Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Compensare

Primăria Suceava scapă azi de o datorie de 15 milioane de euro

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Bugetul municipiului Suceava va fi despovărat astăzi de o datorie de 15 milioane de euro, din vânzarea terenurilor de la Termica tot către Termica.
Astfel, în şedinţa de Consiliu Local de astăzi va fi aprobat raportul de evaluare al terenurilor de la Termica, în baza căruia vor fi şterse o mare parte din datoriile municipalităţii către societatea de termoficare.
“Ineficienţa de la Termica s-a transferat la primărie, din păcate, iar astăzi avem de achitat la ei o datorie de 800 de miliarde de lei vechi.
În măsura în care nu reglementăm această situaţie patrimonială, nu facem o compensare pe această sumă, nu mai putem da căldură anul acesta la populaţie.
De aceea s-a identificat o soluţie absolut legală - după cum se ştie, cele 155 de hectare de la Termica sunt în proprietatea Primăriei Suceava.
În şedinţele precedente de Consiliu Local am fost mandataţi să facem o evaluare a terenurilor de la Termica, iar valoarea rezultată este de 670 de miliarde lei vechi, adică aproximativ 15 milioane de euro”, a declarat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.
În baza raportului de evaluare rezultă că preţul unui metro pătrat din terenurile Termicii valorează 10 euro.

 

Pierderile din reţea, reduse la doar 20%

“Vom stinge parţial datoria către Termica, vor mai rămâne ca datorie 130 de miliarde lei vechi, încât vom putea înregistra noi deconturi la Termica.
Chiar dacă sunt datorii fictive, pe hârtie, riscăm să blocăm finanţările Primăriei, în alte condiţii”, a adăugat Lungu, care consideră ca anul acesta subvenţiile pe care trebuie să le acopere municipalitatea pentru căldura furnizată populaţiei ar trebui să fie mai mici decât anul trecut.
“Sperăm ca subvenţiile pe care trebuie să le acoperim la preţul gigacaloriei anul acesta să fie mai mici, din două motive – reducerea pierderilor din reţele, datorită lucrărilor de reparaţii pe magistrale, efectuate anul acesta, dar şi ca urmare a achiziţionării cărbunelui la un preţ mai mic decât anul trecut”, a precizat edilul şef al Sucevei.
Astfel, dacă în anii trecuţi pierderile din reţea la energia termică furnizată erau de 40-50%, anul acesta se estimează că vor fi reduse la numai 20%.
Costul aprobat de ANRE la producerea unei gigacalorii la Termica Suceava este de 85 de euro, dar preţul plătit de populaţie este de numai 42 de euro, adică mai puţin de jumătate, diferenţa fiind acoperită din subvenţii de la stat şi din bugetul local.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava scapă azi de o datorie de 15 milioane de euro.
 Vizualizări articol: 1756 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
Primăria Suceava scapă azi de o datorie de 15 milioane de euro3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Datorie trimis de
(24 sep 2009, 19:01:39
Asta suna cam asa:

Eu iti datorez tie 100.000 euro si n-am de unde sa ti-i dau. Hai sa facem asa: iti vand propria ta casa, si cu banii obtinuti, iti platesc datoria! Nice one. LOL!
2.   Peste 3 ani... trimis de
(24 sep 2009, 19:06:09
... Primaria o sa ia cu japca inapoi terenul de la Termica si i-l va vinde iarasi, in contul subventiilor.

Primaria promite sucevenilor subventiile la caldura, iar Termicii i se va tot revinde terenul ala.

Welcome to the twilight zone!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei