Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Atenţie ce cumpăraţi!

S-a trezit cu carne de cal în loc de vită, după ce a făcut cumpărături din portbagaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O femeie care a cumpărat la un preţ foarte avantajos un produs prezentat de vânzător drept carne de vită s-a trezit că în realitate a achiziţionat carne de cal. Marfa era vândută din portbagajul unei maşini, pe o stradă din municipiul Suceava, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava transmiţând un avertisment cumpărătorilor, cu privire la riscurile la care se expun dacă iau produse din carne din afara spaţiilor amenajate şi autorizate pentru comercializarea acestora.
Petrea Dulgheru, directorul DSVSA Suceava, a explicat că femeia a achiziţionat carnea cu preţul de 11 lei kilogramul, la scurt timp sesizând instituţia, după ce a observat că produsul nu este în regulă.
„După ce m-a sunat i-am spus să aducă marfa la laborator, pentru că sigur este vorba de carne de cal, având în vedere preţul şi cum a fost vândută”, a declarat Dulgheru, precizând că analizele au confirmat cert că femeia cumpărase integral carne de cal.
El a arătat că mai are un caz asemănător, un bărbat cumpărând un produs vândut drept muşchi de porc, şi care, în mod aproape cert, este tot carne de cal, însă în acest caz mai este aşteptată confirmarea analizelor de laborator.

 

Reţea de comercianţi de carne de cal

Inspectorii sanitar-veterinari au de mai multă vreme informaţii cu privire la o reţea de comercianţi de carne de cal care acţionează în judeţ.
Pe lângă faptul că sunt înşelaţi pe faţă, cumpărătorii sunt şi puşi în pericol, caii fiind sacrificaţi ilegal, fără un minim control din care să rezulte că animalele tăiate nu sufereau de boli grave.
DSVSA are în derulare o acţiune de verificare a tuturor agenţilor economici care vând pastă de mici şi carne tocată, pentru a se descoperi dacă acestea nu conţin şi carne de cal.
Reamintim că la finele săptămânii trecute doi agenţi economici au fost amendaţi după ce s-a descoperit că produsele pe care le vindeau aveau în conţinut şi carne de cal.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a trezit cu carne de cal în loc de vită, după ce a făcut cumpărături din portbagaj .
 Vizualizări articol: 680 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
S-a trezit cu carne de cal în loc de vită, după ce a făcut cumpărături din portbagaj5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei