Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 sep 2009 - Anul XIV, nr. 217 (4203)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6285 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La Fălticeni

Între 80 şi 150 de lei pe lună, gazda pentru elevi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La început de an şcolar, elevii veniţi la studii liceale sau la şcoli mai bune (în cazul elevilor de gimnaziu) la Fălticeni, din diferite comune ale judeţului, caută o gazdă în speranţa că vor „ieşi” mai bine ca la internat.
La cel mai modern internat din oraş, cu 250 de locuri, cel al Colegiului Agricol, unde într-o cameră modernă, dotată la standarde europene, stau doi elevi, cu tot cu trei mese servite la cantina şcolii, un părinte trebuie să plătească pentru un loc 400 de lei.
Pentru gazdă, proprietarii şi-au fixat preţul după piaţa imobiliară, în cazul elevilor chiria fiind cuprinsă între 80 şi 150 de lei pe lună, în funcţie de condiţii. Atât pe Aleea pietonală, cât şi în preajma unităţilor de învăţământ sunt postate numeroase anunţuri pe copaci şi pe stâlpi de iluminat public prin care se oferă gazde.
Sunând la câteva din telefoanele de pe afişe, am aflat că preţurile sunt mai mici pentru gazdele de la casă, pentru 80 de lei lună fiind asigurat „un loc într-o cameră cu două paturi, dintre care unul este dublu şi un fotoliu pat, spaţiu în şifonier, acces la frigider şi bucătărie. Fata va sta în cameră cu încă două colege, una este deja venită, este din Hreaţca, este o fată cuminte şi învaţă la Colegiul Agricol”, ne asigură doamna Maria, ofertanta locului în cameră.
La un alt număr de telefon ne răspunde un bărbat, ne spune că primeşte în gazdă doar unul sau doi băieţi, pentru că este singur, soţia este plecată la muncă în străinătate şi nu vrea să i se audă vorbe că aduce fete în casă.
Cere 120 de lei pentru cameră dacă e vorba de un băiat sau 150 de lei pentru doi, „pentru că utilităţile sunt scumpe”. De mâncare nu discută, se descurcă fiecare cum poate, „pot să-şi gătească singuri, au acces la bucătărie, la frigider”, ne-a asigurat proprietarul locuinţei.

 

O cameră la bloc, mai scumpă ca una la casă

O cameră la bloc costă şi mai mult, pentru că proprietarii susţin că asigură condiţii deosebite, au grijă de elevi şi „raportează” părinţilor programul acestora.
De la doamna Ioana am aflat că are o ofertă deosebită, „o cameră modernă, în care a locuit fiica mea, studentă la Iaşi, apartamentul are centrală termică, fata are acces la frigider şi aragaz, o supraveghez eu, şi vă spun la ce oră vine de la şcoală şi la ce oră pleacă de acasă. Sunt mamă de fete şi ştiu ce înseamnă să ai un copil departe de casă. Dacă îşi aduce televizor, fier de călcat, aparat de radio şi alte aparate electrice, plăteşte curentul. Preţul este 150 de lei pe lună. În vacanţă de iarnă se plăteşte jumătate din preţ. Dacă vreţi îi şi gătesc fetei, aduceţi ce trebuie şi fac de mâncare ce vrea fata, vă scriu pe hârtie tot ce folosesc. Sau poate să mănânce din ce gătesc pentru mine şi soţul meu. Pentru gătit îmi daţi 50 de lei pe lună, dacă mănâncă din mâncarea mea mai discutăm, sunteţi de la ţară, văd ce puteţi aduce şi dumneavoastră”, ne-a explicat proprietara apartamentului.
Cu toate că multe din camerele scoase la închiriat au rămas încă neocupate, chiar dacă a început anul şcolar, proprietarii nu vor să lase deloc din preţ, în speranţa că „la iarnă oricum o să caute gazdă, pentru că nu le convine să facă naveta când e frig”, aşa cum ne-a spus chiar unul dintre ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Între 80 şi 150 de lei pe lună, gazda pentru elevi.
 Vizualizări articol: 1553 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Între 80 şi 150 de lei pe lună, gazda pentru elevi5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei