Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 sep 2009 - Anul XIV, nr. 207 (4193)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Programe de asfaltare a 350 de kilometri de drumuri judeţene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O treime din drumurile judeţene, însemnând drumurile pietruite şi de pământ, vor fi asfaltate în următorii ani. Cel puţin aşa a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, care, ieri, într-o conferinţă de presă, a prezentat programul de investiţii în infrastructura rutieră. Potrivit lui Flutur, în programul de asfaltare vor intra 350 din cei 1.120 de kilometri de drumuri judeţene cât însumează reţeaua administrată de Consiliul Judeţean. Gheorghe Flutur a arătat că circa 200 de kilometri de drum se află deja în reabilitare, 100 de kilometri cu finanţare europeană prin Programul operaţional regional, iar ceilalţi 100 de kilometri cu finanţare prin programe guvernamentale şi de la bugetul judeţean. Diferenţa de 150 de kilometri de drumuri judeţene până la 350 vor intra în reabilitare din 2010, Consiliul Judeţean sperând să obţină finanţare prin programul naţional de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene şi prin programul operaţional de colaborare transfrontalieră. Flutur a subliniat că vor fi modernizate traseele turistice spre Suceviţa, Moldoviţa, Râşca, Voroneţ, Mănăstirea Humorului, Putna, Slatina, drumurile din zona de frontieră Izvoarele Sucevei, Ulma, Muşeniţa, Climăuţi, Siret, cele de legătură cu judeţele Iaşi, Bistriţa-Năsăud, Harghita. Şeful administraţiei judeţene a pomenit şi de programele autorităţilor locale care vizează modernizarea de drumuri comunale, arătând că primăriile au depus 68 de proiecte pentru a fi finanţate prin Programul de dezvoltare rurală.

 

„Judeţul va deveni mult mai accesibil pentru turişti şi pentru mediul de afaceri”

„În această perioadă şi în anii următori, judeţul Suceava desfăşoară un amplu program de modernizare a infrastructurii, începând de la drumurile comunale finanţate pe programe europene, de dezvoltare rurală dar şi pe programe bugetare. Pe drumurile judeţene vorbim de cei 200 de kilometri care-i avem acum, plus încă circa 150 de kilometri pentru care avem proiecte pregătite pe cele două programe transfrontaliere şi pe programul naţional de reabilitare a 10.000 de kilometri de drumuri judeţene. La acestea se adaugă drumurile naţionale, iar asta înseamnă că judeţul Suceava va deveni mult mai accesibil atât pentru turişti, fiindcă dorim să-l facem cu adevărat un judeţ turistic, cât şi pentru mediul de afaceri. Ofensiva va fi în zonele care au fost greu accesibile, în special partea de nord-vest a judeţului”, a spus Flutur. Gheorghe Flutur a trecut în revistă şi drumurile naţionale care vor fi reabilitate în anii următori. Până la finele anului, a spus Flutur, vor fi modernizate 200 de kilometri de drumuri naţionale din judeţ, iar la anul investiţiile se vor îndrepta spre rutele Suceava - Botoşani, Vatra Dornei - Broşteni, Solca – Milişăuţi, Borşa - Iacobeni, Roman - Siret.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programe de asfaltare a 350 de kilometri de drumuri judeţene.
 Vizualizări articol: 776 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 3 voturi
Programe de asfaltare a 350 de kilometri de drumuri judeţene1.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei