea prealabilă a managerilor necesari gestionării bugetului la instanţe". În urma intervenţiilor celor prezenţi, textul prevede acum "aplicarea legii privind transferarea atribuţiilor", pentru că există deja o lege în acest sens.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Principiile Pactului pentru Justiţie au fost semnate.
 Vizualizări articol: 571 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Principiile Pactului pentru Justiţie au fost semnate0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei