Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 24 sep 2009 - Anul XIV, nr. 224 (4210)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

"Pro Lex", indignat că MAI a cerut poliţiştilor să-şi diminueze benevol salariile

Joi, 24 Septembrie 2009 (18:25:19)

Liderii Sindicatului "Pro Lex" sunt indignaţi că Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI) le-a cerut poliţiştilor să propună singuri modalităţi de diminuare a veniturilor privind concediul fără plată din perioada septembrie-noiembrie.

Preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţistilor şi Vameşilor "Pro Lex", Vasile Lincu, se declară nemulţumit de modalitatea aleasǎ de reprezentanţii MAI, în lipsa unui act normativ privind acordarea celor zece zile libere, neplǎtite, solicitând poliţiştilor sǎ analizeze şi sǎ vinǎ ei singuri cu propuneri de înjumǎtǎţire a veniturilor în perioada menţionatǎ.

"Nu înţelegem, însǎ cum celǎlalt sindicat din Poliţie - SNPPC - a susţinut o asemenea aberaţie ca poliţiştii sǎ-şi facǎ benevol cererea de concediu fǎrǎ platǎ în detrimentul lor", a subliniat Lincu.

Poliţiştii nu şi-au primit zilele libere corespunzǎtoare timpului lucrat suplimentar, iar acum sunt puşi în situaţia de a analiza şi planifica alte zile libere, dar tǎind, de aceastǎ datǎ, din categoria celor remunerate, a precizat liderul "Pro Lex".

Sindicatele ameninţau, la sfârşitul lunii august, că vor da Guvernul în judecată dacă trimit angajaţii zece zile în concediu fără plată, ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, asigurându-i pe sindicalişti că Executivul va găsi o modalitate de aplicare a acestei măsuri fără a încălca legea.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, a afirmat, în 11 august, că salariaţii din sectorul bugetar vor intra, între septembrie - noiembrie, în concediu fără plată, vor avea program de lucru redus la şase ore sau vor munci efectiv mai puţin cu echivalentul a zece zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB.

Pogea a explicat atunci că bugetarii vor intra în concediu fără plată, îşi vor reduce programului de lucru de la 8 la 6 ore sau timpul efectiv de muncă cu 10 zile prin alte variante.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului \"Pro Lex\", indignat că MAI a cerut poliţiştilor să-şi diminueze benevol salariile.
 Vizualizări articol: 717 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
\"Pro Lex\", indignat că MAI a cerut poliţiştilor să-şi diminueze benevol salariile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei