Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tensiuni

Primarul cere patrule permanente, pentru ca romii din Mironu să nu ajungă la crime

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Confruntările sângeroase dintre romii din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, care pot duce oricând la pierderi de vieţi omeneşti, nu pot fi stopate decât dacă în localitate ar patrula permanent poliţişti ori jandarmi. Concluzia îi aparţine primarului comunei Valea Moldovei, Constantin Moroşan, care a arătat că toate variantele de reconciliere încercate până acum de el şi celelalte autorităţi nu au avut nici un efect.
Bătăi în care sunt implicate zeci de persoane, din numeroase familii ale comunităţii, izbucnesc chiar şi de mai multe ori pe lună. Motivele de la care pleacă scandalurile sunt de obicei puerile, şi, în ciuda medierilor făcute inclusiv de liderii romilor şi a promisiunilor de reconciliere definitivă a părţilor, se ajunge din nou la bătăi crunte şi ameninţări cu moartea, care necesită intervenţii ale grupelor de intervenţie rapidă ale Poliţiei sau Jandarmeriei.
„Vin aici trupe speciale şi, cât patrulează în sat, e linişte. Cum pleacă, iarăşi încep să se ameninţe şi mai apoi să se bată. Am purtat discuţii cu şefii Poliţiei şi ai Jandarmeriei, le-am explicat că în Mironu sunt peste 2.000 de romi şi situaţia e gravă, şi sper să se găsească o soluţie pentru ca măcar o grupă de jandarmi de la Gura Humorului să fie prezentă tot timpul în sat”, a declarat edilul comunei Valea Moldovei, precizând că cei trei poliţişti din comună nu pot să ţină situaţia sub control.
Una din soluţiile propuse de edilul din Valea Moldovei pentru ca romii din Mironu să nu se mai războiască ar fi amenajarea în sat a unei troiţe, în faţa căreia aceştia să fie puşi să jure că nu se vor mai bate.
Constantin Moroşan promite că va dispune în scurt timp construirea acestei troiţe, în ideea că majoritatea celor din etnie au frică de cele sfinte.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarul cere patrule permanente, pentru ca romii din Mironu să nu ajungă la crime.
 Vizualizări articol: 1009 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarul cere patrule permanente, pentru ca romii din Mironu să nu ajungă la crime0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(16 sep 2009, 17:40:52
serios ?

Auzi la el... tigan care sa aiba frica de cele sfinte... unde a mai vazut asa ceva, stiut fiind faptul ca tiganii sunt recunoscuti ca hoti si spargatori de biserici.

Probabil ca o sa fure troita si o sa-i dea foc ca sa se incalzeasca la iarna.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei